Akhisar Saadet Partisi ilçe teşkilatı  Merhum Necmeddin Erbakanın ölümünün 6. Yılında anma proğramı düzenledi. 

Akhisar Saadet Partisi ilçe teşkilatı  Merhum Necmeddin Erbakanın ölümünün 6. Yılında Akhisar Belediye meclis salonun da anma proğrama konuk konuşmacı olarak Eğitimci Muhammed Kabak konuk oldu. Saadet Partisi Kırkağaç İlçe Başkanı Abdullah Yılmaz  sunuculuğunu yaptığı Prf. Dr. Merhum  Necmeddin Erban’ı anma proğramı Avrupa Milli Görüş Teşkilatı İmam Hatiplerinden Metin Meral’in okuduğu Kuran Tilaveti ile başladı. Okuran Kuran Tilavetine müteakip Akhisar Bayburtlular dernek Başkanı Aydan Akkuş’un kızı Şahi Nur Akkuş’un okuduğu şiir ile devam etti.

Açılış konuşmasını yapan Saadet Partisi Akhisar İlçe Başkanı Fikret Aysu “Teşkilatım ve şahsım hadına hepize hoş geldiniz diyor. Sözlerime Rahmetli Erbakan Hocamızın bir hitabı ile başlamak istiyorum.Her hangi bir kimse Malazgirtte inancını yaşamadım, Kosovada Güneydoğuda bir kılınç olup parlamadan, Ulubatlı Hasan olup İstanbul’u fethi etmeden sultan Fatihi olup atını denize sürmeden Kanuni olup şanlı ordularıyla Avrupanın içine gitmeden Seyyit çavuş olup 250 kiloluk mermiyi ya Allah deyip namluya sürmeden, Bir insan Sakarya'nın Perileri'ne girmeden ve Kıbrıs'tan düşman tahribatın içinden geçmeden milli görüşün ne olduğunu anlayamaz. Evet Muhterem hazirun rahmetli hocamız geçmişteki ataları, dedeleri gibi besmele çekerek Bu davaya başladı. Bismillah dedi bu ülkede toplu iğne yapılmazken bu ülkede çiftçi insanına motorunu hediye etti yüzde yüz yerli yapım arabayı hediye etti, yılmadı 1969 yılında meclise girdi tüm aydınların uçuştuğu bir zamanda Esselamün Aleyküm ve rahmetullahi ve berekatühü diyerek meclisteki konuşmasına başladı. Yine bir besmele çekti Kıbrıs'ta elhamdülillah yıllardır zulme uğrayan kardeşlerimizin kurtuluşuna vesile oldu, yine bir besmele çekti Anadolumuzu baştan başa fabrikalarla donattı 400 kusur fabrikan'ın 80 tanesini bitirerek bu vatan evlatlarına hediye etti, eğer 400 tanesi Bitmiş olsaydı Japonya'nın Almanya'nın Kore'nin 14 yılda tamamladı ağır sanayi beş yılda tamamlayıp bu milletin hizmetine alacaktı. Ama her zaman olduğu gibi yine önünde bir sürü engeller çıkardılar o asla yılmadan yoluna devam etti, 1980 yılına geldiği zaman 29 milletvekiliyle Hayrettin Ekmen denilen İçişleri Bakanının verdiği önergeyle düşürüldü sebebi neydi Çünkü bu abimiz kardeşimiz İçişleri Bakanımız İsrail'le işbirliği yaptığı için 24 milletvekiliyle Hayrettin Erbil’i Dışişleri Bakanlığı'ndan düşürdü. 6 Eylül'de Kudüs mitingini yaptı.

Tarihte ilk defa bir ihtilal Evet maalesef Erbakan hoca bize karşı yapıldı, zaten bütün ihtilaller bizlere karşı yapılıyordu ama bu açık ve seçik 12 Eylül'de de bu mitinğten dolayı Konya'da yapılan bu mitinğten  dolayı muhalete İnat ordumuz maalesef yönetime el koydu. Kendisi yine yılmadı elhamdülillah refah Partisi'ni kurdu, Ondan önce dediki atımızı alan yolumuzu olmadı ya ilk ne yaptı yine bir besmele çekti havuz sistemini kurdu Elhamdülillah de D 8 leri kurdu yine ülkemize hiçbir zaman memurlarımızın çiftçilerimizin emeklilerimizin dul ve yetim lerimizin görmediği ücretleri verdi, O güne kadar engelli insanlarımızın sahibi yoktu. Rahmetli Erbakan hocamız tam 860 bin kişiye 6 ay içerisinde engelli kardeşlerimize maaş bağlattı. Sacid Gün beyi  çağırdı Sayın Bakanım dedi bu ülkede aç ve açıkta hiç kimse kalmayacak dedi geceni gündüzüne katacaksın aç ve açıkta kalan insanları tespit edip onları doyuracaksın dedi. Elhamdülillah Bu ülkenin belediyeleri bakanları milli görüşe teslim olduğu zaman rahmetli hocamın dediği gibi tekeden süt çıkarılır bu ülkede elhamdülillah sonradan yine milli görüşün önüne set çektiler. Fazilet Partisi kuruldu maalesef Onda da bu sefer Talha Talman dedi ki biz bu milli görüşün kapatmakla önüne geçemiyoruz ne yapacağız dediler bunları ikiye böleceğiz, 3 böleceğiz ancak öyle engel olabiliriz dedi. Kimdir Talha Talman yıllarca bu ülkenin büyükelçiliğini yapmış bir insandı ve böylelikle milli görüş hareketi bölünmüş  oldu. O hiçbir zaman kendi arkadaşlarını yolda bırakmadı, ayrılanlara da yine şefkatle ellerini uzattı Çünkü o günül insanıydı o gerçekten bir liderdi Lider sonradan olmaz Lider doğuştan liderdir lider kimdir gelecekteki olaylarıgörüp ona göre tedbir alan Allah'ın vergisiyle bezenmiş bir kimseydi. Muhterem hocamız bunlara yılmadı en sonunda yine teşkilatlarının başına geçerek Tabiri caizse atın üzerinde Er meydanında teşkilatlarının başında hakka yürüdü. Her nefis ölümü tadacaktır rahmetli hocamıza Cenabı Allah'tan rahmetler diliyoruz Rabbimizden rahmetiyle muamele etmesini niyaz ediyoruz”  dedi. Saadet partisi İlçe Başkanı Aysu’nun  konuşmasından sonra  konuk konuşmacı Eğitimci Muhammed Kabak Prf. Dr. Merhum Necmettin Erbakan anlattı. Konuşmalardan sonra Basri Bozkur’un yaptırdığı dua ile proğram sona erdi. Programa Saadet partisi Genel İdare Kurul  üyesi Mesut Dağ, İl Yönetim kurulu üyesi Hasan Çağlak, Soma İlçe başkanı Hasan Çelik. Akhisarspor taraftarlar derneği başkanı Nihat Uz, Bayburtlular Derneği Başkanı Aydan Akkuş, Bakkallar odası başkanı Zafer Kara. Terziler  odası başkanı Sami Ekerbiçerve partililer katıldı.