Akhisar'da bugün açılışı gerçekleştirilen Aliya İzzet Begoviç Mesleki ve Teknik Lisesinin programında konuşan AK Parti Manisa Milletvekili ve 3. Sıra Adayı Uğur Aydemir "Stadın neden bitmediğini en iyi avukatlar bilir açıp sözleşmeyi okusunlar" dedi.

Aydemir, geçtiğimiz günlerde Milliyetçi Hareket Partisi'nin Akhisar'da düzenlediği birlik ve beraberlik kahvaltısında Aydemir'i Akhisar'daki yatırımlar ve projelerin bitmemesiyle ilgili eleştiren MHP Manisa 2. Sıra Adayı Avukat Osman Oktay'a gönderme yaptı.

SIRTIMIZDA ÇİMENTO MU TAŞIYALIM

Bu saatten sonra bize neden stat bitmiyor diyenlere bizim yapabileceğimiz artık sırtımızda çimento ve kum taşımamız lazım diyen Aydemir; " Birileri bizleri üzmeye çalışıyor. Stadyum inşaatını görünce biz neye seviniyoruz. Bir defa Akhisar'ın nereden nereye geldiğini görmek için iki dakika düşünün, bundan yıllar önce Fenerbahçe'yi Akhisar ile maç yaptıracağız, Galatasaray, Trabzon ile maç yaptıracağız deselerdi herkes gülerdi. O günler öyleydi ama Akhisar Belediye başkanımız Allah kendisinden razı olsun Salih Hızlı kardeşim, Akhisar Belediyespor başkanı Hüseyin Eryüksel ve yönetimiyle birlikte çok çalıştılar sizlerle birlikte gönül birliği kurdular ve Akhisarspor'u Süper Lig'e çıkardılar. 

ESKİ STADIN YERİNİ BELEDİYEYE KAZANDIRDIK

Gençlik Spor Bakanımıza çok teşekkür ediyorum. Onun imzasıyla Akhisar'ın eski stadını biz belediyemize kazandırdık. Ancak yeni stat yapılacak anahtarı Gençlik Spor bakanlığına teslim edilecek. Buradan Akhisar Belediye başkanımız ve belediye meclis üyelerimiz eski stadın yerini en iyi şekilde değerlendireceklerine inanıyorum. Bizler AK Parti Milletvekilleri olarak 4 sene boyunca bir olduk beraber olduk bu yatırımları Akhisar'a kazandırdık. Biz gittik paramızı bulduk, yeri bulduk Akhisar Belediyesi ihaleye çıktı. Müteahhit belli oldu inşaatı yapmaya başladı. İnşaat şuanda hala yapım aşamasında bu saatten sonra ne yaparsın ey Uğur Aydemir, bu stat niye bitmedi ey Salih Hızlı diye sorarsanız. Bizim ancak şunu yapmamız lazım sırtımızda çimento ve kum taşımamız lazım. Başka bizim bu stada müdahale şansımız yok. Biz hukuk devletinde yaşıyoruz. Bunu da en iyi şekilde hukukçular bilir avukatlar bilir. 

NEDEN BİTMEDİĞİNİ AVUKATLAR İYİ BİLİR

Bu stat niye bitmedi diye soranlar niye bitmediğini bizden iyi biliyorlar. Eğer bir ihale aşaması anlaşması varsa, bunları hukukçular avukatlar çok iyi bilir. Niye bitmedi diye soracaklarına sözleşmeyi açıp bakarlarsa anlarlar. Değerli kardeşlerim bizler sizin hakkınızı koruyoruz. Stadın takipçisiyiz. Ama müteaahit o zaman içinde ben bu işi bitiremiyorum diyorsa, belediyemiz hukuki işlemleri başlatıp Akhisar'dan dışarı çıkartıyor. Ama herşey hukuk çerçevesinde yapılır. Akhisar stadı bugün yapılıyorsa Salih Hızlı, Hüseyin Eryüksel sayesinde çünkü Akhisarspor'u Süper Lig'e çıkaranlar onlara teşekkürü borç biliyorum. " dedi.