Sağlık Bakanı tarafından kitlesel bulaşma dönemine geçildiğinin resmen açıklanmasının durumun vahametini ortaya koyduğunu söyleyen Bakırlıoğlu yaptığı açıklamada, Manisa’da bir vatandaşımız yoğun bakımda yer bulunamadığı için acil serviste hayatını kaybediyor.

Hastalar maalesef sağlık hizmetine ulaşmakta zorlanıyor. Önümüzdeki günlerde durumun daha da kötüleşeceğinden endişe ediyoruz

Bu aşamada yapılması gereken daha önce kapatılan resmi ve özel hastaneler ile hastane binası şartlarını taşıyan binaların pandemi hastanesi olarak hizmete açılmasıdır.

Manisa ve ilçelerinde atıl durumda hastane binaları bulunmaktadır.

Manisa Merkez eski Vatan Hastanesi 20 yoğun bakım ünitesi, tüm tıbbi cihaz ve ekipmanlarıyla birlikte hazır durumda ruhsatının aktifleştirilme aşamasına gelmiştir.

Akhisar ilçemizde kapanan 75 yatak kapasiteli, 7 bin metrekare alana sahip Özel Doğuş Hastanesi binası boş durumdadır.

Salihli ilçemizde Devlet Hastanesi kampüsü içerisine inşaatı tamamlanan huzurevi binası hazır durumdadır.

Manisa Şehir Hastanesi ve ilçelerde yeni açılan devlet hastaneleri nedeniyle kullanılmayan hastane binaları da bulunmaktadır. Sağlık Bakanlığı salgın süresince bu hastane ve binaları kiralayıp pandemi hastanesi olarak açabilir. ifadelerine yer verdi.

Bakırlıoğlu yoğun bakımlarda yer bulunamadığı için hastaların hayatını kaybettiği, bir yatağın bile önemli hale geldiği bu günlerde sadece Manisa değil ülke genelinde bu tür binaların değerlendirilmesinin salgınla mücadeleye büyük katkı sağlayacağını sözlerine ekledi.