Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Akhisar İlçe Örgütü, Ana kademe İlçe Kongresinden 1 hafta sonra bu gün gerçekleştirdiği Gençlik kolları kongresini de yeni başkanını belirledi. 
 
Akhisar CHP İlçe Lokalinde saat:13.00’da başlayan kongreye, Manisa CHP İl Gençlik Kolları Başkanı ve tekrardan 20 Aralıkta yapılacak olan il gençlik kolları başkanlığına aday olan Serdar Bozyaka ve yönetimi ile birlikte, Manisa CHP İl Gençlik Kolları başkanlığına Aday olan Saruhanlı eski İlçe Gençlik Kolları Başkanı Gülşah Durbay da katıldı.
 
Akhisar CHP İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Alper Ayhan kongreyi başlatırken, divanın oluşması için sunulan dilekçeleri üyelere oylatmasıyla divanı oluşturdu. Divan Başkanlığına Akhisar CHP’nin son gençlik kolları başkanı Durmuş Seyrek, yardımcılığına da Ramazan Fevzi Kuşlar ile Koray Tanrıöver seçildi.
 
Divan Başkanı Durmuş Seyrek kongreyi Saygı Duruşu ve İstikal Marşı okunmasından sonra başlattı. 
Durmuş Seyrek yaptığı konuşmasında, gençlik kolları seçiminin Akhisar Cumhuriyet Halk Partisine hayırlı olması temennisinde bulunurken; “Görev aldığım süre boyunca layıkıyla sürdürdüğümü tahmin ediyorum. Yeni başkanımıza ve yönetimine seçimimiz hayırlısı olsun” dedi. Durmuş Seyrek kongrede duygu ve düşüncelerini paylaşmak isteyenlere söz hakkı verirken CHP Manisa İl Gençlik Kolları Başkan Serdar Bozyaka duygu ve düşüncelerini paylaştı.
 
Serdar Bozyaka yaptığı konuşmasında; “Genç yoldaşlarım. Akhisar’ımıza emek veren bu güne getiren büyüklerim. Gençlik kollarımızın bu güzel gününde yalnız bırakmadığınız için teşekkür ederim. CHP de siyaset yapmak zor, Türkiye de muhalif olmak zor, Türkiye de genç muhalif olmak daha da zor. Baskıların üstesinden gelmeniz gerekiyor. Haftanın 2-3 günü adliye koridorlarında kendinizi hakim karşısında buluyorsunuz. Gaz yiyorsunuz, cop yiyorsunuz polislerin zulmüne uğruyorsunuz. Türkiye de genç ve muhalifseniz işsizlikle yüz yüze kalmak zorundasınız. Bunları bile bile Cumhuriyet Halk Partisinde siyaset yapan genç arkadaşlarımın alnından öpüyorum. Bu genç kardeşlerimin hepsi birer kahramandır. Akhisar da siyaset yapan Cumhuriyet Halk Partisi arkadaşlarımın seçim günü ve bu seçime sahip çıkan önce Durmuş Başkanımıza bu mücadeleyi bu güne kadar sürdüren bizi yalnız bırakmayan Akhisar da bayrağımızı temsil eden Durmuş Başkanımıza ve Barkın Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Onlarla beraber çalışma fırsatı bulmaktan onur duydum. Umarım önümüzdeki yıllarda ana kademelerde, farklı kademelerde de onlarla beraber siyaset yapacağız. Şunu özellikle belirtmek istiyorum bu partinin bayrağını göndere asan, broşürünü taşıyan, yağmur çamur çalışan genç arkadaşlarımız bu partinin göz bebeği. Tepeden gelen bazı siyasetçilerimizin bu partiden bir şey olmaz deyip başka parti kuranlarla da karşı karşıya geliyoruz. Biz gençler bu partinin altı okuna ve devrimci ruhuna sahip çıkacağız. Bu gün tek bir aday arkadaşımız var. Tugay arkadaşımıza da seçimimiz hayırlı olsun diliyorum” dedi. 
 
