Akhisarpress.com

 

AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, AK Parti İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şenyiğit ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte, Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Meclisini ziyaret etti.


            AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, AK Parti İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şenyiğit ve Yönetim Kurulu Üyelerini, Akhisar Ticaret ve Sanayi Odasının Meclis Salonunda yapılan ziyarette ATSO Meclis Başkanı Dr. Mehmet Ulusoy, Yönetim kurulu Başkanı Mehmet Ali Erdayıoğlu ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılandı.


            Ziyarette konuşan ATSO Meclis başkanı Dr. Mehmet Ulusoy;” Manisa’da 10 Milletvekilimiz var ama Uğur Aydemir Milletvekilimizin bizde ayrı bir yeri var. İçimizden çıktı, Akhisar ve Manisa olaylarına duyarlı ve Akhisar ile olaylarda ilk tepki gösterecek vekillerimizden biridir. Çalışmalarını başarıyla izliyoruz ve takdir ediyoruz ve arkasında olduğumuzu hissetmesini istiyoruz. Buradaki birlikteliğimizin nedeni yaklaşık 2 bin 500 üyemize hizmet etmektir. Akhisarlının sorunlarını, isteklerini amaçlarını dile getirmek Akhisar’la ilgili her olayda ilk başta canla başla koşturuyoruz. Bu sene Akhisar Devlet Hastanesine Meclis üyelerimizin çalışmalarıyla 10 kişilik yoğun bakım sayısını 17’ye çıkardık. Bu yıl 8. kez katıldığımız İstanbul CNR Expo da EUFE ( Uluslar arası Fuarcılık) katılarak Akhisar’da yetişen ürünlerini tanıttık. Akhisar Zeytin ve Zeytinyağlarına, köftesine Coğrafi işaretler almasına başvurularımız oldu. Bunların birçok kısmı neticelenme durumuna geldi. Hastane Ek bina inşaatı Ocak ayı gibi bitiriliyor. O bizim için elzem bir ihtiyaçtı ve bu bölgeye yakışacak bir hastane oluyor. İç mefruşatı ve iç donanımı, tıbbı alet konusunda da sayın vekilimizden çaba sarf etmesini istiyoruz. Akhisar Belediyespor’umuz çok büyük bir başarı elde etti. Ege bölgesinde bizi temsil eder konuma geldi. Tabi stadımızın burada olmaması nedeniyle maçlarımız burada oynanamıyor. Yapılacak Stad çabuk bitirilirse Akhisar ekonomisine büyük katkı sağlayacaktır. Akhisar sigara fabrikası alanının bir kısmına bir üniversite kazandırılacak bununda bir an evvel bitirilmesi hepimizi mutlu edecektir. Bunların dışında bir de Çevre yolumuz var. Bunlara daha bir öncelik verirse bizleri çok mutlu edecektir” dedi.


            Bingöl’de yaşanan terör olaylarında Şehit Olan askerlerimize baş sağlığı, yaralılara geçmiş olsun acil şifalar dileyerek sözlerine başlayan ATSO Başkanı Mehmet Ali Erdayıoğlu konuşmasında; “öncelikle ziyaretiniz bizleri çok mutlu etti.  Sayın Milletvekilimiz Uğur Aydemir’in Ankara’da olması bizler için çok iyi. Biz kendisini kardeşimiz olarak görüyoruz. Biz Ankara’da TBMM ziyarete gittiğimizde Manisa’nı 10 milletvekilinden 9 milletvekiliyle birlikteliğimizi sağladı. Sayın Vekilimiz Uğur Aydemir, Akhisar’daki OSB, OSB iktisat Bölgesinden, ATSO’nun Akredite oluşundan, Coğrafi işaretlerimizden KOSGEB ile ilgili olaylarımızdan her şeye vakıftır. Ziyaretinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.


            AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir; “Öncelikle Ankara’da beni yalnız bırakmayıp ziyaret ettiğiniz için teşekkür ediyorum. Manisa’nın en büyük ilçesine yakışır bir şekilde, Ticaret Odası olarak kendisine yakışanı yaptınız. Bundan sonrada Ankara’daki ziyaretlerini devam ettireceğiz. Sizlerin yaptıklarınızı, bizlerin takip ettiğimiz konuları hep birlikte anlatarak Akhisarlıları bilgilendiriyoruz. Her zaman siyasetin içinde olan bir kişiydim. Akhisar’ın bütün sorunlarını biliyorum ve Akhisarlıların beklentilerini de biliyorum. Bizlerde Akhisar’ımızın, Manisa’mızın sorunlarını masaya yatırıyoruz, diğer milletvekili arkadaşlarımızla çözmeye çalışıyoruz. Sizler fuarlara katılarak Akhisar’ın tanıtımını yapıyorsunuz. Bunun yanında Sosyal faaliyetler olarak, sosyal yardımlar olarak hiç geri kalmıyorsunuz. Bunun yanında hastanemize sağlık alanında yaptığınız yardımları gözlemliyoruz, bunlardan dolayı tüm Akhisarlılar adına sizler çok teşekkür ediyorum. Akhisar’ımızın zeytinlerine patent alarak markalaştırıyorsunuz. Bu da Akhisar’ımız için sevindirici bir olaydır. Akhisar belediyespor’un Süper Lig’e çıkmasıyla Akhisar ismini artık herkes biliyor ve öğrendiler. Bütün Türkiye tanıdı, yurt dışında da tanıtmaya başladık. Akhisar Ege’mizin bir incisi oldu. Bunda 160 bin Akhisarlının payı var” dedi.


Devlet Hastanesi Ek binası Ocak ayında bitirilecek


            Aydemir;” Devlet Hastanesi Ek binası Ocak ayında bitirilerek anahtar almayı düşünüyoruz. Müteahhittin ek maliyet çıkarması nedeniyle ek bir ödenek çıkartmak zorunda kaldık. Belki birkaç ay gecikme bundan dolayı oldu. Yılbaşına kadar açarsak Akhisarlı vatandaşlarımız çok rahat edecekler. Hastanenin tam kapasite ile açılmasıyla 5 yıldızlı otelde kalır gibi Hastanede tedavi olacaklar” dedi.

ATSO olarak diş hastanesi yaptılar


            Aydemir;” ATSO olarak Akhisar’da Diş Hastanesini Manisa ilinde ilk yapanlar oldular. ATSO çok güzel bir yatırım yaptı. O günkü şartlarda Diş hastanesi çok lükstü, şimdi gelinen noktaya baktığında diş hastanesinin çok yetersiz kaldığını görüyoruz. Bizde Kovalık’taki devlet Hastanesinin bahçesine çok daha geniş ek diş hastanesi yapmayı planlıyoruz” dedi.


Akhisar Belediyespor Süper Lig’de


            Aydemir;” Akhisar Belediyespor’un süper Lig’e çıkacağını bazı arkadaşlarımızın tahmin ediyordu. Belediyespor’umuzun Süper Lig’e çıkmasını bu kadar erken beklemiyorduk alt yapımızı hazırlayamadık. Bunun başında stadyum geliyor. Stad projesi onaylandı, iller bankasıyla görüşüldü para olayı çözüldü, inşallah proje onaylandıktan sonra Kovalık mevkiine Akhisar’ımıza yakışan çok güzel stadımızı yapacağız. Hedefimiz gelecek yıl maçlarımızı Akhisar’da oynamasını sağlamak olacaktır.  Biz burada ATSO ve diğer Oda ve meslek odalarına Akhisar Belediyespor’a destek olmaya çağırıyoruz” dedi.


Sigara Fabrikası Türkiye’nin bir enkazı


            Aydemir;” Değerli arkadaşlar Sigara Fabrikası Türkiye’nin bir enkazı, yıllardan buyana o biz bakıyor, biz ona bakıyoruz, yıkılmıyor da. Gelenler de sigara fabrikasına alımkar olmuyor. Benden önceki milletvekilleri arkadaşlarımda çalışarak Akhisar’ın ekonomisine, Manisa’nın ekonomisine Türkiye ekonomisine kazandırmak için gece, gündüz çalıştıklarını ben biliyorum. İki defa ihaleye çıkarttık kimse talip olmuyor. 28 Ağustos’ta bir kez daha ihaleye çıkarttık. Manisalı hemşerilerimize sesleniyorum, yatırımcılarımıza sesleniyorum gelin burayı siz alın çok değerli bir arsa oldu. Bu güne kadar kimseden ses çıkmadı. Akhisar Belediyemizi Çin’li yatırımcılar geldi, büyük tekstil firmalar geldi. Biz her zaman yanınızda olacağız dedik. 250 dönüm araziye talip oldular. İnşallah gelirler yatırım yaparlarsa en azından kısmen fayda sağlayacaktır” dedi.


