Akhisarpress.com - Uğur Mumcu’nun ölümünün 20. yıl dönümü nedeni ile Akhisar Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Teşklatı anma töreni düzenledi.

Tören İlçe Başkanı A.Vehbi Bakırlıoğlu’nun konuşması ile başladı. Çok sayıda partilinin katıldığı anma töreninde Başkan Bakırlıoğlu Faali meçhul cinayetlere ve suikaste uğrayan bir çok kişiye değindi.

Bakırlıooğlu, “Değerli Cumhuriyet Halk Partililer, Basınımızın saygıdeğer üyeleri... Bu gün 24 Ocak 2013... Araştırmacı gazeteci yazar Uğur Mumcu'nun hain bir saldırı sonucu aramızdan ayrılışının 20. yıl dönümü. Milyonlarca insanı göz yaşma boğan bu kanlı saldırı sonrasında , tıpkı Uğur Mumcu gibi mesleklerini yaptıkları yani halkı aydınlatmaya çalıştıkları için katledilen yaklaşık 60 gazeteci-aydınımızın hatırasına 24 Ocak -31 Ocak tarihleri Adalet ve Demokrasi Haftası olarak belirlenmiştir. Bu tarihler arasında yapılan çeşitli etkinliklere her sene ayrı ana tema belirlenir. Adalet ve Demokrasi Haftasının bu seneki ana başlığı ise "Uğur Mumcu Ölümsüzdür, Daha Çok Uğur Mumcuyuz Şimdi" olarak belirlendi Dün Turgutluda bir anma törenine katıldık.Yarın ise Soma da Uğur Mumcu'nun gazeteci arkadaşlarının bulunacağı bir söyleşiye katılacağız. Bu gün Ülkenin dört bir yanında çeşitli etkinlikler ile Uğur Mumcu ve onun gibi; düşünceleri, yazıları için katledilen onlarca aydınımız anılmakta..

Uğur Mumcu, Muammer Aksoy,Turan Dursun,Ahmet Taner Kışlalı, Çetin Emeç, Bahriye Uçok, Necip Hablemitoğlu, Hırant Dink ve nice aydınımız, yazarımız ölümlerinin üzerinden onlarca yıl geçmesine rağmen bu gün hala anılıyorlar ise ölümsüzdürler...Kitapları okunduğu, fikirleri tartışıldığı müddetçe de aramızda olmaya devam edeceklerdir. Uğur Mumcu ve demokrasi şehitlerimiz düzeni değiştirmek istiyorlardı. İnsanların daha mutlu, daha zengin, daha adil, daha özgür bir şekilde yaşamalarını istiyorlardı. Dünyayı değiştirmeye çalışanlar tarih boyunca bir bedel ödemek zorunda kalmışlardır.Uğur Mumcu'da bu bedeli ödeyeceğini bile bile dünyayı değiştirmek istemiştir. Uğur Mumcu'nun aramızdan ayrılışının üzerinden tam 20 yıl geçmiş. Geçip giden şu 20 yıla bakacak olursak faili meçhul cinayetler için parmak oynatmayanların; kitapları, eylemleri, düşünceleri tutuklattığını yani bu günde değişen bir şeyin olmadığını görüyoruz.Dün düşünenleri, konuşanları susturan bir derin devlet vardı. Bu gün ise muhalifleri, düşünenleri, konuşanları cezaevlerine atıp adeta işkence eden bir başka Derin Devlet var. Bu gün Mumcuların , Aksoylar, Kışlalıların, Göktepelerin, Dinklerin failleri hala karanlıkta bekliyor.Uğur Mumcu'ların bedenini ortadan kaldırmakla fikirlerinin ,düşüncelerinin ortadan kalkmayacağını anlayanlar yöntemi değiştirdiler. Bu gün Mustafa Balbay'da, Tuncay Özkan'da ,Soner Yalçın'da olduğu gibi Aydınların ,muhaliflerin bedenlerini hayatta tutup, ruhlarını zindanlarda öldürmeye çalışıyor!ar.Peki bu düşüncelerinde başarıya ulaşabilecekler mi? Yurtsever, Atatürkçü aydınları, yazarları,gazetecileri hapse atarak,itibarsızlaştırmaya çalışarak, sindirme planı tutacak mı? Başlangıçta bu planı hazırlayanlar, uygulayanlar zafer naraları atıyorlardı ancak bu plan tutmadı.Mustafa Balbay'ın da belirttiği gibi :Bu gün "Uğur Mumcu ölümsüzdür" diye haykıran herkes karanlığa karşı bir ışıktır.Katledişinin 20. yılında daha çok Uğur Mumcuyuz...” diyerek sözlerini bitirdi.

Açıklamanın ardından Gençlik Kolları tarafından hazırlanan Uğur Mumcu belgeseli izletildi. Belgeseli izlerken partililer duygulu anlar yaşadı.