Akhisar CHP İlçe teşkilatı 1 Mayıs İşçi Bayramı dolayısıyla bir basın açıklaması gerçekleştirdi. 

Akhisar CHP ilçe binasında yapılan basın açıklamasını başkan yardımcısı Alper Ayan yaptı. Ayan konuşmasında; “Değerli yol arkadaşlarım ve saygı değer Cumhuriyet Halk Partililer. Eşitlik özgürlük ve adalet için mücadele ve dayanışma günü olan 1 Mayıs işçi bayramınız kutlu olsun. Madende, tezgahta, tarlada ve inşaatta çalışan emekçilerimize selam olsun. Konuşmanın başında öncelikle iş kazalarında Soma’da, Ermenek’te yüksek katlı plaza inşaatlarında kaybettiğimiz tüm emekçilerimizi bu bayram günlerinde minnetle anmak istiyoruz. 

Ülkemizde her geçen gün işçilerimizin çalışma şartları zorlaşmakta hakları yenmekte ve sağlık durumları gittikçe kötüleşmektedir. Mevcut hükümetin bu taşeronlaşma yapısı sürdükçe ve sendikalaşmanın önüne geçildikçe maalesef bu şartlar her geçen gün daha da kötüye gidecektir. Bir an önce işçi sağlığı, iş güvenliği ve sendikalaşma hayata geçirilip işçiler ve emekliler hak ettikleri refah seviyelerine bir an önce ulaşmalılardır.

Tüm dünyada aynı anda kutlanan 1 Mayıs İşçi Bayramında sendikalara bağlı işçiler alanlarda kutlarken bizim ülkemizde inşaat işçileri ve tarım emekçileri bayramlarını çalışarak geçiriyorlar. Maalesef bu emekçilerimiz işçi bayramlarından habersiz evlerinde ekmek götürme derdindeler. Bugün çalışmak zorunda kalan emekçi kardeşlerimizin ve büyüklerimizin de haklarına kavuşması için var gücümüzle mücadele etmeye devam edeceğiz. Barış için özgürlük için dayanışma için ve laiklik için yaşasın 1 Mayıs” dedi.

Parti binasında yapılan basın açıklamasına yönetim kurulu üyeleri, meclis üyeleri ve partililer katıldı.