CHP Manisa İl Gençlik Kolları Başkanlığına Aday olan Saruhanlının eski İlçe Gençlik Kolları Başkanı Gülşah Durbay yaptığı konuşmasında; “Doğduğumdan beri sosyal demokrat görüşü benimsemiş, mücadele veren bir aileden geliyorum. Günümüzde AK PARTİ’lilerin bile biz AKP’ye oy verdik diyemeyenler varken biz CHP’ye oy veriyorum, doğduğumdan beri de CHP’liyim diye bağıran genç arkadaşınızım. Saruhanlı İlçe Gençlik Kolları Başkanlığını da başarıyla yürüttüğümü düşünüyorum. Serdar ve Durmuş başkanımla da o süreçte beraber çalışmıştık. 20 Aralıkta yapılacak il gençlik kolları başkanlığını aday oldum. Serdar başkanımızın bu zamana kadar emekleriyle zaten güzel bir örgüt var. Bizde başkan olursak örgütlü yapıyı güçlendirerek daha da ileriye götürmeye adayım” dedi.
 
Eski Akhisar Gençlik Kolları Başkanı Durmuş Seyrek yaptığı konuşmasında; “Geçen hafta güzel bir seçim atlattık. Seçimin kazananı kaybedeni yok. Kazanan Cumhuriyet Halk Partisi oldu. Burada benim sevindiğim ana kademe kongresinde her iki listede de genç yoldaşlarım vardı. Biz aramızda da gençlik kollarının ana kademisin de yer aldığını ve bunun bizi sevindirdiğini konuştuk. Ben ana kademede görev alacağım. Gençlerle büyükler arasındaki bağı ben oluşturacağım. Sonuna kadar arkanız, yanınızda olacağıma adım gibi eminim. Hep destek tam destek diyorum. Her zaman beraber çalışacağız. Partimize seçimimiz hayırlısı olsun diyorum” dedi. 
 
Akhisar CHP İlçe Gençlik Kolları Adayı olan Tugay Aras yaptığı konuşmasında; “Cumhuriyet Halk Partisinin çok kıymetli genç neferleri, saygı değer büyüklerim. Geçen hafta çok demokratik ve saygın bir kongre geçirdik. Biz gençlerde büyüklerimizden aldığımız güzel örnekle demokrasimizin temsili olarak gençlik kolları kongremizi gerçekleştirmek için bu gün burada toplanmış bulunmaktayız. Öncesinde uzun süreden beri görevinde bulunun Durmuş Seyrek başkanımıza ve yönetimine yaptığı çalışmalarından dolayı teşekkür eder, yeni görevi olan ana kademe ilçe yöneticiliğinde de başarılar dilerim. Yeni arkadaşlarımızla birlikte hazırladığımız gençlik kolları yönetimimizle birlikte Durmuş Seyrek başkanımızdan sonra yeterli ve başarılı bir çalışma yapacağımıza inanıyoruz. Buraya gelen tüm genç arkadaşlarımıza ve büyüklerimize teşekkür ediyorum. Kongremiz partimize hayırlı uğur olsun diliyorum.”dedi.
 
307 genç üyenin bulunduğu kongrede 49 kişi oy kullanarak Akhisar CHP İlçe Gençlik Kolları Başkanlığına Tugay Aras seçti. Tebrikleri kabul eden Tugay Aras herkese teşekkürlerini iletti.
 
CHP Gençlik kolları yönetimi ise şöyle oluştu
 
Başkan: Tugay Aras
 
Yönetim Kurulu üyeleri:  Ecem Akkuş, Enes Gezgin, Ayşe Bilgiç, Ferhat Köprülü, Sedef Barutlu, Emre Ercan, Mustafa Serhat Yeter, Doğukan Yılmaz, Hasan Hüseyin Eryılmaz, Ufuk Çobanoğlu, Batıkan Durmuş, Serkan Kurban, Tolunay Akalın.