Milliyetçi Hareket Partisi’nin 46. Kuruluş yıl dönümü ile Akhisar İlçe Teşkilatı kutlama programı düzenledi.

İlçe lokalinde lokma döken partililer dua ederek kuruluş yıl dönümlerini kutladı.

Kuruluş yıl dönümü ile ilgili basın mensuplarına açıklama yapan Akhisar MHP İlçe Başkanı İbrahim Uğurlu, “Türk siyasi hayatına bugüne kadar öngörüleriyle yön veren şekillendiren Türkiye Cumhuriyeti devletinin bölünmez bütünlüğü nü hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan amaç edinen Milliyetçi Hareket Partisi bugün tam 46 yıldır yıkılmadan,prensiplerinden taviz vermeden dimdik ayakta kalarak,Devletimizin varlığının sürdürülmesi için siyasi mücadelesine devam etmektedir.

Bilindiği gibi 9 Şubat 1969 'da Adana da yapılan kongrede daha önce Cumhuriyetçi Köylü Millet Partisi(CKMP) adı altında siyasi hayatta yer alan partimiz 9 şubat 1969 Tarihinde yapılan kongreye katılan tüm üyelerin kararları ile adını Milliyetçi Hareket Partisi olarak belirlerken Kökü Osmanlıya dayanan ve onun gücünün alamet-i farikası olan Üç Hilali de partimizin amblemi olarak belirlemiştir.MHP Gençlik Kolları için de "Hilâl içinde Kurt" amblemi benimsenmiştir.MHP’nin bir de Türklerin özgürlüğünü temsil ettiğine inanılan bozkurt işareti vardır.

Kurulduğundan bu yana memleketin içine düşeceği durumları önceden bilen ve memleketi yönetenlere her türlü ikazı yapan ve bunu görev bilen Milliyetçi Hareket Partisi aynı zamanda Milli bir doktrin içersinde kurucusu Alparslan TÜRKEŞ ‘in Yüce Türk Devletinin kalkınması,Çağın önde gelen ülkeleri arasında yer almasını sağlayacak 9 Işık doktirinleri ile İlim de,fen de kültür de,sanatta muhassır olmayı hedeflerken Hak,Hukuk ve Adaletin tam bağımsız olarak uygulanması temel felsefesinde olmuştur.

Milliyetçi Hareket Partisi ‘önce Devletim ve Milletim dusturuyla hareket eder,Devletin menfaatlerinin olmadığı bir yerde bu hareket sürekli olarak iç ve dış düşmanlara karşı mücadeleyi bir vatan borcu bilir, o şekilde anlar ve yaşar.

Dün olduğu gibi bugün ve yarından Milliyetçi Hareket Partisi bu güzel vatana hizmet noktasında hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacaktır.

Bizler de bu kutsal davanın ve mensubu olduğumuz partide hizmet etmekten gurur,onur ve şeref duyuyoruz.

Çünkü 9 Şubat kongresi Türk Tarihinden 2 nci Ergenekonlar.Dünya’ya Türkün adının altın harflerle kazımıştır.

Bu duygu ve düşüncelerle başta parti kurucumuz Türk Milletinin Başbuğu Alpaslan TÜRKEŞ’i ve tüm şehitlerimizi rahmetle, minnetle saygıyla anıyor, daha nice yıllara ve hizmetlere bütün dava arkadaşlarımızla beraber koşmayı diliyoruz. YOLUN YOLUMUZ,SEVDAN SEVDAMIZDIR BAŞBUĞ’UM...NE MUTLU MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİLİYİM DİYENE...NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE...” sözleri ile konuşmasını tamamladı. Gerçekleştirilen lokma hayrına Büyükşehir Belediyesi Akhisar Koordinatörü Doğan Ensivri, Eski Belediye Başkan Adaylarından İlyas İçtem, Ali İhsan Özkan, Eski İlçe Başkanlarından Öner Alanç, Osman Oktay, Eski Ülkü Ocakları Başkanlarından Arif Damyan, Ülkücü İşçiler Derneği Başkanı Şaban Şakrak, MHP Kadın Kolları İlçe Başkanı Fatma Yurtsever ve yönetimi, Belediye Meclis Üyeleri, ülkücü gençler ve çok sayıda partili katıldı.