CHP Akhisar Belediye Başkan Adayı A. Vehbi Bakırlıoğlu, akşamları köy köy gezmeye devam ediyor. Her gece 2-3 köy gezen Bakırlıoğlu Kurtulmuş ve Akkocalı köylerini ziyaret etti. Bakırlıoğlu kalabalık bir ekip ile adeta çıkartma yaptı. Köydeki vatandaşımızın da ilgisi görülmeye değerdi.

CHP Akhisar Belediye Başkan Adayı A. Vehbi Bakırlıoğlu, vatandaşlarla uzun uzun sohbet etti. Bakırlıoğlu konuşmasında " Sevgili vatandaşlarım 30 Mart bizim için de sizin içinde çok önemli bir sınavdır. Halkımızın sıkıntılarını ve durumunu çok iyi biliyoruz. Beni tanımayan muhakkak vardır. Bende sizler gibi zeytincilikle çiftçilikle uğraşan kardeşinizim. Sizin yaşadığınız sıkıntıları çok iyi bilen bir vatandaşım. Aynı zamanda esnaf kökenli bir vatandaşım. Halen de esnaflık ile uğraşan biriyim. Ailemden aldığım esnaflık kültüründe, bize öğretilen saygı ve sevgi çerçevesinde bizi ziyaret eden herkes veli nimettir. Yani o kapıdan giren kim olursa olsun ırk, mezhep, cinsiyet, giyim, kuşam bakmaksızın herkes eşittir. Yerel seçimleri kazandığımızda da bize kim oy vermiş kim oy vermemiş bakmaksızın hizmetin en iyisini vermek için çalışacağız.

Bizler Akhisar sevdalısıyız. Doğduğumdan beri Akhisar da yaşayan sadece 4 yıl eğitimim için Ankara da bulunmuş ama sonrasında Akhisar da çalışmış, Akhisar da para kazanmış, Akhisar'a hizmet etmiş ve halen de Akhisar da yaşan bir kardeşinizim. Sizlerin hayat içerisinde yaşadığınız sıkıntıların hepsini çok iyi bilirim. Akhisar'ın sıkıntılarını biliyorum, çözümünü de biliyorum. Büyük eksikliklerinin olduğu gibi büyük potansiyellerinin de olduğunu biliyorum. Bakın yanı başımızda yaklaşık 10.000 kişilik bir Demirci örneği var ve nüfusunun 7.000'i öğrencidir. Bizim yaklaşık 160.000 nüfusumuz var ama yaklaşık 3.000 tanesi öğrencidir. Akhisar öğrenci bakımından yani bacasız sanayi bakımından paha biçilemez bir yerdir. Ama ne yazık ki yeni yeni bir şeyler yapılmaya çalışılıyor. Koskocaman bir sigara fabrikamız var ve yarısı sanayi yarısı da Üniversite olacakmış. Eğitim alanının içinde sanayi olmaz! Orası kocaman bir Üniversite olmalıdır. Saniyi yapacaksan organize sanayiyi canlandırmalısın. Akhisar sanayi bakımından geri kalmış bir coğrafya, limanlara yakın, kara yolu bakımından müsait ve tren yolu bulunan bir memleketimiz var. Yani potansiyel bakımından çok çok önemli bir konumdayız. Ama ne yazık ki organize sanayimizin gelişmesini geçtim güvenlik sorunlarının olması bile üzücü. Fabrika çalınır mı? Evet, fabrika çalınmış. Bir güzel yağmalanmış yerinden yok edilmiş. Ne yazık ki gereken ilgi ve alaka verilmiyor.

Biz gençlerimize ve kadınlarımıza önem veren bir partiyiz. Düşüncemizde de doğdukları yerde doya bilecekleri bir kent yaratmaktır. Kimse iş için memleketinden göç etmek zorunda kalmamalıdır. Sizleri önemsiyorum çünkü bende köyde yetişmiş ve çiftçilikle, esnaflıkla hayatını sürdüren kardeşinizim. O yüzden sizlerden biri olarak desteklerinizi bekliyorum. Artık bu iktidarın ne ülkemize nede memleketimize verecek hiç bir şey kalmamıştır.

30 Marttan sonra köylerimiz ve beldelerimiz mahalle konumuna gelecek. Köy ve beldelerin tüzel kişilikleri kalkacak ve mahalle konumuna gelecek. Yani yaşam kaliteniz artmadan, masraflarınız artacak. Akhisar'ın mahallelerinde hatta Manisa'nın laleli'sinde vatandaşlarımız elektrik, su, vergi ne ödüyorsa sizleri de onlarla bir tutacaklar ve sizlerde onlar gibi para ödeyeceksiniz. Koskocaman bir yanlıştır, hatadır bu yapılan. Biz Büyükşehir'e karşı değiliz ama köy ve beldelerin tüzel kişiliklerinin kaldırılmasına karşıyız. Yani sizin burada aldığınız hizmetle Akhisar da vatandaşlarımızın aldığı hizmet bir değil ama bunu bir tutan düşünceye karşıydık ve halende karşıyız. Biz hükümetin başına geçtiğimizde sizlere danışmadan değişiklik yapanlara inat sizlere danışarak sorarak eski haline getireceğiz.

Bakın 12 yıl önce bu hükumet geldiğinde zeytin ne kadardı? mazot ne kadardı? elektrik, su, gübre, ilaç ne kadardı? şimdi zeytin, mazot, elektrik, su, gübre, ilaç ne kadar? Artık ülkemizin gidişatı iyi değil ne yazık ki bizleri vatandaşını düşünen bir hükumet göremiyorum. Artık şapkamızı çıkarıp önümüze koyup düşünme zamanı geldi diyorum. Geçen gün Yenice köyümüz de bir amcamız bana bir şey söyledi. Helva yapmak için un var, yağ var, şeker var ama bunu yapacak usta yok! Evet her şey mevcut ama bu işi becerecek helvayı yapacak usta yok! İdareciler yok!

Size iyi hizmeti vereceğimize ve Akhisar'ı mutlu bir kent yapacağımıza söz veriyorum. Bu işi yaparsa da bir tek Cumhuriyet Halk Partisi yapar. Halkımız, Değişimin Akhisar da ve ülke genelinde olması gerektiğine inanıyor. Manisa Büyükşehir de Özgür Özel ile Akhisar'da da benimle seçimi kazanacağımıza inanıyor ve güveniyoruz. Sizlerinde bize inanmasını ve güvenmesini bekliyoruz. Beni misafir ettiğiniz için ilgi ve alakayla dinlediğiniz için teşekkür eder, hepinize saygı ve sevgilerimi sunarım. " dedi.