Akhisar Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Atatürk’ün ebediyete intikalin 76. Yılında Parti binasında lokma ve aşure hayrı düzenledi. 

Partililerin katıldığı dualarla başlayan programda konuşan İlçe başkanı İsmail Fikirli; “Mustafa Kemal Atatürk 300 yılı aşan bir dönemde alınan yenilgilerle, 10 milyon kilometrelik bir egemenlik alanından Anadolu’dan atılarak Asya’ya geri sürülmesi planlanan bir ulusu yeniden diriltip, Dünya Devletleri siciline tescil ettiren Büyük Lider Atatürk’ün askeri dehasını var oluş mücadelemizde düşmanımız olan İngiltere’nin Başbakanı Lloyd George’nin “Milletler asırlar boyunca bir dahi yetiştirir. Ne yazık ki bu sefer bu dâhiyi Türk Milleti yetiştirdi.” Diyerek kabul etmiştir.” Dedi.

Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın ölümünün 76. Yılını anmak için gerçekleştirilen lokma ve aşure hayrında CHP Manisa İl Başkanı Cahit Kaplan ve Akhisar Alevi Kültür Yaşatma Derneği başkanı Hakkı Camkıran da hazır bulundu.

Akhisar CHP İlçe Başkanı İsmail Fikirli ve Server Goral’ın yaptığı açılış konuşmasının ardından Akhisar Alevi Kültürü Yaşatma Derneği Başkanı Hakkı Camkıran yaptığı dua ve hoca’nın okuduğu dua ile aşure dağıtımı yapıldı.