CHP Genel Merkezi tarafından başlatılan ‘İktidar Yolu Parti Okulu’ isimli eğitim seminerleri, il ve ilçe örgütlerinde verilmeye başlandı. Akhisar Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Örgütü de bu seminere bugün itibari ile girdi.

3 gün sürecek olan seminer Akhisar Otel Tütün toplantı salonunda başladı. Akhisar CHP İl Başkanı Cahit Kaplan’ında katıldığı seminer’de CHP’li üyelere, Mustafa Ada, İsmail Fikirli, Feridun Gülbenli, Ayşe Uncu ve Uğur Sidal tarafından 3 gün boyunca temel siyasi eğitimi verilecek. Eğitimler 25 kişilik gruplar halinde gerçekleştirilecek. İl genelinde 1400 üyeye eğitim verilmesi planlanıyor. Eğitimler sonunda, her katılımcı tarafından bir proje hazırlanması ve hayata geçirilmesi hedefleniyor.

Açılış konuşmasını yapan CHP Manisa İl Eğitim Sekreteri Mustafa Ada, Parti Okulunun “İktidarın Yolun Parti Okulu” sloganıyla 9 Eylül 2010 tarihinde hayata geçtiğini söyleyerek, “Ekim 2011, Aralık 2012 döneminde ülkemiz genelinde toplam 77 ilde 34 eğitici eğitimi programı gerçekleştirildi. Bu çalışmalarda 1915 kişi eğiticinin eğitimi adlı eğitimlerden yararlandı. Özellikle bu çalışmalarda partimizin genel anlamda yüzde 38’i kadın iken, yüzde 62’si ise erkek üyelerden oluşuyordu. Eğitici eğitimi yapılan 77 ilin 64’ünde cinsiyet kotasının üzerinde bir kadın katılımı sağlandı. Kadınların yanında gençlerin de bu eğitimi alması sağlandı. Bu eğitimlerden birçok geri bildirim aldık. Özgüvenimiz arttı, iktidar olacağımıza inancımız arttı. Partiye inancımız arttı. Dayanışma duygumuz gelişti. 3 günde insanın üretimi gücünü nasıl artırabileceğini görmüş olduk. Üyelerin temel siyasi eğitimi, parti içi eğitim çalışmalardan biridir. Bütün üyeler eğitim alana kadar bu eğitimler sürdürülecek” dedi.

“EĞİTİM ŞART”

CHP Manisa İl Başkanı Cahit Kaplan da eğitimin en büyük ihtiyaç olduğunu belirterek, “Hep eksik olarak ifade ettiğimiz mutlaka parti içi eğitimlerin geliştirilmesi, güçlendirilmesi ve partide ortak bir algı yönetiminin oluşturulması, ortak bir çözüm noktasında herkesin aynı hedefe baktığı bir irade birliğinin, bir dil birliğinin, bir anlayış birliğinin ve üretkenliğin artırılması noktasında partili üyelerimizin aydınlatılması, bugün bence Mustafa Kemal Atatürk’ün öğretmenler için söylediği ‘Onlar aydınlanmanın ışığı’ ifadesi burada bir başlangıç olarak kabul edilebilir. Manisa’da başladık. Sizlerin alacağı bu eğitimlerle, sizden sonrakilere ciddi katkılarınızın olacağını düşünüyoruz. Fikirlerimizin ortak bir kolektif içinde hayata geçmesi çok önemli. Biz bunları geliştirdiğimizde, üye arkadaşlarımızın eğitimi tamamlandığında CHP hedefe kilitlenen, iktidarı hedefleyen ve bugün yaşadığımız olumsuzlukları ortadan kaldırılması için halkın iktidarının oluşturulmasında önemli birer mihenk taşı olarak görüyorum. Bayan arkadaşlarımızın bu anlamdaki ilgisini kutluyorum. Geçmişte çok özlediğimiz, arzuladığımız ama bir türlü hayata geçiremediğimiz kota anlayışının da ötesinde, meseleye nasıl sahip çıktıklarının bir göstergesi olarak ifade etmek gerekir. 2014 yerel seçimleri, ardından cumhurbaşkanlığı seçimi ve sonrasında 2015’te yapılacak olan genel seçimler sonrasında bu emeklerimiz, hedefe yönelik aydınlık yüzümüz, Türkiye’nin geleceğine yönelik olan inancımız, Türk halkının kardeşçe ve birlikte yaşama inancımız, barış ve demokrasinin her alanda geliştiği, bireysel hak ve özgürlüklerin sonuna kadar kullanıldığı, bu ülkenin her tarafında, doğusunda, batısında herkesin el ele kardeşlik türkülerini birlikte söylediği bir ülke arzuluyoruz. Bağımsız bir ülke, tam bağımsız bir ülke istiyoruz” dedi

“YENİ PARTİ KÜLTÜRܔ

Parti içi eğitimlerinin amaç ve yöntemlerinden bahseden CHP Manisa Merkez İlçe Eğitim Sekreteri Uğur Sıdal, parti okulunun CHP’de yeni bir vizyonun yaratılmasını amaçlayan bir oluşum olduğunu belirtti. Ana hedefin, kılcal damarların CHP’de oluşup köklenmesini sağlamak olduğunu ifade eden Sıdal, bu örgütlenmenin de temel yolunun, parti içerisinde eylem ve söylem birliğini sağlamak olduğuna vurgu yaparak, “Böylece yeni bir kültür oluşturmak. Bu kültürün oluşması çok önemli. Çünkü biz sosyal demokrat bir partiyiz, yenilikçi bir partiyiz. Yeniliğin temel amacı değişimdir. Eğer iktidarı hedefliyorsak mutlaka belli konularda değişime ihtiyaç vardır. Öncelikle siyaset yapma yöntemlerini değiştirmemiz lazım. Parti içerisindeki birlikteliklerimizi değiştirmemiz lazım. Ve dolaysıyla bunu sağlamak için mutlaka ama mutlaka eğitim şart. Sonuç olarak eylem, söylem birliği oluşturarak, yeni bir parti kültürü oluşturmayı hedefliyoruz” dedi.

“DİSİPLİN YANLIŞ ALGILANIYOR”

3D (Duyarlılık, Devamlılık ve Disiplinlik) yöntemiyle hareket edeceklerini belirten Sıdal, “Bu kelimelerden disiplin kelimesi, biz solculara her zaman için ters gelen bir kelime. Bu disiplin kelimesinden, sakın ola özgürlüklerin kısıtlanması anlaşılmasın. Disiplinin olmadığı yerde başarı olmaz. Bu eğitimin birinci anahtarı disiplindir. Yani, bu işe inanmalıyız. Ancak bizler inanırsak, karşımızdaki insanları inandırabiliriz. Aksi taktirde yapılan bütün çalışmalar heba olur. Önce inanarak bu yolda mücadele etmeliyiz. Eğer iktidarı hedefliyorsak, bu yolda hareket etmeliyiz” diye konuştu.