Akhisarpress.com - Cumhuriyet Halk Partisi Akhisar Belediye Başkan Aday Adayı Dr.Gökhan GÜREL aday adaylığı çalışmaları kapsamında Akhisar’ daki yerel basın mensupları ile kahvaltılı toplantıda buluştu.

Toplantıya eşi Radyoloji Uzmanı Dr. Fatoş Güney GÜREL ve beş aylık oğlu Uygar ile gelen GÜREL’ e Vedat TANYERİ ve eşi Filiz TANYERİ, Ali ÇINARLI ve eşi Olcay ÇINARLI ile Sait SENGEL eşlik ettiler.

Önce Belediye başkanlığı aday adaylığı süreci ile ilgili konuşan Gürel, partisinde çok sayıda aday adayı çıkmasını partisinin zenginliği olarak gördüğünü, aday olmak için çalışan tüm arkadaşlarının birbirinden değerli insanlar olduğunu söyledi. Partisinin kamuoyu yoklaması ve üye eğilim yoklaması ile aday belirleyeceğini, kendisinin önseçim dahil olmak üzere her türlü yönteme hazır olduğunu, halkın ve partililerin sağduyusuna güvendiğini belirten Gürel sözlerine şöyle devam etti; ‘ Kim aday olursa olsun kazanan Akhisar olsun. Etik kriterler çerçevesinde yapıldığı sürece yarış ve rekabet kaliteyi getirir. Bu yarışta kavga olmayacak. Küslük olmayacak. Ben kendi adıma milletime ve partililerime bunun sözünü veriyorum. Aday adayı omak mesele değil. Doğru adayı bulmak gerekir. Doğru adayı bulmak da yetmez. Doğru ekibi bulmak gerekir ve belediye seçimini kazanmak gerekir. Seçimi kazanmak da yetmez. İkinci kez hatta üçüncü kez o belediyeyi kaybetmeyecek adayı ve ekipleri bulabilmek gerekir. Benim üyelerimizin ve halkımızın sağduyusunun bunu bulup çıkaracağından kuşkum yok’ diye konuştu. On altı aydır köy köy, belde belde, mahalle mahalle dolaşarak toplumun değişik kesimleri ile temasa geçtiğini belirten Gürel; ‘İyi ve kaliteli bir ekip oluşturma konusunda özellikle toplumdan gelen ısararlı geri bildirimler var. Halkımız yenilik ve değişim istiyor. Yeni yüzleri, yeni fikirleri de siyasette görmek istiyor. Değişim ve dönüşümü bekliyor. Bu nedenle ekip oluştururken çok titiz davranacağız. İsimler, kişiler üzerinden değil kriterler üzerinden konuşacağız. Ekipten kastım sadece meclis üyeliklerinden ibaret değil. Hem partimizde, hem Akhisarımızda hatta Akhisarlı olup da Akhisar dışında yaşayan çok nitelikli insan kaynaklarımız var. Onların katkılarını isteyeceğiz. Bu arkadaşlarımızı buluyoruz, temasa geçiyoruz, bulmaya onlara ulaşmaya devam edeceğiz. Akhisar’ a yakışan büyük bir fotoğraf koyacağız. Halkımızın en ince detayına kadar okuyup onaylayacağı bir fotoğraf koyacağız’ dedi.

Bir basın mensubunun ‘ kadın kotası ‘ hakkındaki sorusuna yanıt veren Gürel, ‘ Pozitif anlamda söylüyorum, kadın kotası tanımıyorum. Çünkü bu ülkenin kadın nüfüsu yarı yarıya ise belediye meclisinin de en az yarısı kadın olmalı. Hatta en az bir başkan yardımcımın kadın olmasını özellikle istiyorum. Hatta önümüzdeki yıllarda Akhisarımıza bir kadın belediye başkanının da çok yakışacağını düşünüyorum. Çünkü kadının olduğu yerde seviye vardır, kalite vardır, doğruluk dürüstlük vardır’ diye konuştu.

Dr.Gökhan GÜREL, Akhisar’ da hala köy görünümünde, çocukluğundan bu yana değişmeyen ve gelişmeyen mahalleler olduğunu ve buralarda depreme dayanıksız konutlarda on binlerce insanın oturmak zorunda kaldığını söyleyerek, ‘ ,Bir misafirimiz geldiğinde bazı yerleri görünce yüzümüz kızarıyor mahcub oluyoruz. Bunların olmaması lazım. Hala yollarda çok afedersiniz at pislikleri olabilir mi? En basit belediyecilik hizmetlerinin dahi belli seviyede olduğunu söylemek çok zor. Rutin belediyecilik hizmetlerinde dahi sıkıntılar var. Halbuki bunlar kolay aşılacak işler.Takımı süper ligde olan bir kente yakışmayacak amatör görüntüler. Biz Akhisar’ ı şehircilikte süper lige çıkaracağız. Beş yıldızlı bir kent merkezi yaratacağız’ dedi.

Akhisar’ın potansiyel bir coğrafyada olduğunu söyleyen Gürel; ‘Artık belediyeler kentin diğer tüm bileşenleri için itici güç, ön alma, insiyatif alma rolü oynuyorlar.Dünyada belediyecilik anlayışı sadece park, bahçe, asfalt yapmaktan çoktan çıkmış durumda. Artık belediyeler bulundukları kentin adete orkestra şefi olarak tüm dinamikleri harekete geçiren anlayışla çalışıyorlar. Böylece kentler ciddi mesafeler alıyorlar. Akhisar bunu başarırsa önümüzdeki on yılda Batı Anadolu’nun parlayan yıldızı olacaktır.Çevredeki ve ilçelerdeki insanlar için, yatırım ve istihdam açısından bir cazibe merkezi olacaktır.Bunun için kurumlar arası barış gerekiyor. Uzlaşma gerekiyor. Akhisarlılık ve Akhisar ortak paydasında birleşmek gerekiyor. Siyasetin kullandığı değil, siyaseti iyi kullanabilen bir kent olabilmek gerekiyor. Yeni nesil siyaset anlayışı gerekiyor. Bunu başaracağımıza inanıyorum’ dedi.

Eğer halkımız yetkiyi verir ise bu güne kadar hem iyi işlere imza atmış, hem de önemli işlerde ciddi fırsatlar kaçırmış belediye başkanı Salih Hızlı ve ekibini biraz dinlendirmek istiyoruz.Bayrağı almak istiyoruz. İyi yapılanları birkaç basamak yukarıya taşıyacağımıza, fırsat kaçırmayacağımıza, fırsat yaratacağımıza, hatta gelecek olan fırsatlara hazırlıklı olacağımıza eminiz’ diyerek sözlerine son veren Dr. Gökhan GÜREL diğer partisinden ve diğer partilerden aday adayı olan ve olmayı düşünen tüm arkadaşlarına başarılar dileyerek sözlerine son verdi.