Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’na göre, mart sonu itibarıyla toplamda batık kredi tutarı geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 62.1 artışla, 106.3 milyar liraya ulaştı.

Batık kredilerde il bazında ise en yüksek artış yüzde 99.1 ile Manisa’da gerçekleşti.

Manisa’lıların kredi borcu 1.4 milyar liraya ulaştı.

Manisa’da batık kredi oranı yüzde 3.02’den yüzde 5.45’e çıktı. Artış oranı % 80’i geçti.

BDDK’nın vatandaşların borcuna ilişkin yaptığı açıklamaların durumun ne kadar vahim olduğunu gösterdiğini belirten Milletvekili Bakırlıoğlu yaptığı açıklamada;  ekonomik kriz maalesef en çok Manisa’ya darbe vurmuştur. 

Borç batağındaki Manisa’yı Siirt, Kilis gibi illerin izlemesi, tarımın ve sanayinin kenti Manisa’da bir şeylerin ters gittiğini gösteriyor.

Ülkede borçlu çiftçi sayısı 2,1 milyon kişiye borç miktarı 106 milyar liraya yükseldi.

 2015 verilerine göre Türkiye genelinde tarım alanlarının % 40’ı ipotekli iken, Manisa’da tarım alanlarının % 60’ı çiftçinin borcu nedeniyle ipotekli.

Bu oran ne kadar arttı bilmiyoruz. Çünkü gerçeğin açığa çıkmasını istemeyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Mecliste verdiğim soru önergesine hala cevap vermedi.

Çiftçi destekle ayakta durmaya çalışıyor fakat desteklemeler hem azaltıldı, hem de eksik ödendi. Daha 2017 yılının sözleşmeli tarım ihracat primleri ödenmedi. 

Yıllardır Manisa ve ilçelerdeki organize sanayi bölgelerinde yeni fabrikalar açılmıyor.

Buna karşın çok sayıda fabrika kiriz nedeniyle kapısına kilit vurmak zorunda kaldı. Çalışan işçiler işsiz kaldı.

Batık kredilerin oranı % 6

Ekonomik kriz nedeniyle maalesef vatandaş borcunu ödeyemiyor. Batık kredi oranı en yüksek seviyeye ulaşarak  % 6’e dayanmış durumda. Kredisini ödeyemeyerek icra takibine düşenlerin sayısı ve borç tutarı her yıl katlanarak artmaktadır.

Ekonominin başına “Bakan” olarak oturtulan damat, maalesef ekonomiyi felakete sürüklemektedir.

Her konuştuğunda dolar artmakta, borsa düşmektedir. Ekonomiyiz düzlüğe çıkaracak tedbirler en kısa zamanda ve ortak akılla alınmalı ve herkes üzerine düşeni yapmalıdır, ifadelerine yer verdi.