Şu anda organize sanayi bölgelerindeki fabrikalarda elektrik verilmediği için üretim yapılamıyor. Ülkenin dört bir yanında üretim durmuş durumda.

Bakanlar, kamudaki enerji sektörü yöneticileri toplandılar sanayicileri karşılarına aldılar buldukları çözüm elektrikleri kesmek oldu.

BOTAŞ’ın spot piyasadan doğalgaz alımı için yetki istediğini. TBMM olarak 2020 Kasım ayında çıkarılan kanunla CHP’nin itirazına rağmen istedikleri yetkinin verildiğin,i hatırlatan Bakırlıoğlu yaptığı basın açıklamasında; kanun ile; Türkiye enerji piyasasını olumsuz etkileyen kış aylarında doğal gaz kaynaklı yaşanması muhtemel kesinti ve kısıntıların bertaraf edilebilmesi, sistem ve arz güvenliğinin sağlanabilmesi amacıyla BOTAŞ tarafından ithalat yoluyla yapılacak spot sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) alımlarının Kamu İhale Kanunu dışında tutulmasına karar verildi.

Buna rağmen bugün doğalgaz sıkıntısı yaşıyorsak bunun sorumlusu BOTAŞ’tır. Ülkede doğalgaz çevrim santrallerinde önemli miktarda elektrik üretiliyor. Yani elektirk için doğalgaza ihtiyaç var.

Sorunun İran’dan gelen doğalgazdan kaynaklandığını belirtiyorlar. İran doğalgaz vermeye başladığını açıklamasına rağmen Hükümet aldığı kısıtlama kararlarını hala kaldırmadı. Fabrikalar hala elektriksiz.

Sanayi kuruluşlarına şartel indirtmek, üretimi durdurmak sorunu ne kadar çözecek bilemiyoruz.

Meclis’te bu konu tartışılırken BOTAŞ doğalgaz ithalatlarının kamu denetimi dışına çıkarılmasının yanlış olacağını belirtmiş ve bu işin denetlenemez bir hal alacağını vurgulamıştık ifadelerine yer verdi.

Bu gün yaşadıklarımızın hükümetin, ben istediğimi yaparım anlayışı olduğunu belirten CHP’li Bakırlıoğlu “Denetim yok, sorumluluk yok, ama bahane çok” diyerek sözlerini tamamladı.