Konuyla ilgili açıklama yapan CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, “Fakat aynı ilçeye 500 kişilik daha büyük yeni bir öğrenci yurdu yapılıyor ve inşaat tüm hızıyla devam ediyor. Madem yeterli öğrenci yok, 500 kişilik öğrenci yurdunu neden yapıyorsunuz? Yaşananları görünce sevgili Aziz Nesin’i anmadan geçemedik.

Kapatılan KYK Akhisar yurdunda kalan kız ve erkek öğrencilerin yakındaki başka yurtlara yerleştirilmesi kararı alınmış, yani öğrenciler Kırkağaç ve Soma’ya gönderilecek. Maalesef Kredi ve Yurtlar Kurumu kuruluş amacını ve asli kamu hizmeti görevini unutmuş, özel işletmeci gibi kar etme derdine düşmüş. Öğrenciler yol parası verecek, yemek parası verecek, zamanın çoğu yollarda geçecek,  KYK’da yurt kapatarak kar etmiş olacak, bu mantığı anlamak mümkün değildir.

Yükseköğrenim tercihlerini belirleyen faktörlerin başında barınma sorunu gelmektedir. Böyle giderse Akhisar’daki yüksek okulları hiçbir öğrenci tercih etmeyecektir. Akhisar’da okuyan öğrencilerin ve bizlerin talebi, inşaat bitene ve yeni yurt hizmete girene kadar, eski yurdun açık kalması ve yeni yurt hizmete girdiğinde öğrencilerin buraya yerleştirilmeleridir. Çünkü Celal Bayar Üniversitesine bağlı yeni açılacak fakültelerin bazılarının Akhisar’da açılması için girişimlerimiz bulunmaktadır” dedi.