Manisa Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Uğur Aydemir; Çalışma hayatına dair önemli düzenlemelerin yapılacağını ifade etti. 
Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülmeye başlanan Kanun Tasarısı ile birlikte hangi düzenlemelerin getirileceğini şöyle ifade etti:

Alt işverenlik, yani taşeronluk konusunu yeniden ele alıyoruz, bu alanda çok önemli düzenlemeler getiriyoruz. Bu yeni düzenlemeyle işçilerimizin hak kayıplarının önüne geçiyor, kamunun zarara uğramasını da engellemiş oluyoruz. Kurallara uymadan, alt işverenliği kullananlara ağır yaptırımlar getiriyoruz. Alt işverenlikte iş sağlığı ve güvenliği, kıdem tazminatı gibi konularda da önemli reformlar yapıyoruz. Alt işveren, asıl işveren ve bunların çalıştırdıkları işçilerin haklarına ilişkin çeşitli durumlar taşeron işçiler lehine düzenlenmiştir.

Yer altında çalışan işçilerimize yönelik de yine önemli düzenlemeler yapıyor, örneğin haftalık çalışma saatini 36 saat, günlük çalışma süresini 6 saat olarak kısıtlıyoruz. Yani 48 saatten 36 saate, böyle bir noktaya geliyoruz. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca tespit edilen maden işyerlerinin yeraltı işlerinde sürekli veya münavebeli olarak çalışan maden işçilerinin 55 olan emeklilik yaşı 50'ye düşürülecek. Madencilerin çalışılmayan günleri de çalışılmış gibi yıpranmaya dâhil edilmiştir. Yer altı işlerinde çalışan işçilerde kıdem şartı aranmaması düzenlenmekte böylece işveren tarafından yapılan fesihler için işçiler lehine yapılan düzenlemeden yer altı işçileri için kıdem şartı aranmaksızın istifade imkânı getirilmektedir. Yer altı işlerinde çalışan işçilerle ilgili fazla mesai şartlarının ıslahına ilişkin düzenleme yapılmıştır. Yer altı işlerinde çalışan işçilerin yıllık ücretli izin sürelerinin artırılması öngörülmektedir.

Bunların yanı sıra; Prim borcuna mahsuben alınan taşınmazların satışında KDV muafiyeti sağlanacaktır. Vatandaşlıktan izinle çıkanlara (mavi kartlılar) borçlanma hakkı verilecektir. İkili sözleşme yapılan ülkelerdeki ilk işe giriş tarihi emeklilik işlemlerinde kabul edilecektir. Doğum borçlanmasının 2’den 3’e çıkarılması ile bağ-kurlular ve memurlar da bu uygulamadan yararlanacaktır. Tüp bebek deneme sayısı ikiden üçe çıkarılacaktır. Bilimsel komisyonlara katılan uzmanlara ücret ödenecektir. İlaç listelerine başvurularda başvuru ücreti alınacak ve diğer bir düzenleme ile ortez protez ödemelerinde gazilerin istismarı ve kurum zararı önlenecektir. Kurum hatasından kaynaklanan prim borçlarına faiz uygulanmayacaktır. Çekilmeyen aylıkların durdurulma süresi 12 aya çıkarılacaktır. Genel sağlık sigortasında, gelir testine girmeyenlerin borçları yeniden yapılandırılacaktır. Esnaf ve ziraat odaları kayıtlarındaki geçersizlikler sebebiyle esnaf ve çiftçilerimizin hizmetleri silinmeyecektir. İşyeri kapanmış işverenlerin 100 TL’nin altında olan borçları silinecektir.

Disiplin affından yararlanan memurların çalışamadığı süreler için prim borçlandırması yapılacaktır. Odalara verilen idari para cezaları bir defaya mahsus olmak üzere silinecektir.