2015’te yapılacak olan Genel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi’nden Manisa Milletvekili aday adaylığını açıklayacak olan Akhisarlı Hayriye Hacet, Akhisar’da görev yapan yerel ve ulusal basın ve medya mensupları ile kahvaltıda buluştu.

24 aralık tarihinde, CHP lokalinde basın toplantısı ile aday adaylığını açıklayacak olan Makine Mühendisi 2 çocuk annesi Hayriye Hacet, basın mensupları ile tanışma kahvaltısı düzenledi.

Kahvaltıda kendisini ve yol arkadaşlarını kısaca tanıyan Hacet, Milletvekiliği yarışına dahil olma sebebini de kısaca,;" Bu hazırlık sürecinde basınla tanışmak ve yol arkadaşlarımı basına tanıtmak istedim. Çünkü çağımızda basın her şey. Basın olmadan bizim hedeflerimizi, projelerimizi insanlara aktarmamız mümkün değil. Şuan Cumhuriyet Halk Partisinin Manisa’da 20 bin üyesi var. Bu üyelere ulaşmada en etkili araçlardan bir tanesi basındır.Benim en önemli özelliğim çalışkanlıktır. Buda tütüncü kız olmaktan kaynaklanıyor. Çünkü eğer tütünü zamanında kırmazsanız tütün yanar. Zamanında çapalamazsan ot ürür. Ne kadar malın mülkün olursa olsun çalışman gerekiyor. Bende çalışkanım bunu özümden alıyorum.

Cumhuriyete olan borcumu bir nebze ödemeye çalışıyorum. Cumhuriyet Halk Partisinde kadın kollarında ve ilçe yönetiminde çalıştım. Yerel seçimlerde bilişim sorumlusuydum. Siyaset bana göre sorun çözer. Ben çözüm odaklı kimliğimi yansıtmak için siyasetteyim. Siyasetin insanlara ulaşan yönünü seviyorum. Yaklaşık 3 aydır ekip arkadaşlarımla beraber Manisa’yı geziyoruz. Kendimizi ve partimizi anlatıyoruz. İlçe başkanımızla görüştük. 24 Aralık Çarşamba günü bir basın açıklaması yaparak geniş kapsamlı hedeflerimizi, projelerimizi Akhisar’a tanıtacağız" şeklinde ifade etti. 

Hayriye Hacet kimdir;

1965 Kırkağaç'ın Gelembe Beldesi dünyaya gelen Hayriye Hacet, 1985 yılında Uludağ Üniversitesi makine mühendisliği bölümünden mezun oldu.  Eşi, İnşaat Mühendisi Tayip Hacet. Bir kız ve bir oğlu olan Hacet,. 1997 ve 2007 yılları arasında da Gelembe’de okul müdürlüğü yapmış, Emekli olduktan sonra yine Akhisar’da serbest mühendislik görevine devam ediyor.