Akhisar Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Örgütü Akhisar’ın mahallelerini karış karış gezmeye devam ediyor.

Akhisar CHP İlçe Başkanı İsmail Şahin ve yöneticiler ile birlikte, 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde CHP Akhisar Belediye Başkan Adayı A. Vehbi Bakırlıoğlu, Manisa CHP Milletvekili Aday Adayları İsmail Fikirli ile Zerrin Mastan’ın da katıldığı seçim çalışmalarına Kadın Kolları ve Gençlik Kolları da destek verdi.

Sabancılar, Süleyman Köy ve Kurtulmuş kahvehanelerinde seçmen ile buluşan CHP Örgütü, Kobaşdere mahallesinde ise ev ziyareti gerçekleştirdi. Vatandaşlara seçim vaatlerini anlatan CHP’li yöneticiler 7 Haziran genel seçimleri için CHP’ye oy istediler.

ÇİFTÇİNİN YÜZÜ GÜLECEK

30 Mart 2014 yerel seçimlerinde Akhisar CHP Belediye Başkan Adayı olan A. Vehbi Bakırlıoğlu, 7 Hazirandan sonra çiftçiyi güzel günlerin beklediğine değindi. Bakırlıoğlu; “Bende sizler gibi çiftçilikle hayatını geçindiren bir kardeşinizim. Sizler gibi hayatımın büyük bir bölümünü köy de ve topraktan kazandığım parayla geçindiriyorum. Sizlerin çektiğiniz sıkıntıları en iyi anlayanlardan biriyim. Ben inanıyorum ki artık bu sıkıntılar, sorunlar bitecek. Bizler toprağa akıttığımız alın terimizin karşılığını ne yazık ki alamıyoruz. Neden? Çünkü kazancımız masrafımızla eş değer. O zaman bir şeyler yanlış gidiyor. Biz masraflarımızı azaltmalıyız ki alın terimizin karşılığını alalım. Biz de sizlere bunu vaat ediyoruz. Eğer siz mazota 5 TL değil de 1,5 TL verirseniz, gübreye, ilaca, ÖTV’ye KDV’ye az para verirseniz kazancınız çoğalır. Biz çiftçinin sıkıntısını çok iyi biliyoruz. Bir zamanlar Türkiye tarımda ihracat kralı olurken şimdi İthalat kralı oluyor. Samanı bile dışarıdan alıyoruz. Ben inanıyorum ki 7 Hazirandan sonra çiftçinin yüzü gülecek. İşte o zaman yaşanılacak bir Türkiye’ye yine merhaba diyeceğiz.” Dedi. 

HALK ZAMANI GELDİĞİNDE HESABI SORMASINI BİLİR

Akhisar CHP İlçe Başkanı İsmail Şahin, halkın her şeyin farkında olduğunu ve zamanı geldiğinde de Türkiye’yi zor duruma sokanlardan hesabı sormasını bilir dedi. Şahin çiftçiliğin Türkiye de gerekli değeri görmediğini ve çiftçiliği AK Parti hükümetinin bitirmek istediğini dile getirdi. Zamanı geldiğinde her şeyin hesabının sorulacağını dile getiren Şahin; “Ben de Doğuca köyündenim bende çiftçiyim. Zamanında çiftçinin yüzü gülünce esnafında halkında yüzü gülerdi. Ama şimdi ne yazık ki ne çiftçinin ne esnafın ne de halkın yüzü gülüyor. Ben inanıyorum ki herkes her şeyin farkında ve zamanı gelince gerekli dersi bu hükümete verecek. Halk zamanı geldiğinde hesabı sormasını bilir. Bunun da zamanı 7 Haziran da sandıktır.” Dedi.

YAŞANACAK BİR TÜRKİYE İÇİN

CHP Manisa Milletvekili Aday Adayları İsmail Fikirli ve Zerrin Mastan, halk için gelecek için, ülke için çok çalışacaklarını ve Türkiye’nin kolay kurulan bir Ülke olmadığını ve hükümetin canları istedikleri gibi ne yönetebileceklerini nede bu Ülkeyi heba edebileceklerini sanmamaları gerektiğini, buna kesinlikle izin vermeyeceklerini dile getirdi. 

İsmail Fikirli; “Bizleri iyi biliyorsunuz yıllardır gelip gittiğimiz kişiler siniz. Şimdiye kadar ne dediysek çıktı. Ne dediysek yaptık. Şimdi de sizi diyoruz ki 7 Hazirandan sonra daha mutlu, daha huzurlu, daha refah, daha zengin kısacası yaşanacak bir Türkiye sizlere vaat ediyoruz. İnanınız bize bunu da başaracağız. O yüzden sizlerden destek istiyoruz.” Dedi.

Zerrin Mastan; “Ben sizlerin Anneleriniz gibi, eşleriniz gibi, kızlarınız gibi bir bayanım. Sizlere şunu söylemek istiyorum ki artık ötekileştirilen bir sistemin maşası olmayacak bayanlar. Kadınların sosyal hayatta daha aktif ve aile ekonomisine daha fazla katkısı olan bir sistem kuracağız. Bayanlara tüm sosyal haklar tanınacak. Sizler gerek kızlarınızda gerek eşleriniz de olumlu değişimi muhakkak göreceksiniz. O yüzden sizlerden destek istiyoruz. Yaşanacak bir Türkiye için sizden mühür istiyoruz. Bunu ancak sosyal bir parti yapar. Oda CHP’dir.” Dedi.

CHP heyeti çalışmaların ardından Kobaşdere mahallesinde bir evi ziyaret etti. Ev halkı ile sohbet eden CHP’liler seçim için destek istedi.