Akhisapress.com - Hafta sonunda Cumartesi ve Pazar günlerini Balıkesir, Manisa ve ilçelerindeki mitinglere katılan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Akhisar’da 5 bina yakın topluğa yaptığı konuşma da, “ Sayın başbakan partisinin adı Adalet ve Kalkınma Partisi olduğu halde Ak Parti denmesini istiyor. Fakat ne yazık ki kazan dibi kapkara oldular.” dedi.

Soma ve Kırkağaç’taki toplantılardan sonra Akhisar gelen Devlet Bahçeli, Şehit Teğmen Tahir Ün Caddesinde aracından inerek, Mehter Ekibi eşliğinde yürüyerek Mitingin yapılacağı Vali Muzaffer Ecemiş Sevgi Yoluna geldi. 15 dakika MHP Seçim bürosunda dinlenen Devlet Bahçeli, seçim otobüsünün üzerine sloganlar ve alkışlar eşliğinde çıktı. Bahçeli 30 büyükşehir, 51 il diğerleri ilçe beldelerde olmak üzere 1394 yerleşim yarında 30 Martta yerel seçimlerin yapılacağını, Manisa’da Belediye başkanı olan Cengiz Ergün’ün Büyükşehir adayı olduğunu, ilçelerde de Akhisar’da Mansur Onay gibi çok kıymetli MHP’li adayların olduğunu, Cengiz Ergün’ün koordinasyonunda tüm adaylara Milliyetçi Hareket Partisi genel merkezi olarak kefil olduğunu belirterek, “ Adalet ve Kalkınma Partisine oy veren vatandaşlarıma seslenmek istiyorum. AKP nin gittiği yol artık kirlenmiştir. Bu kirli yolda yürümek istiyorsunuz, yürümeye devam edin, yolun kirli olduğunu unutmayın.” Yerel seçimlerin çok önemli olduğunu, sandıklara mutlaka sahip çıkılması gerektiğini söyleyen Bahçeli, “ Dava arkadaşlarım, ülküdaşlarım sandıkların başından mutlaka ayrılmayın. Yok bir çay içeyim diye sandığın başından ayrılmayın, 11 oy alan bir partinin önüne bir 1 daha konduğunda olur sana 111. Emeğinizi çaldırmayın. Herkesin sandığı koşa koşa gitmesini sağlayın.” Jeneratördeki bir arıza nedeni 5 dakika konuşmasına ara veren Devlet Bahçeli, miting alanının önündeki kadın partililerle sohbet etti.

Bir vatandaş bağırarak, “ Tayyip Erdoğan’nın Akhisar geldiğinden beri memleketimize yağmur yağmıyordu. Siz bereketle ile geldiniz.” Büyük alkış aldı. “Televizyonlarda olduğu gibi bir Fatih’te jeneratörler için mi alo dedi.” Diye konuşmasına devam eden Bahçeli, 17 Aralıktan günümüze olan gelişmeleri, suçlu görülüp göz altına alınanların salıverildiğini, Başbakan ile oğlunun konuşmalarını hatırlatıp, “ Havada uçaklar ellerinde, gemicikleri var, şimdide adacıklalar alıyorlar. Allah gözlerini doyursun.Yasama, yürütme’den sonra yargı da başbakanın emrine girdi. Tabi Medya’da bilindiği gibi emrinde ve elinin altında. Her şey benim elimde diyor. İstediğimi yaparım diyor. Bu yol yol değildir. Bu yolda gidişat Türkiye’yi bitirir. Tabii AKP’yi de silip süpürür.” Her partinin isimlerinin zaman zaman MHP gibi CHP gibi kısaltılarak söylendiğini belirten Bahçeli, Sayın Başbakan AKP denmesini, Adalekt ve Kalkınma Partisi denmesini istemiyor. Ak Parti denmesini istiyor. Artık Ak’lığı yok oldu. Kazan dibi gibi kapkara oldular.” Başbakanlık yolunun Recep Tayyip Erdoğan’a nasıl açıldığını anlatan Devlet Bahçeli, Sayın Abdullah Gül başbakandı.

Recep Tayyip Erdoğan bir milletvekili istifa ettirilerek Siirt’ten milletvekili seçildi. Gül başbakanlıktan ayrıldı.116 gün sonra Erdoğan Başbakan oldu. Kimlerle işbirliği yapılarak bu durum gerçekleşti. Başbakan her şeyden bahsediyor ama bu 116 günde yaşananlardan hiç bahsetmiyor. Bu 116 karanlık günün mutlaka aydınlatılması gerekir.” dedi. Yerel seçimlerin tekrar önemini belirten Bahçeli, “Arkadan Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimler geliyor. Cumhurbaşkanlığı hayali ile yaşayan Recep Tayyip Erdoğan yerel seçimlerde öyle bir ders almalıdır ki hayalleri gerçekleşmesin, değil Cumhurbaşkanı Genel seçimlerde başbakan bile olmamalı. Birlikte yürüdükleri yolun Yüce Divan olması gerekir.” Dedi. Devlet Bahçeli alkışlar, sloganlar eşliğinde vatandaşlara karanfiller ve güller atarak Akhisar’dan ayrıldı.


Video streaming by Ustream


Video streaming by Ustream