Manisa genelindeki karayolları ve kavşaklarla ilgili 10 soru önergesi veren Bakırlıoğlu bir türlü bitmeyen yolların peşini bırakmadı.

Akhisar Çevre Yolu, Gördes-Akhisar, Gördes-Köprübaşı, Demirci-Sındırgı, Demirci-Salihli yolları, Kula battı-çıktı tünel yapımı ve yapıldığı günden beri kazaların eksik olmadığı İzmir- İstanbul otoyolu Akhisar bağlantı kavşağını meclis gündemine taşıyan CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu Meclis Plan ve Bütçe Komisyonunda         Ulaştırma ve Altyapı Bakanına yolların neden bitirilmediğini sordu.

Bakırlıoğlu Meclis Komisyon toplantısında yaptığı konuşmada Akhisar Medar Mahallesi mevkisinden başlayan ve Galericiler Sitesi'ne uzanan Akhisar Çevre Yolu 2014 yılında ihale edilmişti. 2 defa soru önergesi verdim. İlk önergeye “2019 yılının ilk yarısında bitirilecek." demiştiniz.

2019 yılının ilk yarısı bitti, Mayıs ayında bir daha soru sordum size "İnşaat ne zaman bitirilecek?" diye. "Müteahhidin işi yarım bıraktığını, yeniden ivedilikle ihale yapılacağını, 2020'nin sonunda bitirileceğini." söylediniz. 2019 yılı bitti bitiyor, henüz yeni bir ihale yapılmadı, bu hızla 2021'de de bitmesi imkânsız gözüküyor.

Bu çevre yolu artık Akhisar'da espri konusu olmaya başladı.

Geçen gün arkasında "AŞKIMIZ AKHİSAR ÇEVRE YOLU GİBİ OLSUN; HİÇ BİTMESİN." yazan bir düğün arabası gördüm;

Size bu mesajı iletmek istiyorum, siz bu mesajdan anlamışsınızdır diye tahmin ediyorum.

Bir de Gördes ilçemiz var, Manisa'mızın ulaşımı en zor olan ilçelerinden bir tanesi ve ilçe ekonomisi, sosyal hayatı bu zorluktan olumsuz etkilenmekte.

Bu sorunu gidermek için Gördes-Akhisar ve Gördes-Köprübaşı arasındaki kara yollarında çalışmalar başlatıldı. Gördes-Akhisar yolu inşaatı 2015 yılında başladı, iş bitim tarihi 2020 yılı olmasına rağmen inşaat yarılanmadı bile ifadelerine yer verdi.