AK Parti Manisa Milletvekili ve Adayı Uğur Aydemir 1 Kasım Genel seçimleri öncesi Manisa Medya TV’de yayınlanan “Engin Akyüz ile konuşuyorum” programının konuğu oldu.

Cumhuriyet Bayramının 92. yılının kutlanması ve tüm şehitlerin rahmetle anılmasıyla başlanan programda, 7 Haziran sonrasında hükümetin kurulamamasının sebebi Aydemir tarafından anlatıldı. İstikşafı görüşmeler sırasında Milliyetçi Hareket Partisinin sunduğu 4 şartın yanlış olduğunu, yine aynı görüşmelerde Cumhuriyet Halk Partisinin de restorasyon hükümeti önerdiğini kendilerinin ise reform hükümeti kurulmasını söylediklerini, bu sebepten dolayı koalisyonların kurulamadığını anlattı. 

İpek Koza şirketler gurubuna kayyum atanmasının AK Parti ile ilgisinin olmadığını, hukukun kurallarının işletildiğini, hukuka müdahale etmelerinin söz konusu olmadığını ve medyanın bağımsız olması gerektiğini belirten Uğur Aydemir sık sık yeni Türkiye söyleminden bahsetti. 

Canlı yayında gelen bir soru üzerine Bülent Arınç ve Abdullah Gül'ün çok açık konuştuğunu, milletin bu konuşmaları çok açık bir şekilde anladığını kaydeden Manisa Milletvekili Uğur Aydemir Akhisar sigara fabrikası içerisinde 230 dönümlük bir alanı Celal Bayar Üniversitesine  tahsis ettiklerini ve fakülte açılması çalışmalarının devam ettiğini, yeni açılan çevre yolunun açıldığını geri kalan kısmına da en kısa zamanda başlayacağını, Akhisar stadı ile ilgili iznin alındığını, paranın bulunduğunu, ihalenin yapıldığını, inşaatın başladığını fakat müteahhit firmanın ihale şartlarında belirtilen zaman içerisinde yerine getirmez ise hukuksal sürecin başlayacağını ve bu sürecin sonunda ne gerekiyorsa yapılacağını belirtti. 

Eski belediye binasının ve Yeni Cami yanındaki eski Kız Meslek Lisesinin en kısa zamanda değerlendirileceğini söyleyen Aydemir, bir başka programının olduğunu söyleyerek önümüzdeki günlerde Manisa Medya TV'de yayınlanan "Engin Akyüz ile konuşuYORUM"a yeniden konuk olacağı sözünü vererek, 1 Kasım seçimlerinin Türk Milletine hayırlı olması temennisinde bulundu.