Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Akhisar’da bir dizi ziyaret programı gerçekleştirdi.

Akhisar Ticaret Borsası arkasında bulunan Gülbeyaz-ı Ziyafet Restoran önünde Akhisar Büyükşehir Koordinatörü Doğan Ensivri, Milliyetçi Hareket Partisi ilçe başkanı İbrahim Uğurlu, yönetimi, partililer ve birçok Akhisarlı vatandaş tarafından karşılanan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e MHP Manisa Adayları Zeynel Balkız, Hasan Eryılmaz, Yaşar Coşkun ve Osman Oktay’da eşlik etti.

Ergün, ilk olarak Gülbeyaz-ı Ziyafet Restoranda Akhisarlı merkez ve mahalle muhtarları ile bir araya geldi. Büyükşehir Belediyesi Akhisar Koordinatörü Doğan Ensivri burada yaptığı konuşmasında; “Muhtarlarımız, partililerimiz ve çalışanlarımızla birlikte buradayızManisa Büyükşehir Belediye başkanımız sayın Cengiz Ergün bugün Akhisar’da misafirimiz oldu ben sözü ona bırakıyorum. . Katıldığınız için hepinize teşekkür ederim.” Dedi. 

Manisa’nın Büyükşehir olmasıyla 300 bin nüfustan 1 milyon 360 bine hizmet sağlamaya başladıklarını ifade eden Cengiz Ergün; “5 sene Manisa Belediyesinde hizmetlerimizi sürdürmüştük. 100’ün üzerine projeyi Manisa’da hayata geçirdik. Manisa değişiyor sloganıyla Manisa’yı epey bir değiştirdik. Şimdi nasip oldu 14 ay öncesi 300 bin nüfustan 1 milyon 360 bin nüfusa dayanan ve bütün il sınırlarını kapsayan Büyükşehir’in yetkileriyle ulaşımından, asfalt çalışmasına mezarlıktan itfaiye hizmetine yani belediyeciliğin yüzde 75-80’inin tamamı büyükşehir belediyesinin yetkisinde. Sadece ilçe belediyelerine kalan iş mevcut çöpleri toplamak, sosyal aktiviteleri konserdir, söyleşidir, çalıştay gibi yerel aktiviteleri yapmak. Bunun dışında tabi kendisine bağlı bulunan mahallelerin eski adıyla köylerin ve merkez olmak üzere oralarda kaldırım düzenlemesi taş döşemeleri kendisine kalmış park bahçe düzenlemeleri de ilçe belediyesinde devam ediyor. 

Sadece Akhisar’da Değil 17 İlçede Aynı

Ancak şununda bilinmesini istiyorum. İlçe belediyelerinin yeni yapılan kanuni düzenlemelerle gerekli desteği bulduğuna inananlardan değilim. Yani bugün sadece Akhisar belediyesi değil, 17 ilçemizde aynı sıkıntıyı serzenişi yaşamakta. Bununla ilgili hükümet mecliste torba yasaya bunların düzenlemeleriyle ilgili çalışmaları başlatmıştı. Ancak maalesef bugüne kadar hayata geçirilemedi. O açıdan Büyükşehir artık 14 aylık süre içerisinde bu çalışmaların içerisinde öncelikle her ilçenin koordinasyon merkezlerinin oluşturma noktasında çalışma başlatmıştık, binaların kiralanması bütün sistemlerin aktarılması devirlerin ve personellerin oluşturulması bu kadrolar sahaya çıkma noktasında çalışmalara başladı. Sadece bulunla kalmadı araç gereç noktasında da çalışmaların planlamaları yapıldı. Binalar kadrolar ve mevcut eldeki imkanlara göre ilaveler yapılması noktasında sadece Manisa’nın genelinde 500’ün üzerinde araç ve gereç alımı yapıldı. İtfaiye hizmetleri için 20 milyonluk araç ihalesi yapıldı. Önümüzdeki ayın başında 50 noktaya dağılacak bir hizmet olacak. Bu sadece örnek verdiğim bir hizmettir.

MASKİ’yi sıfırdan oluşturduk

Büyükşehir hizmetleri yakında sizlere fazlasıyla yansıyacağından hiç şüpheniz olmasın. Aksaklıklar olacaktı, yaşandı bir geçiş dönemiydi ilk defa kurulan 2014 Temmuz’unda faaliyetine ilk defa start verdiğimiz MASKİ yani Su Kanal İdaresi Genel Müdürlüğünü de sıfırdan yeni oluşturduk. Bir mekan açıyorsunuz bu dükkanın oturması zaten hemen hemen zaten 1 sene bu ticarette de böyledir. 

Bütün ilçe belediyelerinden devir işlemleri oldu. Bu süreçte her zaman geçişler sancılıdır, hepimiz insanız tez canlıyız hemen hizmetleri bir anda olsun istiyoruz. Bende Büyükşehir Belediye başkanı olarak istiyorum. Bütün ekibimde istiyor. 

