Akhisarpress.com - Akhisar Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Örgütü yaklaşan seçimler nedeni ile basın açıklaması yaptı. Yaptığı basın açıklamasında yeni yönetimini tanıtan Akhisar CHP İlçe yönetimi, yaklaşan yerel seçimler ile ilgilide açıklamalarda bulundu.

Yerel seçimler öncesinde İlçe Başkanlığı görevinden istifa ederek aday adaylığını açıklayan A.Vehbi Bakırlıoğlu’nun yerine ilçe yönetiminin kararı ile İlçe Başkanlığı görevini Başkan Yardımcısı Av. İsmail Fikirli devir aldı.

Yeni ilçe başkanı Av. Fikirli yaptığı basın açıklamasında, yönetimden meclis üyeliği için istifa eden diğer yönetim kurulu üyelerini ve yerlerine atanan yeni yönetim kurulu üyelerini açıkladı.

Dünya’nın büyük bir hızla gelişim ve değişim yolunda olduğunu belirten Akhisar CHP İlçe Başkanı İsmail Fikirli, “ Dünyadaki son on yıllara ilişkin gelişmelere baktığımızda, teknolojideki gelişmelerin toplum ve kişi hayatına olumlu yansımalarını, artan çevre bilincini, kişi hak ve özgürlüklerindeki gözle görülür iyileşmeleri görmemek mümkün değil.

Buna karşılık, dünyanın birçok ülkesinde kişi hak ve özgürlükleri ihlalleri artarak devam etmektedir. Uluslar arası sermaye kontrolü altına aldığı uluslar arası kurum, kuruluşlar ile devletler aracılığıyla “yeni dünya düzeni” yada “globalleşme” adlarıyla yada bir başka şekilde dünya üzerindeki işgal ve yayılmasını büyük bir hızla sürdürmektedir.

Bugün, dünyadaki emek dahil bütün kaynakların sistemli bir şekilde sömürülmesine ibretle şahit oluyoruz. Dünyanın Uygar! Gelişmiş ülkelerinin geri kalmış ülkelerdeki emek sömürüsü, adeta 1800’ lü yıllardaki köle ticaretini gölgede bırakır boyuta gelmiştir. Keza, aynı kulübe ait ülkelerin 16. Yüzyıldaki dünyadaki kaynakları talan politikasını sürdürdükleri açıktır.

Dünyadaki oyun kurucu devletlerin, dünya coğrafyasının çeşitli bölgelerindeki yeniden dizayn çalışmalarına, bölgelerin yerel hükümetlerini de kattığını görüyoruz. Bu bağlamda ülkemizin yer aldığı coğrafyada yeni dünya düzeninin tezahürü olarak “Büyük Ortadoğu Projesi” ‘nin hayata geçtiğini ve Eş Başkanlığını da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ ın yürüttüğüne şahit olduk. Bölgenin yeniden şekillendirilmesi için ülke yönetimleri, rejimleri yeniden dizayn edilmeye başlanmıştır. Uluslar arası güçlerin aldığı “Ilımlı Siyasal İslam” m, Bölge Ülkelerinde model olması kararı doğrultusunda birçok İslam ülkesinde karışıklıklar çıkmış, demokrasi çığlıkları arasında ne idüğü belirsiz elleri sopalı palalı gruplar iktidar gücünü ele geçirmişlerdir. Bu ülkelerde anarşinin bitmesi ve düzenin geri gelmesi beklentisi yakın bir gelecekte mümkün gözükmemektedir.

Ülkemizi 11 yıldan beri yöneten İktidar sahipleri de maalesef bu uluslar arası oyunun piyonu olmaktan kurtulamamış, daha doğrusu, uluslar arası oyun kurucular bu rol için bu piyonu ortaya çıkartmışlardır. Bunun karşılığı olarak, iktidar uluslar arası işgal ve sömürü düzeninin kurulması için bütün alt yapıyı hazırlamıştır. Bu doğrultuda Anayasal, yasal ve idari yapıdaki bütün hazırlıklar yapılmıştır. Ülkedeki yasama-yürütme-yargı erki tek adam elinde toplanmıştır. Dördüncü kuvvet medya adeta iğdiş edilmiştir. Medya müthiş bir otosansüre muhatap olmaktadır. İktidarı bu da kesmemiş sosyai medya ya göz dikmiştir.

