CHP Akhisar Belediye Başkan Aday Adayı Ahmet Vehbi BAKIRLIOĞLU, alan çalışmaları kapsamında Ballıca Beldesine adeta çıkarma yaptı. Kahvehaneleri tek tek dolaşarak vatandaşlarla dertleşen Bakırlıoğlu,

“Çok iyi biliyoruz ki, Ballıca ve bu bölge zeytin üretiminin en yoğun ve simgesel olduğu bölgelerimiz. Hatta yavaş yavaş zeytin işleri de başladı. Onun için sözü çok fazla uzatmayacağım. Türkiye’deki en fazla zeytin ağacının bulunduğu Akhisar’ımızın zeytin piyasasında adının bulunmaması hem sizler hem de Akhisar ekonomimiz için büyük bir engel. Akhisar’ı ve zeytini tanıyan biri olarak Akhisar zeytinciliğinin Türkiye ve Dünya çapında kendine sağlam bir yer edinebilmesi için yerel yönetimlerin bu konuda yapılacak çalışmalarda öncü bir rol oynaması gerektiğine inanıyorum.

Onun için Akhisar’ımızda bu konuda faaliyet yürüten tüm meslek örgütleri ve sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte ortak bir hedef doğrultusunda birlikte yürüyerek projelendireceğimiz çalışmalarla organize bir zeytin sanayisini Akhisar’ımıza kazandıracağız.

Ayrıca iktidarın yeni çıkardığı Büyükşehir Yasası ile birlikte Ballıca’nın belediye olmaktan çıkıp mahalle olacağını hepimiz biliyoruz. Bunun getirileri olacağı gibi götürüleri de olacak bunun en önemlisi Ballıca Belediyesine ait mal varlıklarının Akhisar’a ve dolayısıyla Büyükşehir’e dâhil edilecek olması. Ben bu konuda ilçe başkanlığı döneminde Genel Merkezimize bu konuda bir öneri götürmüş ve olumlu cevaplar almıştım. İşte bu doğrultuda diyorum ki; eğer örgütümüzün ve kamuoyunun desteğiyle önce aday sonra da tüm Akhisarlıların güveniyle Belediye Başkanı olursam, bu mal varlıkları bu beldemizin yeni ismiyle mahallemizin hizmeti için kullanılmaya devam edecek, olası bir genel iktidarımızda ise mahalle olarak kalmak mı yoksa belde belediyesi olmak mı istediğiniz yönünde referandum yapılarak sonucu doğrultusunda belediyenin mal varlıkları yine belediyeye devredilecektir.” diye konuştu.

Programı sonrasında Ballıcalılara teşekkür eden Bakırlıoğlu, son olarak “Sizlerle yürüyüp sizlerle yöneteceğimiz bir belediye anlayışını hâkim kılmak istiyoruz” diyerek Ballıcalıların yoğun ilgisi altında beldeden ayrıldı.