Akhisarpress.com - Akhisar Ak Parti Genel Merkezi tarafından gerçekleştirilen "Önce Ekmek" adı altında ekmek israfını önlemek amacı güdülen proje Akhisar Ak Parti İlçe Teşkilatı Gençlik Kolları tarafından hayata geçirildi.

Türkiye'de 1 yıl içinde israf Edilen ekmeğin yaklaşık maaliyetenin 1.5 Miyar TL olduğunu belirten Gençlik Kolları Başkanı Süleyman Çakar, Bu maaliyet ile 80 hastane ve 500 okulun kazandırılabileceğini de belirten Çakar," Ekmek tüm dünyada insanların en temel besin kaynağı, Türk toplumunun da kutsal değerlerinden birisi ve sofralarımızın baş acıdır. Toplumumuzda ekmek nimettir Ekmek tarih boyunca insanoğlunun en çok ürettiği vs tükettiği gıda ürünüdür. Ülkemizde aynı zamanda alın terini, paylaşmayı, bereketi ifade eden ekmeğe herzamarı derin bir saygı vardır, bizler çiftçinin, köylünün buğdayı yetiştirirken harcadığı emeği, özveriyi, çabayı görebilen kişiler olarak, ekmeğin israf edilmesinin üzüntüsünü derinden hissedenlerdeniz.

Ekmeğe atfedilen bütün kutsal değerlere lağmen, gerek dünyada gerekse ülkemizde en fazla israf edilen gıda ürününün de ekmek olduğu bilinmektedir. Üretilen ekmeğin önemli bir k>snrıı ne yazık ki, gıda olarak tüketilmeyip çöpe atılmakta ya da hayvan yemi olarak kullanılmaktadır Yüz milyonlarca insanın aç uyuduğu ve açlıktan hayatını kaybettiği bir dünyada ekmeğin çöpe atılması, israf edilmesi yürek yaralayan bir olgudur. İsraf edilen sadece ekmek değil çiftçinin emeği, alın teri, milli servetimiz ve dünyadaki aç insanların haklarıdır. Sosyal bir yara olarak gördüğümüz ve boyutu gittikçe artan ekmek israfı konusunu da toplumlumuzun gündemine taşımak, duyarlılık yaratmak ve ekmek israfını azalmak üzere bir kampanya başlatmaya karar verdik. Biz, yerde gördüğümüz ekmeği alıp öptükten sonra alnımıza koyan ve onu bir duvar kovuğuna itinayla yerleştiren duyarlı bir toplumun mensuplarıyız. Zengin yoksul ayrımı olmaksızın her sofranın baş tacı olan ekmeğin bereketine ve kuts yetine inanırız. j Bu ekmek israfını önleme kampanyasının bireysel ve toplumsal duyarlılığın oluşmasına katkı sağlaması ümidinitaşımaktayız. Ne olursunuz, ekmeğimizi ve geleceğimizi israf etmeyelim..” açıklamasını yaptı.

Proje için Akhisar Çarşamba Pazarında stant açıp afiş dağıtan Ak Partili gençler, Bayat ekmek tasarrufunu azatlamak içinde yaptıkları yiyecekleri vatandaşlara ikram etti.