Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan Aday Adayı A.Vehbi Bakırlıoğlu çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürüyor. Çalışmaları kapsamında Akhisar Organize Sanayi Bölgesinde işletmeleri ziyaret eden Bakırlıoğlu “Akhisar önemli bir sanayi şehri olmaya aday. Türkiye’nin en önemli ihracat limanı konumunda olan İzmir’e ve yapım aşamasında olan Çandarlı Limanına yakınlığı ile, önemli yolların bağlantı noktasında olması ve önemli sanayi merkezlerinin art bölgesinde yer alması Akhisar’ımızı yatırımcı için cazip bir hale getirmektedir . Günümüzde artık İzmir kendine yeni bir rota çizmiş. İzmir artık bilişim, turizmle ve hizmet sektörleri ile uğraşmak istiyor.

Sanayisini de artçı bölgelere kaydırmış durumda. Bu süreç Akhisar sanayisi için olumlu. Zaten bu gün Organize Sanayimize baktığımızda doluluk oranının bir hayli arttığını gözlemlemekteyiz. Ancak Organize Sanayimizin bazı sorunları aşmakta hala çok yavaş ilerlediğini görmek bizleri üzmekte. Bu gün hala Organize Sanayi Bölgemizin bir girişi bulunmamakta. Çok basit bir olay olmasına rağmen tabelalar olmadığı için yolunuzu bulmakta zorlanıyorsunuz. İdari açıdan en büyük eksiklik buradaki yatırımcıların yönetimde söz sahibi olmamaları. Bu gün ciddi yatırımcılara ev sahipliği yapan Organize Sanayimizin yönetim olarak aynı ciddiyette olduğunu bu işin ehli profesyoneller tarafından yönetildiğini söylemek zor.

Akhisar’da ciddi bir işsizlik sıkıntısından bahsedebiliriz. İşveren ile görüştüğümüz de ise nitelikli iş gücüne ihtiyacın olduğunu görüyoruz. Burada yerel yönetimler olarak üzerimize düşen bir diğer vazife ise mesleki eğitime önem vermemiz. Bu konuda Milli Eğitim İlçe Müdürlüğü, Halk Eğitim ile ortak kursların açılması ve gençlerimizin meslek sahibi haline getirilmesi gerekli. Organize Sanayi bölgemizde ciddi bir güvenlik sıkıntısı kendini göstermekte. Faaliyetine son veren bir işletmenin binasının neredeyse tamamının sökülerek çalınması, talan edilmesi, başı boş köpeklerin saldırısına uğrayan insanların hikayeleri Organize Sanayi Bölgesindeki güvenlik sıkıntısını ortaya koymaktadır. Gerçi Akhisar’da bir çok yerde aynı sıkıntı ile karşı karşıyayız. Bu konuda kolluk kuvvetlerimizin işlerini kolaylaştırıcı önlemleri almak biz yerel yöneticilerin en önemli konularından biri olmalı.

Arıtmanın henüz faaliyette olmaması bir çok işletmemizi çevre bakanlığı ile karşı karşıya getirmiş durumda. Akhisar Organizede onlarca firma, binlerce çalışan olmasına rağmen henüz bir sosyal tesisin olmaması dikkat çekici. Sonuç olarak önemli bir sanayi şehri olma potansiyeline inandığımız şehrimizin bu yolda lokomotif gücü olacak olan Organize Sanayi Bölgemizin bir çok eksikliği bulunmakta ve bu sorunlar çözülemeyecek sorunlarda değil. “ Gençlerimizin doğdukları şehirde doyacakları bir Akhisar” sloganı ile yola çıkan bir aday olarak Organize sanayi bölgesi yönetimindeki diğer kurumlar ile birlikte koordineli bir çalışma ile bu sıkıntıları bir an önce aşıp, Akhisarlıların geleceğe daha güvenle bakmalarını sağlayacağız” diye konuştu.