Haber Merkezi - Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Milletvekili olan Özgür Özel ile CHP Akhisar Belediye Başkan Adayı A. Vehbi Bakırlıoğlu, merkez çarşıdaki esnafın nabzını tutmaya devam ediyorlar.

30 Mart yerel seçimlerde Manisa ve Akhisar'ı kazanacaklarını söyleyen adaylar halkın artık hükumete dur diyeceğine olan duygularını da paylaştılar. Esnafın durumunun eskiye nazaran kötü olduğunu ve kimsenin bu durumdan memnun olmadığını söyleyen vatandaşlar " artık bazı şeylerin zamanı geldi ve halkını düşünmeyeni bizde düşünmeyiz " dediler. Esnaf artık patlama seviyesinde olduğunu söylen Özgür Özel " Biz başından beri söylüyoruz, artık bu hükumet kimseye ne sahip çıkıyor nede destek veriyor. Eski esnaflık kalmadı artık. Herkes borç batağında veresiyeyle çalışan bir esnaf topluluğu var. Zamanın da vatandaşın cebinde parası vardı istediğini alıyordu şimdi kimse ne alış veriş yapabiliyor nede rahat rahat gezebiliyor. Artık zamanı geldi, gidişatı değiştirmemiz ve milletin bekasını düşünmemiz için AKP ye dur demeliyiz " dedi.

Bakırlıoğlu esnaf gezisinde " bende bu arastanın evladıyım. 5-6 yaşından beri burada esnaflık yapmaya başladım deden, babadan ayakkabıcılık ile uğraştık. Bu arastanın sıkıntılarını benden iyi kimse bilemez. Burası için çok güzel planlarımız var bu planların hepsini de buradaki insanlar ile fikir alış verişi yaparak şekillendirdik. Zamanı gelince buraya geleceğim ve burada açıklayacağım. Esnafın halinden bahsetmeme gerek yok herkes yaşıyor ve biliyor. Gerekli her şey yapılacak. Esnaf bir kentin akciğeridir. Eğer esnafımız güçlü kuvvetli olmazsa yaşanılabilir bir kent yapmamız çok zor. O yüzdende esnafımıza olan ilgimizi ve alakamızı herkes çok iyi biliyor. Şuna inanın esnafımızı güzel günler bekliyor. İyi hizmet ve mutlu bir kent için söz veriyorum. Bize inanın, değişime inanın..." dedi.

CHP Manisa Milletvekili aynı zamanda Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Özgür Özel ve A. Vehbi Bakırlıoğlu bazı esnafın partiye katılmak istediğini dile getirmesiyle birlikte, CHP rozeti taktılar ve partiye katılmasını sağladılar. Farklı siyasi görüşteki esnafın bu seçimde yerelde ve Manisa da CHP yi destekleyeceğini ve seçimi CHP nin kazanacağını söylemeleri ile birlikte iki adayında buna olan inancının tam olduğunu ve halkında bunu düşündüğünü görmek bizi sevindirdi dedi.