AK Parti Manisa Milletvekili ve Adayı Uğur Aydemir, Akhisar Stadının bitmemesi ile yapılan eleştirilere geniş çaplı yanıt verdi.

Bakkallar Odası yönetimi ile  Gülbeyaz-ı Ziyafet Restorantta kahvaltıda bir araya gelen AK Parti Manisa Milletvekili ve Adayı Uğur Aydemir "Stat bizi sevindireceği yerde başımızı ağrıtıyor" dedi. 

ÖNCE TEŞEKKÜR ETMEK LAZIM

Akhisar Belediyespor'un nereden nereye geldiğini hatırlatan Aydemir; "Temelini attık kimseden ses soluk yok. Ama bugün seyirciye Akhisar stadı nerde, Uğur Aydemir nerde, Salih Hızlı nerde diye tezahürat yaptırılan bir ortamdayız. Bir defa Akhisar Belediyespor'un nerede olduğunu hatırlamamız lazım. Akhisar Belediyespor dün neredeydi bunu hatırlamamız lazım. Kimlerle maç yapıyordu bunu hatırlamamız lazım. Akhisar Belediyespor'un buralara gelmesinde katkı sağlayan başta Akhisar Belediye başkanımız Salih Hızlı'ya Akhisarspor başkanı Hüseyin Eryüksel ve yönetimine, kimin emeği geçtiyse futbolcusundan malzemecisine huzurunuzda teşekkür ediyorum. Akhisar Belediyespor bizim gurur kaynağımız, her tarafta anlatmamız gerekiyor. Akhisar'ımızı Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonla anılan bir takım haline getirdik. İlçe takımı büyüklere kök söktüren bir takım oldu. 

BİZ BİTTİ DEMEDİK YÜZDE 60'I BİTTİ DEDİK

Gurur duymamız lazım, alkış yapmamız lazım. Herkesin bunu anlatması, konuşması lazım ama ne konuşuluyor "stat niye bitmiyor" stat niye bitmiyor demeden önce stadı yaparken teşekkür etmek lazım. Stadın temelini atarken teşekkür etmek lazım, Süper Lig'de maç yaparken her maçtan önce teşekkür etmek lazım, ondan sonra niye bitmediğini sormak lazım. Niye bitmediğini öğrenmek lazım, belki soranlar bizden daha iyi biliyor niye bitmediğini, ard niyetli olduğu için bunu söylüyorlar. Bilmeyenler için söylemiyorum ama özellikle bazıları bunu kaşıyor değerli arkadaşlar." Stadyum nerede ey Uğur Aydemir hani stat bitecekti, bitti diye söylüyorsun milletin gözünün içine bakarak" biz bitti demedik. Stadın yüzde 60'ı bitti diye 7 Haziran'dan önce seçim beyannamemde var. Yüzde yüzü bitti dememişiz yüzde 60'ı bitti demişiz. Gider bakarlar ne kadarı bitti görürler. 

MUHALEFET MECLİS ÜYELERİ ANLAŞMASI LAZIM

Bu stadı yaparken, parasını çıkarttık, eski stadın yerini belediyeye tahsis ettirdik. Belediyemiz eğer meclis üyeleriyle beraber anlaşabilirse ortak karar alabilirlerse o stadın yerini inşallah hep beraber değerlendireceğiz. Ama öncelikle anamuhalefet, muhalefet meclis üyeleri Salih Hızlı kardeşimle oturup konuşmaları, anlaşmaları lazım. Akhisar'ın menfaatine olan şeylerde aynı hedefe aynı noktaya koşmamız lazım. Bu Akhisar'ımızın kazancı olacak. Bunun üzerine gitmesi lazım basınımızın bence. 

FAZLASINI YAPARSA SALİH HIZLI YARGILANIR

Projesi tamamlandı, ihalesi bitti, müteahhiti belli oldu, süreler kondu, şu tarihte başlayıp şu tarihte bitireceğim diye mütahhit anlaşma yaptı ve stada başladı. Bundan  sonra top müteahhitte, kontrol eden kim Akhisar Belediyesi, müteahhit geldi işini yapıyor, çatı aşamasına geldi. Şimdi müteahhit bu işi yavaşlattıysa, burada Uğur Aydemir'in Salih Hızlı'nın yapacak bişeysi var mı? yok. Müteahhit iflas ederse bizim yapacak birşeyimiz var mı. Süreci beklememiz lazım. İhalede yazan şartların oluşumunu beklememiz lazım. Bundan fazla bir iş yaparsa Salih Hızlı yargılanır. Bundan fazla bir iş yaparsa Salih Hızlı cebinden para koyması lazım. Yada Salih Hızlı kardeşimle beraber gideceğiz müteahhit iflas ettiyse biz inşaatta işçilik yapmamız lazım Akhisarlılar olarak. Başka birşey yapamazsınız, müteahhiti kolundan tutup dışarı atma şansınız yok çünkü Türkiye hukuk devleti değerli arkadaşlar. Stadın bitmeyişinin tek sebebi ihale şartnamesinin yerine gelmesidir." dedi. 

ŞOV YAPMAYINCA NE YAPTI OLUYOR

Bazı arkadaşlar sağda solda konuşarak Akhisarlının kafasını bulandırıyorlar. Niye AK Parti bir oy eksik alsın, sporu sevenler AK Parti'ye kızsınlar statdan dolayı bitirmediler daha ne kadar Manisa'ya gideceğiz diyerek belki bize gelecek oyları engellemeye çalışıyorlar. Yani basit siyaset yapıyolar. Hiç gerek yok, sevineceğimiz yerde Akhisarlıları üzüntüye boğmanın manası yok. Stadın temelini attık şov yapmadık, Süper Lig'e çıktık, adliye sarayını açtık, TOKİ'yi açtık şov yapmadık. Biz şov yapmadan iş yapıyoruz. Ama yapmayınca da Uğur Aydemir ne yaptı Akhisar'a diye söylenti oluyor. Uğur Aydemir'in ne yaptığı broşürlerimizde var." dedi.