Haber Merkezi - CHP Akhisar Belediye Başkan Adayı A. Vehbi Bakırlıoğlu, İlçe başkanı İsmail Fikirli ve Manisa Milletvekili Sakine Öz’ün katılımı ile Cumhuriyet Halk Partisi Eroğlu, Sünnetçiler ve Yatağanda miting yaptı.

Halkın Bakırlıoğlu’na olan ilgisi gözlerden kaçmaz iken meşaleler, havai fişekler, konfetiler ve davul zurnalarla karşıladılar. Sünnetçilerden olan Bakırlıoğlu’nun Yatağan ve Sünnetçilerden katılan halkın coşkusu görülmeye değerdi.
CHP Akhisar İlçe Başkanı İsmail Fikirli yaptığı konuşmalarda; “ sevgili Milletvekilim, sevgili kardeşim, saygı değer halkım hepinize saygılarımı sunarım. Bizleri bu şekilde coşkuyla karşıladığınız için, bağrınıza bastığınız için teşekkür ederim. Bizim hedefimizin 30 Martta Akhisar Belediyesini hep beraber Cumhuriyet Halk Partisine kazandırmaktır. Kazandıracağımıza da emin olabilirsiniz.

30 Mart sadece yerel seçim değil, CHP’nin gelecekteki iktidar mücadelesi olacaktır. Onun için bu seçim önemlidir. Hiçbir hukuk ve çağdaş bir ülkede olmayanlar yaşanıyor. 17 Aralıkta ayakkabı kutularından yolsuzluklar çıktı, rüşvet çıktı, hırsızlık çıktı… Geçen Başbakan Akhisar’a gelince ayakkabı kutusu gösterenler oldu. Ayakkabı kutusunu da gösteren bayan şuan aramızda, bizlerle birlikte. 30 Martta her şeyin hesabı sorulacaktır. Başbakan beni bu hakimler bu savcılar yargılayamaz, beni halk yargılar diyor. Evet bu halk 30 Martta AKP’yi nasıl yargılayacağını gösterecek. Sizlere bu akşam Sakine Öz’ü getirdik, Bu toprağın oğlu Bakırlıoğlu’nu getirdik. Hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyor, coşkulu karşılamanızdan dolayı teşekkür ediyorum. ” dedi.

CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz halka seslendi. Yaptığı konuşmada; “ Sevgili vatandaşlarım, bizleri bu saatte sevgiyle, coşkuyla, güler yüzle karşıladığınız için teşekkür ederim. Yatağan ve Sünnnetçiler de bir akrabamız var, dostumuz var. Ben kendimi burada evimdeyim gibi hissediyorum. Milletvekili seçilmeden önce sizlerin dertlerini dinleyeceğiz, sıkıntılarınızı dinleyeceğiz dedik. Sizin temsilciniz olacağız dedik. Elimizden geldiğince bunu yaptığımıza inanıyorum. Manisa’nın her ilçesine, köyüne, beldesine, mahallesine ulaştık. Bunu elimizden geldiğince yapmaya çalıştık. Sizlerin oyları ile Milletvekili olduk. Fazla uzatmak istemiyorum. Sözü, bu toprağın oğlu Bakırlıoğlu’na bırakmak istiyorum. Hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum. ” dedi.

CHP Akhisar Belediye Başkan Adayı A. Vehbi Bakırlıoğlu kendi köyünde Yatağan ve Sünnetçiler de akrabalarına, aile dostlarına, vatandaşlarına seslendi. Yaptığı konuşmada; “ Mükemmelsiniz, harikasınız, süper gözüküyorsunuz. Beni bu kadar güzel, coşkulu, şaşalı karşıladığınız için teşekkür ediyor, hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum sağ olun var olun. Ben Manisa’nın en genç belediye başkan adayıyım. Aranızda oğlumda var, boyuma kadar ulaşmış ve benim için tezahürat yapıyor. Çok duygu yüklüyüm. Kendi köyümde konuşmak çok zormuş. Bana bu duyguları yaşatan herkese çok teşekkür ederim.

