Akhisar Belediyesi Olağanüstü Meclis toplantısı hakkında açıklama yapan AKP ve MHP İlçe Başkanlıklarının ardından Cumhuriyet Halk Partisi Akhisar İlçe Başkanlığı sessizliğini bozdu.

Cumhuriyet Halk Partisi Akhisar İlçe Başkanı Umut Çavuş, Akhisar halkına hizmet yapılmasını engellemek isteyen AKP ve MHP yönetimlerine müsaade etmeyeceklerini belirterek, rant kavgalarına sebep olan o arsa için sert açıklamalarda bulundu. Başkan Çavuş, “Bu arsa artık birilerine rant sağlamak yerine Akhisar halkına hizmet için kullanılacak, elde edilen gelir de Akhisar halkına harcanacaktır” dedi.

Başkan Umut Çavuş’un yaptığı yazılı açıklama şu şekilde: “Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde Akhisar’da Cumhur İttifakı’nın yapmış olduğu asılsız iddialar ve çeşitli ithamlara karşı Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanlığı olarak açıklama yapma gereği zorunlu hale gelmiştir. 

Herkesin bildiği gibi 14 Mayıs tarihinde hayata geçen Akhisar Belediyesi Olağanüstü Meclis Toplantısı’nda, devletten belediyeye gelen vergi gelirlerinde ciddi bir düşüş yaşanması ve Akhisar halkına yapılacak hizmetlerde aksama olmaması için Belediye Başkanımız Besim Dutlulu’ya borçlanma yetkisi verilmesi görüşülmüş, bunun üzerine AKP ve MHP’li meclis üyeleri red oyu kullanırken İYİ Partili ve Cumhuriyet Halk Partili Meclis üyelerimizin oylarıyla yetki başkanımıza verilmiştir. Cumhur İttifakı’nın engelleme çabalarına rağmen, belediyemizin tek ve gerçek amacı olan Akhisar halkının belediyecilik hizmetlerinden eksiksiz faydalanması için istenen borçlanma yetkisi oy çokluğuyla meclisten geçmiştir. 

Koronavirüs salgınına karşı Manisa dahil olmak üzere tüm Türkiye’ye örnek olacak şekilde çalışmalarını sürdüren Akhisar Belediyesi, hem şehrimizde yaşanan depremler sonrasında gösterdiği performans ile hem de Koronavirüs salgını ile mücadelede Akhisar halkından tam not almış ve kamuoyunun takdirini kazanmıştır. 

Belediye Başkanımız Besim Dutlulu göreve başladığı 2019 Nisan ayında ‘ŞEFFAF’ belediyecilik anlayışı gereği belediyenin tüm borç ve gelir tablosunu Akhisar halkı ile paylaşmıştır. Akhisar Belediyesi son  15 yılda hiç olmadığı kadar şeffaf yönetilmektedir. Yıllardır kapalı kapılar ardından şehri yönetenlerin Belediye Başkanımız Besim Dutlulu’yu şeffaf olmamakla suçlaması oldukça komiktir. 

Belediye Başkanımız Besim Dutlulu’nun tüm zorluk ve engellemelere rağmen Akhisar halkına hizmet etmeye devam etmek için istediği 6 Milyon TL, 130 Milyon TL bütçesi olan bir belediye için çok büyük bir rakam değildir. Bu borcun alınma sebebi devletten gelen katkının azalması ve yapılan hizmetlerin artmasıdır. Belediyemizin 31 Mart seçimlerinden bu yana  İller bankasından aldığı katkı payını, AKP dönemin son bir yılında aldığı katkı payıyla kıyasladığımızda zaten 5,5 milyonluk bir azalma görülecektir. O dönem AKP belediyesinin ödediği net askeri ücret 1.603 TL’ dir. Bu gün bizim ödediğimiz net askeri ücret 2.500 TL’ dir.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sözde direktiflerine rağmen merkezi hükümet tarafından Akhisar Belediyesi’ne kesinti yapılmaya devam edilmiştir. Buna rağmen Akhisar Belediyesi’nin deprem ve koronavirüs karnesinden görülebileceği üzere hizmetler artarak devam etmiştir. Yapılan hizmetleri Akhisar halkının takdirine bırakıyoruz. 