Çok komplike ancak acemice hazırlanan bir master plan ile Silahlı Kuvvetlerin komuta kademesi elemine edilmiştir. Yerine kendi görüşlerine uygun atamalarla komite kademesi kendilerine göre şekillenmiştir. 2010 yılında yapılan Referandum sonucu kabul edilen Anayasa Değişiklikleri ile Yargı yürütmenin (başına) bağlanmıştır. Artık rejimimiz İktidarın tek elde toplanmasının yoluna girmiş ve hızla bu yolda ilerlemekteyiz. Muktedir, artık somut olaylarda, savcılara emirler verme gücünü kendinde görmektedir. İktidarın var olma sebebi olan, 12 Eylül yasalarına (Siyasi Partiler ve Seçim Yasası, Seçim Barajı) var gücü ile sarılmış, bu yasalar sayesinde Yasama erki de tek adam kontrolüne geçmiştir. İdari mekanizma, korkutma, adam kayırma, terfi, taltif gibi yöntemlerle, “benim valim, benim polisim, benim bürokratım düzeyine” indirilmiştir.Ülkemiz maalesef, demokratik kazanımlarımızın ve kişi hak ve özgürlüklerin hızla kaybolduğu bir sürece girmiştir. En temel hak olan “doğal hakim güvencesi, keyfi tutuklama, gözaltına alınma yolu ile kişi hürriyetinden mahrum kılınmama hakkı, demokratik bir hak olan gösteri yapma, düşüncesini açıklama hakkı yerle bir edilmiştir. Çalışma güvencesinin en büyük aracı olan Toplu Sözleşme ve Grev hakkı maalesef yok edilmiştir. Bu konudaki kazanımlar kaybedilmiştir. Ulusal Emeğimiz, Uluslar arası sermayenin kullanımına hazır hale getirilmiş, emekçimiz hızla Çinli düzeyine indirilmiştir.

Yer altı zenginliklerimizden topraklarımıza kadar her şey uluslar arası kullanıma açılmıştır. Çevre ile ilgili duyarlılık tali bir tercih haline gelmiştir. Geleceğimiz, çocuklarımızın geleceği, torunlarımızın hayalleri ipotek edilmiştir.Bu gidişe bizler demokratik seçimlerle dur diyeceğiz. İktidarın devamlı kantarın ayarıyla oynamasına, bütün medya gücüne, sermaye desteğine rağmen örgütlerimize, siz üyelerimizle, gelecekten kaygı duyan tüm duyarlı halkımızla birlikte bu gücü kendimizde buluyoruz. Bu gücü son aylarda yaşanan toplumsal olaylarda halkımız göstermiştir. Bu olaylarda uygulanan fahiş güç ülkemizin hızla dikta rejimine gittiği iddiamızı desteklemektedir.Önümüzde bir Yerel Yönetimler Seçimi var. Bununla ilgili Örgütlerde ve şehirlerde büyük bir hareketlenme olduğunu görüyorsunuz. İlçemizde de Belediye Başkanı Aday Adaylığı dolayısıyla İlçe Başkanımız Ahmet Vehbi Bakırlıoglu’ nun ve Belediye Meclis Üyesi Aday Adaylığı için Musa Can, Kazım Özbek, Ali Merde, Şerif Başaran ve İsmail Seyrek’ in istifa etmişlerdir. Bu istifa eden arkadaşlarımızın yerine İlçe Yönetim Kurulu Yedek Listesinden Lütfı Yavuz, Şehabettin Gülmen, Kemal Aktaş, Sedat Temel, Hayriye Hacet ve Tuğrul Köprülü görevlendirilmişlerdir. Yapılan Yönetim Kurulu toplantısında İlçe Başkanlığı görevini yapmam konusunda İlçe yöneticileri oy birliği ile teveccüh göstermişlerdir.

Kendi şahsım, yeni görev alan yönetici arkadaşlarım, partim ve ilçe halkımıza hayırlı olmasını diliyorum.

Yerel Yönetimler Seçimleri bir kez daha ülkemizde Genel iktidarın değişiminin bir provası olacaktır. İktidar sahiplerinde var olan telaş ve panik yerel seçim sonrası büyük bir bozguna dönüşecektir. Bir menfaat birlikteliği olan iktidar hızla güç kaybedecektir. Bizler sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Bütün örgütümüzle birlikte örgütlenme, sandık güvenliği çalışmaları büyük bir hızla devam etmektedir.Bu hususta hepimize büyük görev düşmektedir. Hep birlikte yerel iktidara ve sonrasındaki Genel İktidar Yürüyüşümüz başlamıştır. İlçe Örgütümüze, Aday Adaylarımıza tüm partililerimize ve bize gönül veren tüm halkımıza iyi çalışmalar ve başarılar diliyorum.