CHP Akhisar Belediye Başkan Aday Adaylarından Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, bugünkü programı çerçevesinde Otel Tütün’de düzenlediği kahvaltıda gençlerle bir araya geldi. CHP’nin 90.yılı onuruna hazırlanan videoyu gençlerle birlikte izleyen Bakırlıoğlu, kahvaltı sonrasında kısa bir konuşma yaparak gençlerin sorularını ve sorunlarını dinledi.

“Bugün partimizin ve Türkiye'nin geleceği gençlerimizle yani sizlerle bir aradayız. Biraz önce partimizin 90. yılı dolayısıyla hazırlanan tanıtım videosunu beraber izledik. Partimiz sizlerin sayesinde 90.yaşında hala genç. Bugün siyasetin geniş yelpazesinde nereye bakarsanız bakın gençliğe ve gençlere methiyeler düzülmekte fakat amaç sadece gençliğin gücünü ve yapabileceklerini göz ardı edip hiçbir şeye karışmamalarını sağlamak.

Peki, gençler bu konuda ne düşünüyor? Sanırım hepimiz Gezi Direnişinde gençlerin ne düşündüklerini gördük. Gördük ki; onlar sadece geleceğimizin teminatı değil; bugünün de sahipleridir. Gençliğin sorunlarına kulak tıkamak, onların yaşamsal sorunlarını görmezden gelmek, sadece sorunu derinleştirir. Onun için bizler gençliğin düşünsel ve bedensel gücünü küçümsemeden eğitim, istihdam ve sosyo-kültürel alanlarda ihtiyaçları birlikte belirleyip birlikte çözüm bulacağız. Akhisar’ın geleceğini planlarken onlara da danışacağız. Çünkü bundan 20 yıl sonra bizlerin yaşlarına geldiklerinde nasıl bir Akhisar’da yaşamayı hayal ediyorlarsa öyle bir Akhisar’ı inşa etmek için onların düşlerine ve düşüncelerine ihtiyacımız var.

Bunun için de ilk hedeflerimizden biri; “emekli kenti” olarak anılan şehrimize en az 5000 öğrenci kapasiteli bir üniversiteyi en çabuk biçimde kazandırmak. Bu hem Akhisar’ımızın ekonomisine hem de sosyal, kültürel ve bilimsel açıdan Akhisar’a yapılabilecek en kapsamlı hizmetlerden biri olacaktır. Ayrıca eğitimde başarının ve fırsat eşitliğinin sağlanması adına durumu olmayan öğrencilerimiz için de Belediye Dershaneleri oluşturularak gönüllü öğretmenlerimizin de fedakârlığıyla onların da başarısına ortak olacağız.Onun yanı sıra en acil konulardan birisi de bugün istihdam sorunu. İzmir ve Manisa sanayi açısından doymuş durumda. Buna rağmen Akhisar’a yatırım yapmak isteyen birçok sanayicimiz de maalesef Akhisar’da belediyeden beklediği ilgiyi göremiyor. Bu da Akhisarlı gençlerimizin düzenlerini bozarak Akhisar’ı terk etmelerine sebep oluyor. Tüm bu sorunların giderilmesi için gereken tek şey ise “İrade”. İşte biz de Halkın Partisi olduğumuz gerçeğini unutmadan bu iradeyi doğru ve dürüst bir biçimde kullanarak sürekli dile getirdiğimiz “sosyal demokrat belediyecilik anlayışını” egemen kılabilmek için yola çıktık. “ diye konuştu.

Kahvaltının ardından gençlere katılımlarından dolayı teşekkür eden Bakırlıoğlu, programı çerçevesinde Başlamış Köyü hayrına katılmak üzere kahvaltının düzenlendiği Otel Tütün’den ayrıldı.