7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan Genel Seçimler öncesi Manisa Baro Başkanlığından istifa ederek Milliyetçi Hareket Partisinden (MHP) Milletvekili Aday Adaylığını açıklayan Zeynel Balkız, Akhisar’da partililer ile bir araya geldi. 

Akhisar MHP İlçe teşkilatında kendisini karşılayan ilçe başkanı İbrahim Uğurlu, yönetim kurulu üyeleri ve partililer ile bir araya gelen Balkız; “Akan dereleri bir ırmakta birleştiriyoruz” dedi.

İlk olarak konuşan ilçe başkanı İbrahim Uğurlu, yönetim kurulu ve şahsı adına Balkız’a aday adaylığı sürecinde başarı dileklerinde bulundu.

Güçlü olmaya karar verdik diye konuşan Balkız; “Sizlerle bir arada olmaktan sizleri tanımaktan mutlu oldum. Biz hizmet etmeye, hizmetkar olmaya geliyoruz. Bu milletin önünde yük taşımaya geliyoruz. Ama asıl olan sizlersiniz. Bu noktaya nasıl geldiğimi anlatmak istiyorum. Ben bulunduğum her yerde insanların yüzlerinin gülmesini istiyorum. Bunun için bir tek şey var samimiyetimiz, ihlasımız, kardeşliğimiz ve arkadaşlığımız. Biz geçmişte değişik mücadelelerin içerisinde bulunduk. Belki geçmişte birçok şeyi kaybettik, fakat bir tek dostluğu ve kardeşliği kaybetmedik. Bugün yine bir karar verdiğimiz zaman birlik olabiliyoruz.”

Geçmişten çok bahsetmek istemediğini ifade eden Balkız; “2 dönem Manisa Baro başkanlığı görevini yaptım. Yalnız yapmadım arkadaşlarımız ile birlikte Manisa Barosunu iki defa kazandık. Bu kazandığımız dönemlerde de hukukun üstünlüğüne, insan haklarına, bu ülkenin bölünmez bütünlüğüne ve adaletsizliğine karşı durduk. Buna karşı mücadele verdik. İki dönemin sonunda Manisa halkı çevremiz senin baro başkanlığın yeter, biraz Türkiye siyasetinde hizmet etmen lazım, Ankara’da olman lazım. Baktık çoğunluk bunu söylüyor, o zaman demek ki bize görev düşüyor. Ben son zamanlara kadar politik bir tercihim olabileceğini söylemedim.”

Türkiye’nin geleceğinin ve kurtuluşunun Milliyetçi Hareket Partisinde olduğunu ifade eden Balkız; “Ülkemizin üzerinde oynanan oyunlar tamamen bu ülkeyi bölmeye parçalamaya yöneliktir. Biraz önce İstanbul’dan bir hakimiz mail gönderdi, diyor ki Kuzey Irak Kürt devletinin bir kararının İstanbul’dan infazı isteniyor. Mahkeme de yazı yazıyor Dış İşleri Bakanlığına böyle bir devlet var mı, evet var diye cevap geliyor. Varsa onun kararını onaylıyoruz diye de mahkeme mührü altına vuruyor. Değerli arkadaşlar Türkiye bu hale gelmiştir. Türkiye bugün satılmaktadır, bölünmektedir. Hiç olmadığı kadar tehlikeli ve kritik bir dönemece girmiştir. Elbette bunun önünde bir set gibi duracak bir siyasi güce ihtiyaç vardır. Buda kökleri üç bin yıllık bir Türk milliyetçiliğine bağlı olan MHP’nin kadrolarında olduğunu görüyoruz. Kurtuluşun burada olduğunu ve Büyükşehir Belediye Başkanımızın ve il başkanımızın gel bizimle beraber politikada birlikte olalım bizimle birlikte ol milletvekili adayımız ol çağrısına ben sessiz kalamadım. Belki milletvekilinden çok daha yetkilere güce ve itibara sahip olan bir Manisa Barosu başkanlığı cübbesini çıkardım alın sizin olsun dedim. İnşallah yeni arkadaşlarımız bu bayrağı taşıyacaklar.”dedi.