Vatan Partisi, İstanbul’daki patlama ile ilgili Akhisar ilçe binası önünde basın açıklaması düzenledi.

Bir grup partililerin katıldığı basın açıklamasını İlçe Başkanı Ayşe Koyuncu okudu.

‘ABD ve AB Kaynaklı Terörü Lanetliyoruz. Dimdik Ayaktayız’ diyerek başladığı konuşmasında Koyuncu; “İstanbul'un göbeğinde patlayan ve onlarca vatan evladını şehit eden ve yaralayan bomba Türk Milletinin kalbinde patlamıştır. Adı ister PKK, ister FETÖ, ister IŞİD olsun terör ile ve onun arkasındaki Batı emperyalizmi ile olan mücadele azmimizi kırmamış tam tersine güçlendirmiştir.

Siyasetçilerimize büyük görev düşüyor. İktidar partisi teröre karşı yürütülen ve bir vatan savaşına dönüşen mücadeleyi tek adam savaşı görüntüsünden çıkarmalıdır.

Bu savaş Türk Milletinin var olma savaşıdır. Tek adamı iktidarda tutma savaşı değildir.

Ordu, milletin ordusudur, Polis milletin polisidir. Hükümetin de milletin hükümeti olması gerekir, toplumun belirli bir kısmının değil.

Saldırı 15 Temmuz’da emperyalizmin elde edemediklerini elde etme çabasıdır. Ülkemizin devleti ve vatandaşlarıyla emperyalizme karşı ve onun iş birlikçisi FETÖ, PYD VE PKK mücadelesinde milli birliğimizi sürdürmek esastır. Hükümet bu olayın  sorumlularını bir an önce açığa çıkararak, Lozan’ı Misak-ı Milli’yi ve Başkanlığı tartışmaktan vazgeçmeli, Milli birliği sağlamaya çalışmalıdır. Muhalefet partileri ve kitle örgütleri de demokrasi, basın, fikir özgürlüğü gibi kavramları öne sürerek FETÖ PKK gibi terör örgütlerine kalemşörlük yapan isimleri, iktidarın hatalı yaklaşımlarını bahane ederek savunmamalıdır. Bu emperyalizme karşı milletimizi güçsüz bırakmaktadır. Demokrasi emperyalizme karşı özgür bir vatan ve milletin birliği ile sağlanır. 

Biz Vatan Partisi olarak teröre alışmayacağımızı, korkmadığımızı, mücadelede kararlı olduğumuzu bir kez daha haykırıyoruz!!!.

Beşiktaş’taki bombalı saldırıda şehit olan emniyet güçlerimize ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet yakınlarına ve ülkemize baş sağlığı dileriz.” Dedi.