Aday Adaylığını Akhisar’da MHP İlçe teşkilatında gerçekleştirilen Ekonomist Ali İhsan Özkan Hizmet için kolları sıvadığını belirtti. Türkiye’nin karanlığa doğru hızla yol aldığını söyleyen Özkan, “Bu seçim siyasi parti seçimi değil, Cumhuriyet Tarihimizin en önemli ve kader seçimidir. Bu yüzden bizlere bu yol boyunca uyku ve dinlenmek haramdır. Ben makam mevki için aday adayı olmadım. Şan şöhret için hiç olmadım. Tek derdim bu ülkeme ve milletime hizmet etmek, mecliste yan gelip yatmak için değil, onlar için canımı dişime takarak çalışmaktır.” Dedi. 

Partililerin yoğun ilgi gösterdiği adaylık açıklamasında Ali İhsan Özkan yaptığı açıklama ile büyük ilgi gördü. Partililere seslenen Özkan, “Ülkemiz bir seçim sürecine girdi. Bu seçim Cumhuriyet tarihimizin en önemli seçimidir. Ülkemizin fabrika yağlarını bozdular. Konuşmaya kalksak günler alır ama bir iki noktaya temas etmek isterim. Sosyal yapımızı bozdular. Bayrak sevgisini, vatan sevgisini, toprak sevgisini başta çocuklarımızın önünden kaldırdılar. Andımızı kaldırdılar. Dağlardan ellerle dikilen bayrakları kestiler. Ne mutlu Türküm diye yazan yazıları kaldırdılar. Sokaklarda gençlerimiz bonzai ile intihar ediyorlar. Sokaklarda koyun boğazlar gibi kadın boğazlıyorlar. Kadın; Türk İslam kültüründe baş üstündedir. Daha Manisa’da ki kızımızın acısı içimizden çıkmadan Mersin’de ki Özgecan yürekleri dağladı.Bu nasıl bir eğitimin sonucudur. Soygun olaylarıyla karşı karşıyayız. Ekonomimizi bozdular. Milliyetçi Hareket Partisi’nin ortağı olduğu son hükümetin aldığı kararların, yaptırımların sermayesini yediler bu güne kadar. Satıp satıp yediler ve deniz bitti.  Ekonomide dolanan yabancı sıcak para yerli sıcak parayı geçtiği an bu ekonomi yürütülemez. Birkaç aydır bu durum böyle. Faiz enflasyonun altına düşerse para dövize kayar. Döviz yükselirse içinden çıkılmaz problemler yaşanır.” Dedi. 

Özkan Konuşmasının devamında, “İmralı’da ki beyefendiyle görüşülüyor. Diyorlar ki, bir şeyler istiyorsun ama bu Anayasayla bu iş olmaz. Beyefendi diyor ki bizimkiler sizi desteklesin Anayasayı çıkarın. Bunun için Türkiye’nin gelmiş geçmiş en önemli seçimi diyorum. Bundan sonra 7 Haziran’a kadar bana göre Ülkesini, Devletini ve Bayrağını seven herkese bana göre uyku haramdır. Ben bunun için yollardayım. Eğer şahsım için listeye girmek, girdiğimde uygun bir yer alıp almamak önce Allah’ın sonra sizin huzurunuzda yemin ederim ki hiç mi hiç önemli değil. Önemli olan Milliyetçi Hareket Partisinin meclisteki mensupları liderinin gözünün içine bakan ağzından çıkana kulak kesilen, kaya gibi duran, gecesini gündüzüne katıp mecliste çalışan, yetim başı okşayarak, fakir sofrasında diz kırarak geçirecek insanlar olsun. Ben hiç önemli değilim. Yıllardır Televizyon kameralarının önünde hamur, kömür dağıtmaktalar. Hilal kartı anlatamadık” dedi. 
Neden Akhisar 
Adaylık açıklamasını neden Manisa Merkezde değil de Akhisar’da yaptığını açıklayan Özkan, “Çocukluğum burada geçti. İsaca köyünde büyüdüm. , Atatürk Ortaokulunda okudum. Öğretmen okulunu Akhisarlı dostlarımla beraber Gökçeada’da okuduk. Bana Akhisar’da açıklamak yakışırdı. Vatana, millete, devlete, partime ve insanıma hayırlı olsun. Diğer aday olacak arkadaşlarıma şimdiden başarılar diliyorum” dedi. 
 
Açıklama sonrası MHP Akhisar İlçe Teşkilatı Başkanı İbrahim Uğurlu ve partililer, Aday adaylığını açıklayan Ali İhsan Özkan'a başarılar diledi.