Cumhuriyet Halk Partisi Akhisar Belediye Başkan Aday Adaylarından Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, Akhisar!ın mahallelerinin adım adım gezmeye ve vatandaşların sorunlarını dinlemeye devam ediyor.Yine çalışmaları kapsamında Hacıishak Mahallesi sakinlerini ziyaret eden Bakırlıoğlu,burada da vatandaşların ilgi odağı oldu.Roman vatandaşlarımızın yoğunlukta olduğu bölgede çalışması sonrasında bir de düğüne davet edilen Bakırlıoğlu, yoğun istek üzerine burada da bir konuşma yaptı.Konuşmasında bölgenin sorunlarına da değinen Bakırlıoğlu,

“Yıllardır bu bölge ve insanları belediye tarafından ihmal edilmenin görünen yüzü oldular. Bugün de kültürüyle yaşam tarzıyla hayata farklı bir bakış açısı olan siz değerli vatandaşlarımızınartık bu kasıtlı ihmalkârlıktan kurtulmanız için elimizden geleni yapacağız. Müziği yaşam tarzı haline getirmiş siz değerli vatandaşlarımızın bu özelliğinden yararlanmak bu özelliğini öne çıkarmak Akhisar’ımızın kültürel hayatına da olumlu katkılar sunacaktır. Bugün Hıdırellez akşamları en uç mahallelerinden bütün Akhisar halkının akın ettiği bu bölgede bu etkinlikleri festivalleştirmek ve daha düzenli hale getirmek hem Akhisar halkımıza hem de bu bölgemize katkı sağlayacaktır.

Bugün bu bölgeyi ilgilendiren en büyük sorunlardan bir tanesi de “kentsel dönüşüm” sorunudur. Çünkü AKP’nin kentsel dönüşümden anladığı diğer il ve ilçelerde de örnek olduğu üzere dönüşüm yapılacağı bölgenin sosyal,ekonomik,kültürel ve insan ilişkilerini göz önünde bulundurmadan yaptığı “rantsal dönüşüm” anlayışıdır.

Bu konu sadece bu bölgeyi değil Akhisar’daki birçok bölgeyi ilgilendiren önemli bir sorundur. Sizlerin aracılığıyla buradan ilan etmek isterim ki, bizim kentsel dönüşüm anlayışımızda vatandaşlarımızı yerinden yurdundan etmek yaşam tarzlarından uzaklaştırmak yok. Bizim kentsel dönüşüm anlayışımızda insanların sosyal ve ekonomik ilişkilerini belediyeye kar elde etmek uğruna yok etmek yok. Bizim kentsel dönüşüm anlayışımızda insanların ellerinden evlerini yerlerini düşük fiyata aldıktan sonra şehrin dış bölgelerine atmak hiç yok.

Bizim kentsel dönüşüm anlayışımızda insanları yerinden ve hayat tarzlarından etmeden onları daha sağlıklı daha düzenli ve daha güvenli yapılarla buluşturup Akhisar’ımızı her anlamda rahatlatmak var. Türkiye’de ve dünyada sosyal demokrat belediyecilik anlayışına ait kentsel dönüşümün en can alıcı örnekleri bugün parti meclisi üyemiz olan dönemin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Karayalçın’ın yaşama geçirdiği Dikmen Vadisi ve Portakal Çiçeği Vadisi projeleridir.Bu projelerde de insanlarımız hem daha sağlıklı ve güvenli yapılara kavuşmuş hemde sosyal ve ekonomik düzenlerinden hiçbir şey kaybetmemişlerdir. Eğer örgütümüzün ve Akhisar Kamuoyunun desteği ile önce aday sonra da tüm Akhisarlı hemşerilerimizin güveni ile Belediye Başkanı seçildiğim takdirde burada sizlerle paylaştığım tüm hedeflerimizi projelendirilip uygulamaya geçireceğimize dair söz veriyorum.” Diye konuştu.

Konuşmasının ardından programı gereği mahalleden ayrılan Bakırlıoğlu’na vatandaşların olağanüstü ilgisi gözlerden kaçmadı.