CHP Akhisar Belediye Başkan Aday Adaylarından Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, alan çalışmaları kapsamında iki tam gün Akhisar esnaflarını ziyaret ederek dertlerini dinleyip projelerini anlattı. Kendisinin de esnaflıktan geldiğini hatırlatan Bakırlıoğlu,

“Hacettepe Üniversitesi İstatistik Bölümünü bitirmemin ardından o günkü şartların da getirisiyle Akhisar’a dönerek bir anlamda ikinci eğitim yuvam olan Merkez Çarşı Üniversitesine başladım. Esnaflık, gerçektende kökleri binyıllara dayanan, önemli bir meslek gurubu olmasının yanı sıra aynı zamanda kültürümüzle yoğrularak insanlar arasındaki ekonomik ilişkileri, sosyal dayanışmayı ve ahlaki değerleri temel alan sosyal bir gelenektir. Bende bu geleneğin naçizane bir üyesi olarak sizlere bir şeyler anlatmaktan çok sizleri dinlemeye geldim. Sizleri dinledikten sonra ben de sizlere bir aday adayı olarak Akhisar ekonomisine ve esnafına bakış açımı anlatacağım.” diye konuştu.

Esnaflarla sohbeti sırasında sıcak diyalogları göden kaçmayan Bakırlıoğlu,

“Akhisar, diğer bölgelere oranla ekonomik bakımından birbiriyle sıkı ilişkiler ağına sahip bir bölge. Bu açıdan biz Akhisar’ı tanımak derken, kaç nüfusu var, rakımı kaç, kaç köyü var, kaç beldesi var, bundan bahsetmiyoruz. Bir tarım ve emekli kenti olan şehrin sosyal ve ekonomik ilişkilerini iyi tanıyıp, belediye olarak halkımızın yoğun bir kısmını oluşturan esnafın ve çiftçinin sorunlarını tanımasından bahsediyoruz. Bize göre, sorunları tanımadan ortaya atılacak bütün projeler sadece insanları bir süre kandırmaya yarar, sorunların çözümüne katkıda bulunmaz.

İşte biz bunun için yola çıktık. Amacımız belediyelerin zaten yapmak zorunda olduğu hizmetlerle insanları kandırmak değil, esnaflığın, çiftçiliğin ve bilimin içinde yoğrulmuş biri olarak Akhisarlılık bilinciyle birlikte işçisiyle, çiftçisiyle, esnafıyla ve memuruyla Akhisarlımızın cebine daha fazla para girmesini sağlayacak gerçekçi ve kalıcı ekonomik ilişkileri ve istihdam politikalarını oluşturmak. Zaten bu ilişkileri doğru oluşturduğunuzda diğer projeler arkasından gelecektir.Hepimiz biliyoruz ki; Tütünün değer olduğu, başfiyatlarının Akhisar’ımızda belirlendiği dönemlerde Akhisar esnafımızın da durumu iyiydi. Fakat bugün o zamanları sadece özlemle yâd ediyoruz. Şimdi ise gündemde zeytinimiz var. Sayıları 15 milyonu bulan zeytin ağacımız var. Fakat piyasada Akhisar Zeytininin adı yok. Dolayısıyla belediyemizin bir zeytin politikası yok dolayısıyla esnaf politikası da yok.

Peki, belediyenin bu duruma çözüm önerisi ne?

–Alışveriş Festivalleri

Alışveriş festivalleri aslında belediyenin doğru politikalar izlemediğinin açık itirafıdır. Esnafın geçici bir nefes almasını sağlayan uygulamaların yerine belediye öncülüğünde zeytin üreticilerinin, üzüm üreticilerinin ve diğer ürünlerin üreticilerinin kazanmasını sağlayacak projeler ortaya konsa çiftçi de, işçi de, esnaf da dolayısıyla Akhisar kazanacak. Akhisar Üniversitesi ile de bilimin, kültürün, sporun ve emeğin kenti olacak Akhisar.Bu konuda tavrımız net, birliğin beraberliğin ve Akhisarlılığın lafta kalmayacağı bir sistemi ortaya koymak için geliyoruz, değişimi basit bir seçim sloganı olmaktan kurtarmak için geliyoruz, insanların doğduğu topraklarda doyabilecekleri bir Akhisar için geliyoruz. Artık insanların sosyal demokrat belediyecilik anlayışıyla tanışacağı güzel günler yakındır.” diye konuştu.

Esnaflar tarafından ilgi ve sevgiyle karşılanan Bakırlıoğlu, esnaflara hayırlı işler dileyerek programı çerçevesinde davetli olduğu düğünlere katılmak üzere alandan ayrıldı.