Bir aya yakın sürede CBÜ Üniversitesine Tapu’yu vereceğiz


            Aydemir;” Bir aya yakın sürede CBÜ Üniversitesine tapu’yu vereceğiz, CBÜ oraya bir Fakülte yapacak. Bunun sözünü rektörümüzden aldık. Yüksek öğrenim yapma ve yaşatma derneğini kurdunuz. Dernek çalışmalarını sürdürüyor. Akhisarlılar bu işe sahip çıktı. Ticaret Odasıyla, Borsasıyla, Ziraat odasıyla Akhisar belediyesiyle, Sivil toplum örgütlerinin ve vatandaşların katılımıyla birlikte Akhisarlılar Üniversitesine, Fakültesine sahip çıkıyorlar” dedi.


Çevre yolu çalışmaları başladı


            Aydemir;” Çevre yolu çalışmaları başladı. Salihli Akhisar arası yolu ihalesini Ayhanlar firması aldı. Bu gün firma sahibiyle görüştüm, 15 kamyon, bir tane büyük dozer ve kepçe ile çalışmalarına başladı. Akhisar-Gölmarmara arası çok bozuk bir yol, biz oradan geçerken bir milletvekili olarak utanıyoruz. Telefonla şantiye şefini aradım ve yerinde çalışmaları kontrol etmeye gideceğim. 16 ay süre içersinde bu yolun tamamı bitmesi gerekiyor. Biz istiyoruz ki daha önce bitsin en azında karahöyük dağı eteklerinden geçecek çevre yolunun bitmesini istiyoruz. Demiryolu olması nedeniyle bir sıkıntı var. Biz demir yolu projesini çizdirdik. Demiryolları da projeyi tamamladı. Ama bu işlerin içine girdiğinizde resmiyet bürokrasi insanı bayağı yoruyor. İhale ile çizilen projeler bayağı zaman alıyor. Biz ve Salihli 40 ilden büyük ilçeleriz. İki ilçeyi bir birine bağlayan bu yolun bu şekilde kalması çok değerli, Ankara’dan çıkıyorsun, yorulmuyorsun, Salihli-Akhisar arası adamı yoruyor. Bizimde bu öncelikli hedeflerimizden yolu güzelleştirmek öncelikli hedeflerimiz bir tanesidir. Gece gündüz uğraştığımı ve bakanları rahat bırakmadığımı bilmenizi isterim” dedi.


Zeytin OSB bu yıl yatırım planına alma çalışmalarına başladık


            Aydemir;” Ankara’da OSB Genel müdürü ile görüştüm. Zeytin OSB bu yıl yatırım planına nasıl alabiliriz konuştuk. Zeytin OSB kuruluş projesini hemen gönderin dedi. Kuruluş sözleşmesini yaptıktan sonra, bunu arkadaşlar Ankara’ya teslim edecekler. Bizde bunun bu yıl yatırım planına alınması için elimizden gelen gayretleri göstereceğim. Bizim gündemimizde sadece Akhisar değil, bizim gündemimizde bütün Manisa var, Türkiye var. Milletvekiliniz olarak gece, gündüz çalıştığımızı bir Akhisarlı olarak bilmenizi isterim. Buradan kim gelirse gelsin Ankara’da elimizden geldiğince ağırlamaya çalışıyoruz” dedi.


Hain pusu ile yapılan saldırıları lanetliyoruz


            Aydemir;” bu gün tekrar roket saldırısıyla bizim konvoya saldıran teröristleri kınıyorum, Allah onları bildiği gibi yapsın, onlara lanet okuyorum. Hain pusu ile yapılan saldırıları lanetliyoruz, kınıyoruz. Terörle mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. PKK adı altında bunlar saldırıyorlar ama ben bunu kılıf olarak görüyorum. Biz görünmeyen bir düşmanla Türkiye savaş halindeyiz, adı PKK’dır. Biz millet olarak bir birimizle kenetlenmiş durumdayız. Bizim Kürt kardeşimizle sorunumuz yok, Türkiye’de belki Kürt sorunu vardı, biz AK parti olarak bu sorunları minimize etmeye çalıştık. Olağan üstü sorunlarını Kürtçe konuşma ana dili ile konuşma sorunlarını TRT Şeş basınla olan sorunlarını biz Türkiye olarak çözdük. O bölgeye kimsenin aklına gelmeyecek yatırımları yaptık. PKK o bölgenin gelişmesini, o bölgedeki insanların devletiyle barışmasını istemeyen kesim var. Bizim tek yapacağımız birlik ve beraberliğimizi muhafaza ederek hiç kimsenin provokasyonuna kapılmadan sükûnetimizi koruyarak dimdik durduğumuz her yerde göstermemiz lazım. Şehit olan kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum, tüm ailelerine de sabır ve baş sağlığı diliyorum. Bizi bu şekilde yıldıramayacağını bir kez daha deklere ediyorum diyerek sözlerini tamamladı.