Hastanenin yoğun bakım, yenidoğan ve tüm servis yatakları doluyken yapılan icra işlemleri, hastalar için hayati önem taşıyan alet ve makinaların haczedilmek istenmesi hastaların hayatını tehlikeye atmaktan başka bir şey değildir. 

Ortaklar arasında yaşanan ticari sorunlar bizleri ilgilendirmemekle birlikte, böyle bir hastanenin kapanacak olması Akhisar için önemli bir kayıp olacaktır.

Çevre ilçeler ve köylerden gelen hastalarla birlikte günlük bin hastaya poliklinik hizmeti veren, 200 personelin çalıştığı bir hastanenin kapanması yeni sorunlar yaratacaktır.

Çünkü Akhisar’da bir devlet ve iki özel hastane bulunmakta ve bu hastaneler kapasitelerinin üzerinde hizmet vermektedir.

Özel Doğuş Hastanesinin kapanması, diğer hastanelerde hasta yoğunluğunun aşırı artmasına dolayısı ile sağlık hizmetlerinin aksamasına neden olacaktır. Hastalarımız, doktorlarımız ve sağlık çalışanları bundan olumsuz etkilenecektir.

Yargıya taşınan bu konunun uzaması ve belirsizliğin devam etmesi özellikle çalışanları tedirgin etmektedir. Çalışanlar maaşlarını alamamakta, sağlık hizmetleri aksamaktadır. 

Bu nedenle davanın kısa zamanda sonuçlanması bu belirsizliği ortadan kaldıracaktır.

Buradan Sağlık Bakanlığına da çağrı yapmak istiyorum. Konunun doğrudan muhatabı olarak hastanenin kapanmaması konusunda elinden geleni yapmalıdır.

25 yıldır sağlık hizmeti veren 75 yatak kapasiteli önemli bir sağlık merkezinin faaliyetine devam etmesi için, herkesin sağduyulu hareket ederek uzlaşması Akhisar’ın ve halkımızın yararına olacaktır.