Manisa Büyükşehir Belediyesi, Akhisar ilçesinde yaklaşık 35 bin metrekarelik alana sahip olan Şehit Necdi Şentürk Parkında (Kültürpark) başlattığı düzenleme çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmalar hakkında bilgi veren Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu, Akhisar için sembol olan Kültürpark’ı hızla tamamlayıp Akhisar halkının kullanımına açmak istediklerini söyledi. 

Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu, Fen İşleri Dairesi Başkanı Uğur Topkaya ile birlikte Akhisar ilçesinde düzenleme çalışmaları devam eden Kültürpark’ta incelemelerde bulundu. İncelemeler sırasında Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri Doğan Ensivri ve Cemal Gürmen, AK Parti Akhisar İlçe Başkanı Fatih Mehmet Füzün,  Akhisar Muhtarlık İşleri Müdürü Ali Aybars Özbilgin, Akhisar Şantiye Şefi Murat İpek ve mahalle muhtarları da hazır bulundu.   

İncelemelerin ardından açıklamalarda bulunan Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu, “Kültürpark, Akhisarlılar için sembol bir park. Herkesin hatıralarının olduğu bir mekan. Başkanımız Cengiz Ergün’ün talimatıyla burasının revizyonu için startı vermiş bulunuyoruz. İhalemizi yaptık, yer teslimini gerçekleştirdik. Yüklenici firma da gayet iyi bir şekilde ilerliyor. Bu proje, Başkanımızın önem verdiği bir proje. Proje toplamda 400 gün ama yüklenici firmanın gayretleri ile bu süreyi öne çekmeyi hedefliyoruz. İnşallah kazasız belasız bir şekilde bu projeyi tamamlayıp, Akhisar halkının kullanımına açmak istiyoruz” diye konuştu. 
 
Fen İşleri Dairesi Başkanı Uğur Topkaya, “25 milyon liralık ihale bedeliyle kısa süre önce yer teslimini gerçekleştirdiğimiz Şehit Necdi Şentürk Parkı’nda (Kültürpark) çalışmalarımız son hızıyla devam ediyor. Burada mevcut olan binaların sonradan yapılan eklerinin proje kapsamında yıkımları gerçekleştirildi. Binaların çatıları söküldü, onarımdan geçiyor. Altyapı çalışmalarımız devam ediyor. Buradaki çalışmaları kısa süre içerisinde bitirerek Akhisar’a Kültürpark’ı yeniden kazandırmayı hedefliyoruz” dedi. 

AK Parti Akhisar İlçe Başkanı Fatih Mehmet Füzün, “Cumhur İttifakı olarak hakikaten Cengiz Ergün Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Burası Akhisar’ın en önemli parklarından biri. Akhisarlıların hepsinin burada bir hatırası vardır. Tabi zamana bağlı olarak yenilenmesi gerekiyordu. Allah razı olsun Başkanımızdan, bu parkı yenilemek ona nasip oldu. Çok da güzel bir proje hazırlanmış. Cumhur İttifakı olarak çalışmalara devam ediyoruz. İnşallah, şantiye alanına getirdiğimiz Akhisar, 6-7 ay sonra çok güzel hizmetlere kavuşacak. Çok teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

Paşa Mahallesi Muhtarı Nazif Danabaş ve İnönü Mahallesi Muhtarı Figen Karabulut da,  Kültürpark’ta başlatılan çalışmalar için Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e teşekkür etti.