AKP İlçe Başkanı Sayın Fatih Füzun’un, Belediyenin son 5 ayda 16 milyon borçlandığı iddiası tamamen yalandır ve siyasi bir ilçe başkanın yalan beyanda bulunması son derece yakışıksızdır. Belediyemiz şu ana kadar 1 Milyon TL Denizbank’tan 2 Milyon TL’de İller Bankasından kredi çekmiştir. Daha önceden istenen ve alınamayan borç yetkisini, borçlanmış gibi göstermek bir siyasi yetersizliktir. Sayın Füzun’un ve yönetiminin dersine daha iyi çalışması gerekmektedir. Bizler onlara bu yönde açıklama yapmaları, yapılan hizmetlerin engellenmesi yönünde direktiflerinin nerelerden geldiğini çok iyi biliyoruz. Ama bizler güzel Akhisar’ ımızı siyasi rant ve kavgaların içine sokmadan hizmet etmeye devam edeceğiz. 

AKP’li belediyeden 52 Milyon TL borçla  alınan Akhisar Belediyesi, lüks ve fuzuli harcamaları keserek ve tasarruf tedbirleriyle bir yandan bu borcu öderken bir yandan da Akhisar halkına canla başla hizmet etmeye devam etmiştir. Akhisar Belediyesi, bu borcun 6 Milyon TL’sini ödemiş ve borcu 46 Milyon TL’ye düşürmüştür. Cumhuriyet Halk Partili Akhisar Belediyesi bugün hala AKP döneminin yıllarca borç ile yapılan sokak taşı, asfalt şantiyesi ve stadın borçlarını ödemektedir. AKP yönetimi yapılan bu eserler ile övünürken borcunu hala CHP’li belediyemiz ödemektedir.

AKP ve MHP İlçe Başkanlarını tedirgin eden ve 9. Maddede satış izni alınan arsa, AKP içerisinde rant kavgasına sebep olan bir yerdir. Şeffaflık için bu konuyu Akhisar halkına anlatmak istiyoruz. Bu arsa bizzat AKP’li belediye döneminde gelir elde etmek için satılmak üzere üretilmiş ve AKP yönetim kurulu arasında çıkan rant kavgaları sebebiyle satılamamıştır. Bu rantı yiyememenin verdiği hazımsızlıkla yapılan açıklamalar ile ilgili şunu söylemek gerekir; Bu arsa artık birilerine rant sağlamak yerine Akhisar Halkına hizmet için kullanılacak, elde edilen gelir Akhisar halkına harcanacaktır. Olağanüstü belediye meclisinde arsanın satış izni alınmasının yanı sıra yap işlet devret yetkisi de alınmış olup, elde edilen gelirin Akhisar halkının yararına olacak şekilde değerlendirileceğinden hiç şüphemiz yoktur. 

Meclis toplantısında istenen borcun hangi hizmetler için kullanılacağı belediye başkanımız tarafından canlı yayında açıkça anlatılmıştır. MHP ve AKP’li meclis üyelerinin maddeleri komisyona havale ederek hizmetleri engelleme girişimleri sadece Akhisar’da değil, Ankara ve İstanbul’da da yaşanmaktadır. Bu durum işleri yavaşlatma ve yokuşa sürme yöntemidir. Akhisar halkı maalesef ki hizmet almak için 15 yıl beklemiştir. Artık 1 gün dahi beklemeye tahammülü yoktur. Ucuz siyasetin, Akhisar halkına hizmet edilmesini engellenmesine asla izin vermeyeceğiz. 

Değerli Akhisarlılar,
Ülkemizin geçtiği bu zor günlerde birlik ve beraberliğimizin daha da pekişmesi gerekirken, AKP ve MHP ilçe yönetimlerinin yapmış olduğu asılsız ve spekülatif açıklamalar oldukça üzücüdür. Biz, Cumhuriyet Halk Partisi olarak, tüm engellemelere rağmen Akhisar halkının hakkını savunmaya devam edeceğiz. Belediye Başkanımız Besim Dutlulu, tüm çalışkanlığı, dürüstlüğü, azim ve kararlılığı ile hizmetlerine devam etmekte ve tüm Akhisarlıları kucaklayarak herkesin belediye başkanı olarak çalışmalarını sürdürmektedir. Belediye Başkanımızı siyasi kavgalar içine çekmeye çalışanlar amaçlarına ulaşamayacaktır. Akhisar halkına hizmet edilmesine kimsenin engel olmasına müsaade etmeyeceğiz.
Akhisar halkına saygıyla duyurulur.”