30 Mart seçimlerine ilçe merkezi ve köylerdeki çalışmaları ile hazırlanan BBP ilçe teşkilat binasını yenileyerek daha geniş ve iyi çalışma ortamına kavuştu. Merkez çarşıdaki yeni yerine taşınan BBP dualarla yaptığı açılışta siyasi mesajlar verdi.

BBP Akhisar İlçe teşkilatı hizmet binasının açılışında basın açıklaması yapan BBP Genel başkan Yardımcısı Selahattin Şenliler BBP'nin hiçbir kirli işe bulaşmadan temiz siyaset yaptığını vurguladı.

Açılış öncesi yaptığı konuşmasında BBP eski genel başkanı merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun siyasi terbiye ve anlayışından örnekler veren Selahattin Şenlikler ellerini göstererek; "eller bu güne kadar hiçbir kirli işe karışmamıştır. Biz hamdolsun temiz siyaset yapıyoruz."dedi.

Açılış Kurdelesi Dua ve Tekbirle Kesildi

Yapılan duaların ardından hayırlı ve uğurlu olması temennisi ile kurdelae kesildi. BBP Genel başkan Yardımcısı Selahattin Şenliler, BBP MKYK üyesi Tuncay Özfidan, BBP Akhisar İlçe başkanı Nurettin İbaş, BBP Akhisar Belediye başkan adayı Niyazi Özer ve partililerin katılımı ile kurdele kesildi.

HAZİNEDEN DELİKLİ KURUŞ ALMIYORUZ

Şenliler; açılış sonrası yaptığı konuşmasında BBP'nin hazine yardımı almadan kendi öz kaynakları ile milletin geleceği için siyaset yaptıklarını belirtti. Şenliler; " Değerli basın mensupları, değerli dava arkadaşlarım bugün Akhisar Büyük Birlik Partisi Teşkilatının yeni binasını hizmete açmış bulunuyoruz. Biliyorsunuz önümüzdeki pazar mahalli idari seçimleri yapılacak. Biz büyük birlik partisi olarak Türkiye tarihinde ilk defa bu kadar yoğun bir seçime katılma durumu yaşıyoruz. Ben şuna inanıyorum ki Büyük Birlik Partisi bu seçimin sürprizi olacaktır. Biliyorsunuz Ak parti, CHP ve MHP. Diğer partiyi terör örgütünün uzantısı ve siyasi uzantısı olduğu için parti olarak görmüyorum. Demokrasi düşmanı olan bir örgütün parti olarak tarif edilmemesi lazım. Ne yazık ki en son seçimlerde 1 milyon iki yüz bin oy almış olan BBP bir delikli kuruş hazine yardımı almıyor. Biz bütün seçim harcamalarını tamamen kendi öz kaynaklarımızla yapıyoruz. Biz BBP olarak kurulduğumuz günden bugüne kadar milletin geleceği için siyaset yapan bir siyaset anlayışıyla siyaset yapmaktayız."dedi.

SİYASETÇİ HER YERDE HESAP VEREBİLMELİ

Siyasetçi bulunduğu her yerde hesap verebilecek olan kişi olduğunu belirten Şenlileriktidarı ve meclista yapılan oylamaları eleştirdi;

"Eveli gün meclise gelen fezlekeler açılmadan, ne olduğu anlaşılmadan kabul edilip edilmediği soruldu. Neyi kabul ediyorum? Neyi kabul etmiyorum? Bunların cevabı alınmadan milletvekilleri el kaldırıp indirdi ve kabul edilmedi. Böyle bir demokrasi olmaz. Sayın başbakan 17 aralık ve 25 aralık operasyonlarına komplo diyor, buyurun çıkarın o zaman ortaya. Bir bakıyorsunuz bakan 1 trilyonluk rüşvet saatiyle poz veriyor, bakanın oğlunun evinden paralar çıkıyor, ayakkabı kutusundan milyon dolarlar çıkıyor. Bunlar insanların midesini bulandırıyor, bizi tatmin etmiyor. Bizim aklımızda soru işaretleri duruyor. Bu seçimler İstiklal Harbi gibidir demek ne demektir. Biz Başbakanın bu siyaset anlayışını kesinlikle doğru bulmuyoruz. Ayrıştırıcı değil birleştirici olmalıdır. Savcıları görevden alarak polislerin yerlerini değiştirerek ancak milletin kafasındaki soru işaretlerini çoğaltırsınız. Bir iş adamı çıkıp milletin anasına avradına küfür ediyor. Başbakan gelde bir hesabını sor da bizde seni alkışlayalım. Hakaret edenin hakkından başbakan geliyormuş diyelim. Değerli kardeşlerim, değerli dava arkadaşlarım biz siyaseti bu memlekete hizmet için yapıyoruz. Biz eğer, yabancı sermayelerin yerli iş birlikçilerine yaranmak için siyaset yapsaydık BBP şimdi bu görmüş olduğunuz mekanların içersinde siyaset yapmak zorunda kalmaz çok daha farklı yerlerde olurdu. Ben yeni teşkilatımızın hayırlar getirmesini diliyorum. Basın mensubu kardeşlerimize zahmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Teşkilatımızın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi