Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Akhisar ilçe teşkilatı kurucu genel başkanları Başbuğ Alparslan Türkeş'in 19. ölüm yıl dönümü nedeni ile parti binasında lokma hayrı yaptı.

İlçe Başkanı İbrahim Uğurlu ve çok sayıda partilinin katıldığı lokma hayrında Başbuğ Türkeş dualar ile anıldı. 

Milliyetçi Hareket Partisi'nin ve Ülkücü hareketin Alparslan Türkeş'in yolundan ayrılmayacağını ifade eden İlçe Başkanı Uğurlu, 'aksini yapan ihanet etmiş olur' dedi.

Uğurlu konuşmasında, "Başbuğumuz Alparslan Türkeş, 80 yıllık hayatını ülkesi ve milletinin bekasına adamış bir dava adamıdır. O büyük dava ve devlet adamının aramızdan ayrılışının 19. yılında bizlere bırakmış olduğu emanetlerin anlam ve önemini bu vesile ile bir kez daha idrak ediyoruz. Milliyetçi Hareketin kurucu lideri ve büyük Türk Milliyetçisi Alparslan Türkeş, inanç bilgi, cesaret ve kararlılık gibi önemli özelliklere sahip olan değerli bir şahsiyet olarak tehlike ve tüm zorluklara göğüs germiştir. Başbuğ, sıkıntılara cesaret ile göğüs germiş ve ömrü boyunca yılmadan, yorulmadan azimli bir şekilde inandığı Türk İslam davası uğruna çalışmayı son nefesine kadar sürdürmüştür. Cennet mekan Başbuğ Alparslan Türkeş hayatı boyunca Türk Milletinin birlik beraberlik, huzur için Türk Milleti ve Türk dünyasına hizmet etmiştir. Liderliği bilgisi ve azmi ile herkesin takdirini kazanan Başbuğumuz Türk İslam dünyasında milyonlarca kişinin  sevgi ve saygısını kazanmış, onun fikirlerine ve mücadelesine gösterilen takdir her geçen gün artmıştır. 

Türkiye'nin ülke bütünlüğü tehlikedeyken ve ülke değerleri için bir umut ışığının arandığı dönemlerde ortaya çıkarak, eşsiz bilgi ve birikim ile tüm değerli eserlere damgasını vuran merhum liderimiz Alparslan Türkeş, gençliğimizin milli, dini ve ilmi yönde yetişmesine ciddi oranda katkılar sağlamıştır. 

Cennet mekana başbuğumuzun ifade ettiği gibi Milliyetçi - Ülkücü hareket, büyük ve güçlü Türkiye'nin mimarı olarak doğmuş ve gelişmiştir. Başbuğumuz merhum Alparslan Türkeş'i vefatının  19. yılında bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, Türk İslam alemine, Türk Milliyetçiliğine ve ülkücü hareket başsağlığı diliyorum. Ruhu şad- mekanı cennet olsun." dedi.