Haber Merkezi

 

AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir çalışmalarına Akhisar’da hızla devam ediyor. Aydemir, 2012-2013 eğitim ve öğretim yılının başlaması nedeniyle okul öncesi eğitim kurumlarını ziyaret etti. 


Akhisar Kaymakamı Kamil Köten, Belediye Başkanı Salih Hızlı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Mermer, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Cafer Tetik ve Adem Göksügür eşliğinde gerçekleştirdiği ziyaretlerde Aydemir, Akhisar’da eğitimin çok iyi işlediğini dile getirdi. 


Ziyaretlerine Yırcalı Anaokulu, Gazi Anaokulu, Zehra-Muhittin Kavaklı Anaokulu, Cumhuriyet İlk Öğretim Okulu, Şehit Necdi Şentürk Anaokullarında devam eden Milletvekili Aydemir yaptığı açıklamada; “Hepimiz gördük ki okullarımızın her hangi bir sorunu yok. 4+4+4 ten dolayı bir sorun çekmemişiz. Okul müdürümüz ve öğretmenlerimiz fevkalade memnun durumda. Öğrencilerimiz memnun durumda. Ben burada okulumuzun fiziki şartlarını gördükten sonra herhangi bir eksiğinin olmadığını gördüm. Ben burada başta Belediye Başkanımıza sizin huzurunuzda teşekkür ediyorum. Çünkü onun görevi olmamasına rağmen Belediyemizin asli görevi olmasına rağmen kendi asli göreviymiş gibi bütün okul bahçe ve çevre düzenlemelerinin hepsini yerine getirmişler ve öğrencilerimizin ayağını sudan çamurdan kurtarmışlar. Ben burada çok değerli Başkanımıza teşekkür ediyorum ve başarılarının devamını diliyorum.


Bu yeni öğretim yılının tüm Türkiye’mize hayırlı olmasını diliyorum. Kaymakamımıza da teşekkür ediyorum bizi burada, bizleri yalnız bırakmadı. Çok hassas bir kaymakamımız var, hemen hemen her okula uğruyor, eksiği gediği neyse yerinde tespit ederek eksiklikleri Milli Eğitim Müdürümüzle birlikte tamamlıyorlar.


“Akhisar Çok Şanslı Bir Dönemden Geçiyor”


Akhisar’ın çok şanslı bir dönemden geçtiğini ben görüyorum. İnşallah hepimiz el ele vererek Akhisar’ın eğitim kalitesini de yükselteceğimiz kanaatindeyim. Manisa’mız da Akhisar’ımızın eğitim kalitesi olarak bu çalışmalar sayesinde hak ettiği yerlere geleceğini ümit ediyorum. Sonuçlarını alarak her yıl değerlendirmelerimi yapıyorum. Akhisar’ın her yıl itibariyle bir basamak üste çıktığını görüyorum. İnşallah önümüzde ki yıllarda nasıl ki Manisa’mızın en büyük ilçesi Akhisar ise eğitimde de en büyük ilçesi olması için Kaymakam Bey, Belediye Başkanımız, Milli Eğitim Müdürü, Okul Müdürlerimiz, öğretmenlerimiz ile birlikte eğitim camiamızla birlikte el ele vereceğiz Akhisar’ımızı hak ettiği yere getireceğiz.


“Kırsalda fiziki eksikliğimiz yok”


Kırsalda zaten bizim fiziki şartlar olarak eksikliklerimiz yok şuan Akhisar’da. Taşımalı sistemde de şu anda liseleri de biz taşımaya başladık. Şuanda Bin 700 öğrencimiz var, ilköğretimde taşınan planlanan Bin 600 öğrencimiz ise liselerde var. Ama liselerde ki kamu ihale mevzuatından dolayı daha şuanda resmen taşımaya başlayamadık. Sadece 970 öğrencimiz kendi imkanlarıyla geliyorlar ve onlara yemek veriyoruz. Her öğrencinin eğitim ve öğretiminin sağlanması için elimizden geleni yapıyoruz. Şu anda kırsaldayım, ben eğitim ve öğretimde yeterince destek alamıyorum, diyen öğrencimiz yok. Bugün baktığımız zaman Akhisar’ımızda okullaşma yönünden derslik sayısı bakımından son on yılda büyük bir yatırım yaptığımızı görüyorum. Bu anaokulumuz mesela özel anaokulu gibi anaokulumuz var. Buradan önce Cumhuriyete gittik, bir hayırseverimiz yaptırmış onlara da buradan teşekkür ediyoruz. Her okulumuzun Gazi İlköğretim Okulumuzun hem tabanına hem de Pima pen pencerelerine ve bahçe düzenlemelerine baktığımız zaman her türlü imkanın öğrencilerimize sunulduğunu görüyoruz. Bunu tabi ki Belediyemiz mütevazılık gösteriyor. Kendi reklamını yapmak istemiyor ama bizler vatandaş olarak belediyemizin hakkını vermemiz gerekiyor. Çünkü Belediyemizin bunları yapmak gibi bir görevi yok. Ben bir kez daha Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.