Haber Merkezi - CHP Akhisar Belediye Başkan Adayı Ahmet Vehbi BAKIRLIOĞLU, hız kesmeden gece gündüz demeden çalışmalarına devam ediyor. Belde ziyaretlerinin ardından köy gezilerine başlayan BAKIRLIOĞLU, Sakarkaya ve Işıkköyde sıcak bir şekilde karşılandı.

BAKIRLIOĞLU, Sakarkaya köyüne ve sonrasında Işıkköye giderek önce kendisinden bahsetti, sonrasında da halkın sorularını ve sıkıntıları dinledi. BAKIRLIOĞLU, “ Ağabeylerim, kardeşlerim biliyorsunuz ki 30 Mart yerel seçimleri ülkemiz ve Akhisar’ımız için önem teşkil etmektedir. Bundan sonra sadece bir köy olarak değil bir şehirli hatta bir Büyükşehirli olarak oy kullanacaksınız. Yıllardır oy almak için ayağınıza kadar gelen iktidar bu sefer sizlere sormadan, sizlere danışmadan masa başında ben yaptım oldu mantığıyla koskoca Manisa’nın geleceği hakkında karar verdi. Biz bunun doğru bir davranış olmadığından bahsettik. Seçim zamanı ayağına kadar gelen iktidar, bu sefer vatandaşının fikrine bile danışmadan bir değişiklik yaptı. Bundan sonra köyde yaşayan vatandaşımız için hayat biraz daha pahalı olacak. Bundan sonra her türlü vergi, elektrik ve su parası merkezde yaşayan insanlar ne ödüyorsa sizlerde burada onu ödeyeceksiniz. Zaten köylümüzün tarımsal kazancı düştü. En basiti sizlerde ben de zeytinciyiz. Bu hükümet gelmeden önce ki gelirimiz ve masraflarımızı düşünelim, bir de şimdi ki gelirimizi ve masrafımızı düşünelim. Bizim hayatımıza ne gibi katkıları oldu? Bence katkısından ziyade götürüsü daha fazla, ona rağmen Büyükşehir yasası ile sizlerin hayatını daha da pahalılaştırdılar. Sorarım hükümete madem o kadar güzel bir iş yaptınız neden 5 yıl bazı şeyleri erteliyorsun? Çok basit, seçimler olduğundan dolayı. Akhisar’ımızın geçim kaynağı zeytin bu kadar önemli iken neden devlet desteği alamıyoruz. Sevgili vatandaşlarım görüyoruz ki bunlar sadece bir kaçı, daha çok sıkıntılarımız var ve hepsini anlatacak ve çözümünü de söyleyeceğiz. Yeter ki sizler bize destek verin, sosyal belediyecilik ve yönetim anlayışımızı görün. Biz yerelde belediyeyi aldığımız takdirde hiçbir zaman kendi başımıza yönetmeyeceğiz. Köyünüz için alacağımız her kararda sizin fikriniz olacak sizin isteğinize göre yapacağız. Bu anlayışımız tüm Akhisar için geçerlidir. Biz “ Birlikte yöneteceğiz ” sloganı ile yolumuza çıktık. O yüzden sizin destekleriniz ile önce belediye başkanı olacağım sonrasında da belediyeyi birlikte yöneteceğiz. Ben seçime kadar yanınıza birkaç kez daha geleceğim. Artık Akhisar 14 mahalleden oluşan bir ilçe konumundan çıktı. Akhisar artık 14 mahalle, 9 belde ve 86 köyden oluşan büyük bir coğrafya. Artık hepsi mahalle oldu. O yüzden bir daha ki gelişimizde karşınıza projelerimizle birlikte yerel yönetime hazır bir şekilde çıkacağız. Bize göstermiş olduğunuz ilgiden ve misafirperverliğinizden dolayı teşekkür ederim. “ dedi.

BAKIRLIOĞLU, köy muhtarlarına ve köy halkına gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ederken, diğer kahvehane ve esnafı gezdi. Yurttaşların sorunlarını dinledi ve sorun için değil çözüm için geldiklerini belirterek tek tek not aldığını ve belediyeyi kazandıklarında hepsini çözeceklerine de söz verdi.