Sevgili vatandaşlarım 30 Mart yerel seçimleri ülkemiz gibi Manisa’mız içinde çok önemli. Büyükşehir olacağız. Akhisar’ın 86 tane köyü, 9 tane beldesi var. Hepsi yerel seçimden sonra mahalle konumuna geçecek. Akhisar Yeğenoba dan, Arabacıboz köye kadar büyük bir coğrafyayı kapsıyor. Büyükşehir yasasıyla birlikte hayat şartlarımız değişecek. En son söyleyeceğimi en başta söyleyeyim. Hayat sizler için biraz daha pahalı olacak. Sizler Manisa ve Akhisar da mahallerde oturanlar gibi su, elektrik, vergi gibi birçok masrafınız artacak. Biz bunun yanlış olduğunu düşünüyorduk. Anayasa mahkemesine başvurduk. Kabul görmedi. Yeni yasayla birlikte köylerin ve beldelerin mal varlıkları da ellerinizden alınacak. Ama biz belediyeyi aldığımızda bunları satmayacağız, emanetçisi olacağız. İvedilikle oluşturulan köy varlıklarınızın bekçisi olacağız. Akhisar merkezde ne hizmet veriyorsak buralara da aynı hizmeti vereceğiz. Sizler verdiğiniz oylar yüzünden cezalandırıldınız. Mağdur edildiniz. Biz bu mağduriyeti kaldıracağız. Sizler taşınızı bile kendiniz yapıp kendiniz döşediniz. Biz merkezde paşa mahallesine nasıl hizmet veriyor isek size de aynı hizmeti vereceğiz.

Akhisar’ın sıkıntılarından ve problemlerinden bahsettik. Nedir bu sıkıntılar? İşsizlik sıkıntısı var, otopark sıkıntısı var, çevre sıkıntısı var, ulaşım sıkıntısı var, birçok sıkıntı var. Ama hepsini çözeceğiz. Sıkıntıların olduğu gibi birçok fırsatlarında olduğunu biliyorum. Akhisar büyük bir sanayi ve üniversite kenti olabilir. Asıl en büyük potansiyeli ise 15 milyon ağacıyla zeytindir. Sofralık zeytinin %25 ini Akhisar karşılıyor, yeşil zeytinin %75 ini Akhisar karşılıyor. Ama zeytincinin yüzü ne yazık ki gülmüyor. Geçen yıl 1 TL’lik ürünü 90 kuruştan satmak zorunda kaldık. Bu tür sorunların engellenmesi için Süleymanlı da 10 yıl önce Zeytin İhtisas Organize Sanayi bölgesi kuruldu. Ne yazık ki bir çivi bile çakılmadı. Akhisar için çok büyük bir kayıp. Zeytini biz üretiyor, Gemlik satıyor. Artık bizim üretip bizim satmamızın zamanı geldi. Akhisar zeytin birliğini Marmara birlik gibi bir konuma getirmeliyiz. Ama zeytinin sıkıntılarını ve sorunlarını bilen yöneticilerin bulunması gerekmektedir. O da karşınızda duruyor. Biz bunu becereceğiz. Zeytin ve Zeytinyağcıyı yücelteceğiz. El ele vereceğiz herkesi kalkındıracağız.
Yıllarca esnaflık yaptım. Bana öğretilen, kapıdan giren herkes veli nimetindir, derler. Söz veriyorum. Bizim kapımıza gelen herkes eşittir bundan sonrada böyle kalacaktır. Sıkıntısı sorunu bizim sorunumuzdur diyeceğiz ve o şekilde yaklaşacağız. Elimizden geldiğince de çözmeye çalışacağız.

Geçlerin söylediği bir şey var. “ Bu toprağın oğlu Bakırlıoğlu ” Evet ben bu toprakların oğluyum. En çok uyan yerde burası çünkü ben bu topraklarda büyümüş bir kardeşinizim. Sizin sofranız benim soframdır. Benim soframda sizlerin sofrasıdır. Size söz olsun ki ben bu topraklardan çıkan belediye başkanı olacağım. Bu bakımdan kendimi önce Allah'a sonrada sizlere emanet ediyorum. Hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyor, teşekkür ediyorum. Sağ olun var olun. ” dedi.

Bakırlıoğlu’nun konuşması esnasında duygulu anlar yaşandı. Konuşmasında zorluk çeken Bakırlıoğlu konuşma esnasında gençlerin, Bu toprağın oğlu Bakırlıoğlu, Gençliğin umudu Bakırlıoğlu, Akhisar umudu Bakırlıoğlu, Geleceğin umudu Bakırlıoğlu, Mustafa Kemal’in askerleriyiz, sloganlarıyla konuşması birçok kez kesildi.