AK Parti Akhisar Belediye Başkan Aday Adayı Rıza Bahar, seçim çalışmaları kapsamında, Akhisar8 Mart Kadın Dayanışma Grubu Başkanı Yasemin Çelik ve Yönetim Kurulu Üyelerini Ziyaret etti.

Rıza Bahar’ın çiçek taktim ettiği 8 Mart Kadın Dayanışma Grubu Başkanı Yasemin Çelik, AK Parti Akhisar Belediye Başkan Aday Adayı Rıza Bahar’a hediye ettiği çiçek ve nazik ziyaretinen dolayı teşekkür ederek gurubu adına memnuniyetlerini dile getirdi.

Çelik, Kadınların toplumdaki eşitsizliği, siyaset alanındaki kadın erkek eşitsizliği, emekçi kadınların ücretten çalışma koşullarına kadar karşılaştıkları ayrımcılık, ev kadınlarının yok sayılan ev içi emeklerini ve kadınların inançlar ve geleneklerden dolayı ikinci sınıf insan muamelesi görmesi ne artık son vermek istiyoruz.

Kadın dayanışma derneğinin Türkiye’de yaptığı araştırmalara göre 2011-2012 yılı 15 yaş üzeri tarım sektöründe çalışan kadınların %96 sı kayıt dışı çalışmaktadır. Hiçbir sosyal güvencesi olmadan sadece karın tokluğuna yaşam mücadelesi vermektedir. Ancak sömürülen, değersizleştirilen, görmek istediğimiz bu emek bizim ve emeğimize sahip çıkmak istiyoruz.

Siyasi ve idari organlarda yok denecek kadar azız. Seçim süreçlerinde oy verenlerin neredeyse yarıya yakın kadın olduğu halde:

- 2011 yılında 550 milletvekilinden 76 sı kadın yani 514,5 - Müsteşarlıklarda %0 - İşveren sendikasın da 4,76
- Kamuda Memur Sendikalarında %7,14 - .TOBB%0 - TESK %0 - Ziraat Odalarında %0 vb. - Peki ya yaşadığımız kentteki durum - Belediye Meclisinde %0 -İl Genel Meclisinde Akhisar’ı temsil eden kadın oranı %0
- Muhtarlıklarda %2,11 - Kamu Dairelerinde%0 - Oda Başkanlığın’da %0 - Siyasi Parti Yöneticiliğinde %0 vb.

Biz 8 Mart Kadın dayanışması grubu olarak kentimizde Akhisarlı kadınların ve duyarlı kamuoyunun desteği ile bu oranları yükselteceğiz; Türkiye ‘ye örnek oluşturacak oranlara taşıyacağımıza inanıyoruz.


KADIN ADAY GÖSTERMEYEN PATİYE OY YOK…


Yasemin Çelik, Bundan böyle kadınlarımızı bütün siyasi ve idari organlarda görmek istiyoruz. Kadınlarımızın Azalık, Muhtarlık gibi pozisyonlara aday olmalarını belediye Meclis Üyeliği, İl Genel Meclis Üyeliği, Belediye Başkanlığı vb. Pozisyonlara kadın adaylar göstermeyen partileri desteklemeyeceğimizi belirtiyor ve kadın aday göstermeye davet ediyoruz.

Bu taleplerle başladığımız imza kampanyası belde ve köyleri kapsayacak şekilde devam etmektedir. Bugüne kadar grubunuz 1000 yakın imzaya ulaşmış durumdadır. Bizi destekleyen Akhisarlı kadınlara ve Kamuoyuna teşekkürü borç biliriz. Dedi.

Rıza Bahar, yaklaşık iki ay önce halkımıza dağıttığımız Akhisar ile ilgili Projelerimizin bulunduğu el broşürlerinde, özellikle bayanlara pozitif ayrımcılık yapacağımızı, Yönetimim de mutlaka ama mutlaka Bayan arkadaşlar olacağını, yazılı olarak tahahüt eden tek aday adayı olarak şu an buradayım.

Kadının Olmadığı Yerde Başarının Eksik olacağını bilen biri olarak, kadınlarda annelik ve dugusallığın daha baskın olduğunu böylece de Akhisarın sorunlarını canı gönülden çözmek için daha büyük gayret göstereceklerine inandığını söyledi.

Akhisar için hazırladığı projeler hakkında bilgi veren Bahar ;

* Pazar yerlerinde Hanımlar için Küçük Çocuklarının Bakımını yapıp, Dinlenebilecekleri Yerler,

* İlçemize ‘Hanımlar İçin Dinlenme Konakları,

* Gölet Alanına sadece Bayanların kullanabileceği İçerisinde (Yüzme Havuzu, Hamam, Jakuzi, Kafe vb ) sosyal donatıların olacağı BAYANLAR KOMLEKSi, yapacağını,

* Bayanlara BELEDİYE MECLİS ÜYELİĞİ’nde kesinlikle yer vereceğini söyledi.

Rıza Bahar, Biz kendisi ile, Personeli ile, Odalar ve Dernekler ile, Muhtarlar ile, Gençler ile, Esnaflar ile , Bayanlar ile, Öğrenciler ile, Akhisar ile, Manisa ile Ankara ve Türkiye ile Barışık olan Bir yönetim anlayışı ile Akhisar Belediye Başkanlığına Talibiz dedi.