Haber Merkezi - CHP Akhisar Belediye Başkan Aday Adayı Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, programı çerçevesinde Akhisar’ın önemli hemşeri derneklerinden Akhisar Balıkesirliler ve Akhisar Erzurumlular Derneğini ziyaret etti. Programına Balıkesirliler Derneğiyle başlayan Bakırlıoğlu ile dernek başkan ve yöneticileriyle aralarında geçen sıcak sohbet dikkat çekti. Dernek başkanı Mustafa Dağlar’ın hoş geldiniz demesinin ardından Bakırlıoğlu’nun “bende derneğimizin bir üyesi olarak benimle birlikte ziyaretinize gelen arkadaşlarıma hoş geldiniz demek istiyorum.” diyerek söze başlaması toplantıya renk kattı. Ardından sözlerine devam eden Bakırlıoğlu,

“Balıkesir gerek iklimsel özellikleri gerek kültürel yapısı gerekse gelenek ve görenekleriyle Akhisar’ımıza çok benzeyen bir bölgemiz. Akhisar Balıkesirliler Derneği de kurulduğu ilk günden bu yana hem Akhisar’ımızın hem de Akhisar’da yaşayan Balıkesirli kardeşlerimizin potansiyellerinin farkında olan ve bu farkındalık çerçevesinde önemli çalışmalara imza atan önemli bir sivil toplum kuruluşumuz. Aslında sivil toplum kuruluşları demokrasilerde genel ve yerel yönetimler içerisinde önemli rollere sahiptir. Bu anlamda da sivil toplum kuruluşlarının, derneklerin, sendika ve diğer demokratik kitle örgütlerinin halkın taleplerini doğrudan dile getirebileceği zemini oluşturan kent konseyleri yerel yönetim anlayışımız açısından öncelikli bir konuma sahiptir.

Çünkü bize göre bir proje bir hizmet, gerçeklik, uygulanabilirlik ve yarar bakımından bu kentte yaşayan insanların yarattığı ortak bir aklın ürünü olduğu sürece bir “değer” taşır. Bu anlamda da bizim sizlerin aklına ihtiyacımız var. Buna akılsız olduğumuzdan değil, halkımızın sizlerin aracılığıyla kendine ve kentine daha yararlı ve estetik değerler sunacağına gerçekten inandığımızdan dolayı ihtiyacımız var.” diye konuştu.

Kendilerini ağırladıkları için teşekkür eden Bakırlıoğlu’nun ardından sözü alan Dernek Başkanı Mustafa Dağlar,”Sayın Bakırlıoğlu, derneğimizin kuruluşundan bu yana ilçe başkanı olduğu dönemde de bizimle sürekli iletişim halinde olan bir dernek üyemiz. Kendisinin önce aday sonra başkan olduğu takdirde neler yapabileceğini biliyoruz. Bu yüzden aday adaylığının Akhisar’a ve kendisine hayırlı olmasını diliyoruz.” diye konuştu.

Balıkesirliler Derneğinin ardından Erzurumlular Derneğini de ziyaret eden Bakırlıoğlu, burada da sıcak karşılamalarından dolayı başkan İrfan Aksoy’a teşekkür etti. Ardından söz alan Bakırlıoğlu, “ Öncelikle, Erzurumlular Derneği, bugün Akhisar’ımızda yaptığı çalışmalar ve etkinliklerle hemşeri derneklerimize birçok konuda öncülük etmiş birçok konuda ilham kaynağı olmuştur. Akhisar’ımızın kültürel zenginliğine de zenginlik katan derneğimizin başkanı İrfan Aksoy ve yönetim kurulu üyelerimize de teşekkürlerimizi sunuyor çalışmalarının ve başarılarının devamını diliyorum.” dedi.

Ziyaretlerinden dolayı memnun olduklarını dile getiren İrfan Aksoy, Bakırlıoğlu’na teşekkür ederken, “ Vehbi benim uzun zamandan beri tanıdığım özü sözü bir sevdiğim bir kardeşimdir. Bu uzun süre zarfında Vehbi’nin en beğendiğim özelliklerinden biri herhangi bir konuda bir işi ehline sorar onlardan bilgi alır ve ona göre hareket eder. Onun bu özelliğini bildiğim için kendisine çıktığı bu yolun hayırlı olmasını temenni ediyor, ziyaretinden dolayı da şahsım ve derneğimiz adına teşekkür ediyorum.” diye konuştu.