Akhisarpress.com - Akhisar Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ilçe teşkilatı, 24 Ocak Uğur Mumcu'nun ölüm yıldönümünde Parti Teşkilatında düzenlediği basın açıklaması yaparak andı. CHP İlçe başkanı, Av. İsmail Fikirli, yönetim kurulu üyeleri, Kadın Kolları, Akhisar Gençlik Kolları, Belediye Başkan Adayı A. Vehbi Bakırlıoğlu ve partili üyelerin katıldığı basın açıklamasını CHP Akhisar İlçe Başkanı Av. İsmail Fikirli okudu.

CHP İlçe Başkanı Av. İsmail Fikirli'nin okuduğu basın açıklamasının tam metni:
Değerli Basın Emekçileri, Hanımefendiler, Cumhuriyet Halk Partililer .
Ocak ayı ülkemiz için, aydınlanma ve daha çok demokrasi yolunda yitirdiklerimiz ve mücadeleye devam eden bizler için karanlık ve acı dolu bir ay. Onat Kutlar, Metin Göktepe, Muammer Aksoy ve Uğur Mumcu hep Ocak ayı içerisinde yitirdiklerimiz.

Kapalı kapılar ardında yürütülen karanlık ilişkilerden beslenenler hep korkmuştur tarih boyunca aydınlardan ve aydınlıktan. Çünkü yarınlarımızı çalanlar, çocuklarımızın ve gençlerimizin yarınlarını çalanlar korkarlar aydınlıktan. Bu korku öyle derin bir korkudur ki, ancak karşılarında engel gördükleri insanları yok ederek sustururlar. Karanlıkla beslenen bu odaklar ölüm emirleri yağdırıp, alçakça planlar ve pusular kurarlar. Sonra, planlarının uygulanışını, o kanlı tabloyu uzaktan izlerler. Oysa tetiği çeken, bombaya otomobile koyan el ile hedeftekinin hiç alıp veremediği yoktur. Aslında, öldürülen, yok edilenin mücadelesinin amacı öldürenin daha iyi yaşam sürmesidir. Yani katili için ölmüştür aslında maktul.

Ülkemiz, faili meçhul cinayetler konusunda kötü bir üne sahip. Uğur Mumcu cinayetinin 21 yıldır aydınlatılmamış olması, onun anısı karşısında boynumuz eğik, ancak, değerlerini korumak ve yaşatmak adına başımız dik. Yorulmamalıyız ve dönmemeliyiz aydınlığın yolundan. Uğur Mumcu onurla, dimdik, ödünsüzce sürdürdüğü yaşamı boyunca, kalemini kimsenin önünde eğmedi. Cumhuriyet Gazetesindeki köşesinde daha çok özgürlük, daha çok demokrasi için, demokrasinin önündeki engelleri kaldırmak için aldığı tüm tehditlere rağmen korkmadan yoluna devam etti. Bundan onlarca yıl önce yazdığı yazılar ve kitapları Uğur Mumcu’ nun o zamandan bugünün gündemini öngördüğünü göstermekte. Bugün iktidara gelmek için dini kullananları, tarikatların gücünden istifade etmek için onlarla koalisyon yapanları, koalisyonlarının devamı için iktidarı, devleti paylaşanları ve devletin ortadan ikiye bölündüğünü görünce Uğur Mumcu’ yu bu sürecin önünde engel görüldüğü için katledildiğini anlıyoruz. Hiç hak etmedikleri acı sonlarla aramızdan ayrılan demokrasi adına, barış adına, aydınlanma adına hayatlarını hiçe sayan kaybettiğimiz tüm aydınlarımızı rahmet, minnet ve özlemle anıyor, anıları önünde saygıyla eğiliyoruz.