CHP Akhisar Belediye Başkan Aday Adayı Ahmet Vehbi BAKIRLIOĞLU, bugün 4,5 yaşından beri büyüdüğü Merkez Çarşı’da çarşı esnafı ile birlikte kahvaltı yaptı. Katılımın yoğun olduğu kahvaltılı toplantıda esnaf arkadaşları ile konuşan ve dertlerini dinleyen Ahmet Vehbi BAKIRLIOĞLU,

“Bu kahvaltıyı daha önce planlamıştık ancak okulların açılması ile çarşının daha hareketli olacağını düşünerek bu güne nasip oldu. Böylede olması daha da anlamlı oldu. Çünkü bildiğiniz gibi içinde bulunduğumuz hafta Ahilik Haftası. Esnaf arkadaşlarımız için böylesine anlamlı bir haftada sizlerle birlikte olmaktan esnaf kökenli bir arkadaşınız olarak son derece mutluyum.

Ahilik bildiğiniz gibi Hünkâr Hacı Bektaş’ın yönlendirmesi ile Müslüman esnaf ve sanatkârı mesleklerinde kusursuzluğa, dürüstlüğe, sevgiye, saygıya ulaştırmak amacıyla Ahi Evran hazretleri tarafından kurulmuş bir esnaf örgütlenmesidir. Ben üniversite tahsilimi Hacettepe Üniversitesinde tamamladım. Ancak adeta merkez çarşıda doğmuş büyümüş bir kardeşiniz olarak burada almış olduğum eğitim benim için en az üniversite tahsili kadar anlamlıdır. Bize burada sevgi, saygı, dürüstlük öğretildi. Kapıdan mağazamıza giren kim olursa olsun, hangi mezhepten, hangi etnik kökenden olursa olsun bizim için hizmet verilmesi gereken kişidir. Bizim velinetimizdir. Akhisar bundan 20 yıl önce çevre ilçeler açısından ticari olarak adeta bir cazibe merkeziydi. Yaklaşık 300 bin insana hitap eden bir ticaret merkezi idi. Ancak bu gün geriye dönüp baktığımızda Akhisar’ımızın bu özelliğini yitirdiğini gözlemliyoruz. Tarım sektörünün bu gün içinde bulunduğu sıkıntılı durum tarım ve tarıma dayalı bir sanayi yapısına sahip olan Akhisar’ımızı ve dolayısı ile Akhisar esnafını da olumsuz olarak etkilemiştir. Buna bir de ulusal markalar ile rekabet etme ve AVM baskısı eklenince birçok esnafımız kepenk kapatmak zorunda kalmış durumda. Ayakta kalma mücadelesi verenler ise gün geçtikçe artan bir borç sarmalında. Bugün birçok esnafımız güvenlik primlerini ödeyememekten şikâyetçi. Akhisar’ımızın ve Merkez çarşımızın tekrardan cazibe merkezi haline getirilmesi için bir an önce önlemler alınması gerekir.

Merkez Çarşımızın ülkemizin birçok yerinde olduğu gibi üzeri kapatılarak, ışıklandırması, havalandırması ve iklimlendirmesi ile yurttaşlarımızın daha rahat alışveriş yapabilecekleri bir alışveriş merkezi haline getirebiliriz. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Akhisar esnafımızda AVM tehlikesi ile karşı karşıya. Mevcut Şehir Stadyumumuzun büyük bir kısmının AVM yapılmak isteniyor olması esnafımız için ciddi bir tehlike. Sivil toplum kuruluşları ve kamu kurumları ile ortaklaşa hazırlanacak eğitim programları ile esnaflarımız ve elemanları daha bilinçli hale getirilmeli ve geleceğe daha güvenle bakmaları sağlanmalıdır. Ben de eğer sizlerin ve örgütümüzün desteğiyle önce aday sonra da Akhisar’ımızın güveniyle Belediye Başkanı seçilirsem, bu konudaki projelerimizi acilen gündeme koyacağız.” diye konuştu.


Merkez Çarşı’da esnaf olduğu dönemlerde de bu tür kahvaltıları yaptıklarını belirten ve kahvaltılı toplantıya gelen tüm esnaflara teşekkür eden Bakırlıoğlu kahvaltının ardından çalışmalarına devam etmek üzere Merkez Çarşı’dan ayrıldı.