Akhisarpress.com/ÖZEL - Akhisar’da yerel seçimlere hızlı bir giriş yapan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) adaylığın nasıl belirleneceği konusunda bekleyişe geçti.

Partiden aday adaylığını açıklayan eski ilçe başkanı A. Vehbi Bakırlıoğlu ve Dr. Gökhan Gürel çalışmalarının son aşamasına gelerek, CHP Genel Merkezinden gelecek aday belirleme politikasının ne yönde olacağına heyecanla bekliyor.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Haluk Koç 29 Ekim’de Akhisar’da gerçekleştirdiği bir konferansında, “Akhisar’da iki aday adayımız var. Adayın belirlenmesi için kamuoyu yoklaması yapılacak, eğer iki aday arasında az bir fark olursa sandık konulacak” şeklinde açıklama yapmıştı.

Öte yandan aday belirleme sürecinde aday adayı “Dr. Gökhan Gürel’in Akhisar’da anket yapan firma yetkililerine para teklif etti” iddiası gündeme damga vurdu.

Akhisarpress.com’a açıklama yapan Akhisar CHP İlçe Başkanı İsmail Fikirli; “Böyle bir konunun parti genel merkezimizde incelendiğini ve araştırıldığını biliyoruz. Ancak konu şuanda ilçe başkanlığına yansımadı, bu konuda şuan herhangi bir söz söyleme durumunda değiliz. Böyle bir şey varsa bunu yakından takip ediyoruz. Herhangi bir şey söylemek için erken” diye açıklama yaptı.

Diğer yandan konunun muhatabı olan Dr. Gökhan Gürel’in basın danışmanı ise bunun tam bir iftira ve karalama kampanyası olduğunu belirterek; “Doktor bey aday adaylığını açıkladığı günden bu yana büyük bir şevkle çalışmalarını sürdürüyor. Şimdilerde tam aday belirleme sürecinde yapılan bu iddia iftiradır. Sayın Dr. Gökhan Gürel Genel başkan yardımcılarımız ile bu konu hakkında gerekli görüşmeleri yapmıştır.” Dedi.