CHP Akhisar Belediye Başkanı Ahmet Vehbi BAKIRLIOĞLU Akhisar 1. Amatör takımlarından Çağlayanspor’u Kovalık stadında ziyaret etti. İdman sahasında Kulüp Başkanı Cavit Çelik, Antrenör ve Futbolcularla sohbet edip, sıkıntılarını dinleyen BAKIRLIOĞLU futbolculara baklava ikram etti.

İdman sahasında açıklama yapan BAKIRLIOĞLU “ Belediyenin en önemli görevlerinden bir tanesi de amatör sporun desteklenmesidir. Bugün geriye dönüp baktığımızda Akhisar’daki amatör kulüplerin yeterli düzeylerde desteklenmediği görülmektedir. Kovalık tesisinde Akhisarspor’un alt yapı takımları, bölgenin amatör takımları ve Akhisarlılara hizmet etmektedir ve yetersiz kalmaktadır. Daha önceki demeçlerimizde Efendi ve Cumhuriyet mahallesindeki yeşil alan ve rekreasyon alanı sıkıntısını işaret etmiş ve bunu bölgede çok amaçlı bir rekreasyon alanı yapacağımızı belirtmiştik. Yapılacak bu yeşil alanda bu ve buna benzer spor tesislerinin, gençlik merkezlerinin, yaşam alanlarının oluşturulması gerekmektedir. Benzer şekilde Akhisar’daki amatör kulüplerimizin hiç birinin kendi ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde kulüp binaları bulunmamaktadır. Bir zamanlar onlarca amatör kulübü ve gayri federe kulübü bünyesinde bulunduran Akhisar, onlarca gencini profesyonel yapan, profesyonel liglerde oynatan Akhisar’ımızın amatör takımlarının bu durumda olması bizleri üzmektedir. Amatör kulüplerimizin yer sıkıntıları gidermek için mahallelerimizde bulunan halı sahaların tadilatlarını yapıp, bu alanları amatör kulüplerimize vereceğiz.” dedi.

Çağlayansporlu futbolculara hafta sonu oynayacakları karşılaşmada başarılar dileyen BAKIRLIOĞLU Kovalık stadından ayrıldı.