3 Senede Bütün Yollar Bitecek

Burada muhtarları ilgilendiren bir konu mahalle yollarının asfalt yolların yapılması Şubat ayında bunun ihalesine çıktık. İl Özel İdaresinin büyükşehir olmadan önce 2013’te yıllık Manisa’nın tamamında köy yollarıyla ilgili harcamış olduğu bedel 14 Milyon TL, biz geldik bunun bütün alanında çalışmalarını yaptık. Manisa’nın tamamı ilçelere bağlanan mahalle yolları 4600 kilometre bunun planlamasını acil ivedi olan bizzat yollar tek tek gezilerek üçe bölündü. Bunun ilk yıl itibariyle 1600 kilometre stabilize asfalt yapılması, 200 kilometre de sıcak asfalt yapılması ihalesini Şubat ayında startını verdik Nisan ayında ihalesi tamamlandı. 21 tane firma girdi 1 firmanın itirazı üzerine KİK’e gitti, 120 Milyon yaklaşık maliyet ile çıkılan bu ihale  77 milyon artı KDV ile yani 95 Milyon civarında bir rakamla ihalesi yapıldı. Keşke itiraz gelmeseydi şuanda tüm köy yollarının asfalt çalışması yapılmıştı. Ama inanıyorum ki ama bu hafta ama 15 gün KİK’in kararını kanunen beklemek zorundayız. İstediğimiz şekilde hareket etme hakkımız yok. Yönetmelik neyse bu karar beklenecek. Sonuç itibariyle Akhisar’da da bütün Manisa’nın ilçelerinde bu asfaltlama çalışması 4 ay içinde yapılacak. Bazı yollarımızın da alt yapısı yapılacak, bunlar 400-500 kilometre arasında yolun alt yapısı yapılacak. Alt yapısını yapmadan yolların yapılmaması konusunda prensibimiz var, neden yaptığın hizmet 1 sene sonra tekrar bozulması söz konusu olduğu içindir. 3 sene de Manisa’nın bütün yollarını asfalt yapmayı Cengiz Ergün olarak sözünü veriyorum. 

Önemli Caddeleri Aldılar Diğer Sokakları Bıraktılar

Akhisar noktasında söylenecek çok şey var. Geçen ay meclis toplantısında alınan karar gereği bize hiçbir konu paylaşılmadan sadece bir kere ilgili teknik ekip görüşmeleri yapmışlardı. Belli bir noktada yol ve yeşil alanlar noktasında her ilçe ile mutabakat sağlamaya çalıştık. Akhisar noktasında maalesef mutabakat sağlanamadı. Fikrimiz alınmadı, danışılmadı sonuç itibariyle ben bu sokakları sana bırakıyorum felsefesiyle AK Partinin meclisteki sayısal çoğunluğuyla hareket ederek bize Akhisar’da hemen hemen yüzde 70-80’e yakın sokakları büyükşehire bırakıldı. Sadece Tahir Ün Caddesi merkezler gibi diğer en önemli noktalar Akhisar Belediyesine bırakıldı. Bende mecliste şunu söyledim. Varsın olsun versinler.  Bizlerde imkanlarımız dahilinde Manisa’yı nasıl değiştirdiysek geriye kalan 4 yıl içinde Akhisar’a hizmet yapmaktan kaçınmayız dedik ve bunun sözünü verdik. Sonuçta Akhisar’ın bütün sokakları yüzde 70-80’e yakını Büyükşehir belediyesine geçmiş durumda. Artık Akhisar’da önemli bir şantiyemiz var, çalışmayan şantiyeyi çalışır duruma getirdik. Sonuç itibariyle bunların tamamı buradaki yerel hizmetleri sahada artık yapma noktasında zaten ilgili müdürlüklerimiz start verdi. 

Akhisar’da Bir Tane Park Vermediler

Gönül isterdi ki Akhisar’ın içinde Büyükşehir’in büyük bir parkı olsun. Bir tane park vermediler. Hizmetin siyaseti olmaz, sonuçta herkes bu makama bir partiyi temsilen geliyor. Seçildikten sonra rozeti bir kenara bırakılarak vatandaşa hizmetin nasıl daha iyi yapabilirin istişareleriyle konuşa konuşa çözülmeli ben buna inananlardanım. Ancak bu güne kadar bunu göremedik. 

Akhisar’dan Proje Getirmiyorlar, Bekliyorum Bekleyeceğim

Akhisar’a oto terminal, gençlik merkezi, yeni hal binası, kreş evleri yapılması lazım bunlarla ilgili bize yer gösterin, tabiki burada yerelde Akhisar Belediyesi öncülüğünde start verilmesi lazım. Bizlerde yapılması gereken bu projeleri kendi imkanlarımızla belli bir program dahilinde yapmak bizim görevimiz. Maalesef bugüne kadar hala bekliyorum, beklemeye de devam edeceğim. Getirirlerse yaparız getirmezlerse biz kendi alanlarımızda yine hizmetlerimizi yine Akhisar’a fazlasıyla yapmaya çalışırız. 


Ergün konuşmasının ardından MHP Manisa Milletvekillerini tanıtarak “Birilerine artık sarı kart mı göstereceksiniz, kırmızı kart mı göstereceksiniz sonuçta bunları sandıkta hep beraber göreceğiz inşallah. Teşkilatlarıyla, Büyükşehir’in gücüyle ve Türkiye Büyük Millet Meclisinde bizleri temsil edecek bu kardeşlerimle bu ülkeye bu ile bu ilçeye en iyi en güzel hizmetleri götürmek bizim boynumuzun borcu hepinizi saygıyla selamlıyorum” dedi.