Yerel seçimlere kısa bir süre kala partilerin oluşturduğu konvoylar halkın ilgisini çekiyor. CHP Akhisar Belediye Başkan Adayı A. Vehbi Bakırlıoğlunun önderliğinde dün akşam konvoy yapan CHP, Hayvan pazarı mevkisinden başlayan konvoy önce Atatürk Mahallesi çağdaş kent sonra askeri lojmanlardan umut düğün salonuna doğru ilerledi. Reşatbeye geçen konyot Seyitahmet Mahallesine ilerledi. Çağlak Lisesinden Kethüdah Mahallesine geçen konvoy, Gazi A. Vehbi Bakırlıoğlu İ.Ö.O. dan eski İstanbul yoluna ilerledi. Tur yolundan Efendi Mahallesine havuzlu kahve ve çınarlı kapıya giden konvoy, Cumhuriyet Mahallesindeki havuzlu kahveden Adliye Sarayı yönüne ilerledi. Adliye Sarayından eski cuma pazarına giden konvoy, Namıkoğul Lisesi arkasından Mustafa Kirazoğlu Hastanesinin arkasındaki seçim bürosunda konvoyu bitirdiler.

Yapılan sayımlara göre 738 aracın olduğu konvoy belirlenen bir noktadan yaklaşık 1,5 saatte anca geçti. Yoğun ilginin gözlendiği konvoyda halkın tepkisi balkonlara, pencerelere çıkıp el sallamakla ve bayrak sallamakla hat safaya çıktı. Çıkan iddialara göre AKP ve MHP nin yaptıkları konvoylarda 150 aracı geçmezken CHP de 738 aracın olması halkın arasında seçimlerde favori partinin CHP olduğu algısını ortaya çıkardı.

CHP İlçe Yöneticilerinin verdiği bilgilere göre son gün yapılacak konvoyda 1000 aracın geçilmesinin hedeflendiği söylendi. 26 Mart günü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlunun Akhisar'a geldiğinde de alanların yetmeyeceğini, izdihamın olacağı ve 29 Mart günü yapılacak 1000 aracın üstündeki seçim konvoyuyla da yerel seçim çalışmalarını bitireceklerini bildir. Yerel seçimleri kazanacaklarına olan inançlarının tam olduğunu belirten ilçe yöneticileri kesinlikle de herkesin buna inanmasını istediler.