Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) 24. Manisa Milletvekili ve 25. Dönem Manisa Milletvekili 2. Sıra adayı Uğur Aydemir seçim bölgesi Manisa’da ayak basmadık yer bırakmadı. Milletvekili Adayı Aydemir, akhisar ziyaretlerinde ise Ulucami, Hashoca Mahalleleri ardından Hürriyet Mahallesinde de akşam mitingi düzenledi. Aydemir’e Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, AK Parti Akhisar İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şenyiğit, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Arzu Kokaz, Gençlik Kolları Başkanı Ferhat Karaoğlu ve partililer eşlik etti.

MANİSA’YA SON 13 YILDA 587 MİLYON TL ENERJİ YATIRIMI YAPTIK

Ülkemizin artan enerji talebini dikkate alıyor ve denenmemiş enerji çözümlerine yöneliyoruz. Yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarına önem veriyor, yurtiçi enerji üretimini artırıyoruz. Yeraltı ve yerüstü kaynaklarımızı ülke ekonomisine yüksek katma değer sağlayacak şekilde değerlendiriyoruz. Enerji sektörünü büyüterek geleceğin Türkiye’sini teminat altına alıyoruz.
 
ELEKTRİKTE YATIRIM VE ÜRETİMİ ARTIRDIK

Ülkemizin yüksek büyüme seyrinin sonucu olarak elektrik tüketim artışı da yüzde 7-8 seviyelerinde gerçekleşti. Bu ihtiyacı karşılamak adına yapılan yatırımlar Manisa’ya da yansıdı. Manisa’da 2002-2015 yılları arasında işletmeye alınan santral ünitelerinin toplam kurulu gücü 624,939 MW. Son on üç yılda içinde hidrolik ve çöp gazı gibi yenilenebilir kaynakla elektrik üreten santrallerin de olduğu 29 yeni santralin geçici kabulünü yaptık. 2002-2015 yılları arasında Manisa ilimize toplam 782,5 MW kurulu güce sahip 38 yeni santral kazandırdık. Manisa’da son 13 yılda toplam 502,5 Milyon TL elektrik sektörü yatırımı yapıldı.

ENERJİ SEKTÖRÜNÜN TÜM ALANLARINDA YATIRIMLARIN ÖNÜNÜ AÇTIK

Enerji sektörünün tüm alanlarında yapılan yatırımlarla üretim kapasitesi artmaya devam ediyor. Madencilik, petrol ve doğalgaz sektörlerinde yatırımların önü açılarak terkedilmiş sektörler de canlandırıldı. 2002 yılında Manisa’da madencilik sektörüne 2 Milyon TL’lik yatırım yapılmışken 2014 yılına kadar 117,7 Milyon TL’lik madencilik yatırımı yaptık. 2002 yılında petrol ve doğalgaz sektörüne hiç yatırım yapılmamışken 2014 yılına kadar toplam yatırım tutarını 68 Milyon TL’ye ulaştırdık. Manisa’da elektrik sektörü yatırımları 2002 yılında 6,8 Milyon TL iken 2014 yılına kadar toplam 502,6 Milyon TL yatırım yapıldı.

Manisa’da son on üç yılda yapılan toplam kamu yatırımı 587 Milyon TL’ye ulaştı. Dağıtım şirketlerinin yatırımıyla beraber toplam olarak Manisa’da 688 Milyon TL yatırım yapıldı.

MANİSA’YI DOĞALGAZLA TANIŞTIRDIK

Vatandaşımızın temiz hava ve kaliteli ısınma ihtiyacını gidermek için doğalgaz yatırımlarına önem verdik. 2002 yılında yalnızca 9 ilimiz doğalgazdan faydalanıyorken 2014 yılında bu sayıyı 74’e ulaştırdık. 2003 yılında Manisa’yı doğalgazla tanıştırdık. Yapılan yatırımlarla bugün Manisa ilimizin merkez nüfusunun %59’undan fazlasına doğalgaz arzı sağlandı.